Börtönt is kaphat Szingapúrban januártól az, aki a járdán e-rollerezik

Szerző: Hutter Marianna
2019.11.05. 12:20

Halálos baleset miatt szigorít Szingapúr: már csak néhány hét türelmi ideje van az e-rollereseknek.

Börtönt is kaphat Szingapúrban januártól az, aki a járdán e-rollerezik

Betiltották Szingapúrban a járdákon történő elektromos rollerezést hétfőn – írja a CNN. A tiltás oka, hogy egyre több balesetet okoznak az e-rolleresek. A mintegy 5,6 milliós lakosú Szingapúrban már több mint százezer elektromos roller van.

Szingapúr közlekedési minisztere, Lam Pin Min azt mondta a parlamentben vasárnap: december 31-ig még csak figyelmeztetik az e-rollerezőket az új szabályozásra, ám 2020 január elsejétől már szigorúan betartatják az új törvényt. A miniszter szerint nehéz döntés volt a szigorítás, ám szükséges ahhoz, hogy a gyalogosok ismét biztonságban érezhessék magukat a járdán.

Aki a tiltás ellenére e-rollerezésen kapnak a járdán, az 1472 dolláros (több mint 415 ezer forintnyi) pénzbírságot kaphat, vagy akár három hónapig tartó börtönt is.

Várhatóan az e-roller mellett olyan más közlekedési eszközök is a szabályozás alá fognak esni, mint az elektromos bicikli vagy a hoverboard.

A szigorítás azt követően került napirendre, hogy egy 65 éves biciklis nő összeütközött egy elektromos rolleressel még szeptemberben, majd néhány nap múlva belehalt a baleset miatti agysérülésbe. Szingapúr egyébként nincs egyedül a tiltással, Franciaországban sem lehet használni az e-rollereket a járdákon.

FOTÓ: Maxpixel

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek