Kerpel-Fronius Gábor lesz Karácsony momentumos helyettese

2019.11.04. 13:46

Ezt a városházán jelentették be. Mik a részletek? Mutatjuk!

Kerpel-Fronius Gábor lesz Karácsony momentumos helyettese

Kerpel-Fronius Gábort, a Momentum korábbi előválasztási főpolgármester-jelöltjét okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettesnek nevezi ki Karácsony Gergely. Mint azt Fekete-Győr András Momentum-elnök közölte, konstruktív együttműködés és nagyon jó személyes kapcsolat van KFG és Karácsony Gergely között, úgyhogy ő gyümölcsöző együttműködésre számít.

Mint azt a sajtótájékoztatón Kerpel-Fronius elmondta, létrehozzák a Főpolgármesteri Hivatal antikorrupciós forródrót-szolgáltatását, és megvalósítják az antikorrupciós civil szervezetek által kidolgozott „Ez a Minimum!" elnevezésű programot. A fővárosi önkormányzat közvetlen és közvetett többségi tulajdonában álló gazdasági társaságok felsővezetőinek kiválasztására olyan teljesítményelvű eljárást alakítanak ki, amely kiemelt hangsúlyt helyez az antikorrupció és integritás szempontjainak érvényesítésére. Ezen felül a főpolgármester kezdeményezi egy, a korábbi ciklusok elhíresült korrupciógyanús fővárosi és kerületi ügyeinek, így különösen a budapesti (ezen belül kiemelten a zuglói és a ferencvárosi) parkolási rendszer, illetve a kiemelt közlekedési beruházások vizsgálatával foglalkozó tényfeltáró bizottság felállítását.

Az Azonnali kérdésére Kerpel-Fronius elmondta, átláthatóság terén a momentumos vezetésű önkormányzatokat szeretné példaként állítani az ellenzéki vezetésű kerületeknek, noha neki közvetlen hatásköre nincs arra, hogy melyik önkormányzat mit tesz átláthatóság terén.

A célja ezért az, hogy a momentumos vezetésű kerületek magas standardjai miatt magyarázatra szoruljanak a jövőben az olyan lépések, mint amiket az MSZP-s zuglói polgármester, Horváth Csaba csinált (és végül az óriási médiavisszhang miatt visszavont) nemrég, fogalmazott Kerpel-Fronius. Az Azonnali másik kérdésére, miszerint lesz-e bringaút/bringasáv a Nagykörúton, a friss főpolgármester-helyettes azt válaszolta, nagyon szeretné, ha erre megoldást találnának, mert jelenleg gyakorlatilag lehetetlen ott kerékpározni.

A Népszava pár nappal korábbi értesülései szerint Karácsony Gergely további helyettesei az MSZP-s Tüttő Kata és a DK-s Gy. Németh Erzsébet lehetnek majd, negyedik helyettesként pedig a párbeszédes Dorosz Dávid jöhet szóba.

Nézd a sajtótájékoztatóról készült videóinkat!

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől
Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek