Új intézkedésekkel számolná fel az illegális házibulikat az Airbnb

Szerző: Hutter Marianna
2019.11.03. 09:32

Az Airbnb extra ellenőrzésekkel venné elejét az illegális házibuliknak, miután csütörtökön öten is meghaltak egy Halloween-buliban, amit egy a felületükön bérelt házban tartottak.

Új intézkedésekkel számolná fel az illegális házibulikat az Airbnb

Betiltaná a „buliházak” bérlésének lehetőségét az Airbnb, miután Kaliforniában csütörtökön halálos áldozatokkal járó lövöldözés történt egy a cég felületén bérelt házban – írja az AP News. Erről az Airbnb társalapítója és vezérigazgatója, Brian Chesky számolt be Twitteren szombaton.

Ugyan a cég mindig is tiltotta, hogy engedély nélkül lehessen bulikat tartani a felületükön bérelhető lakásokban, de a jövőben nagyobb hangsúlyt fektet ennek betartatására. Chesky szerint ennek része lesz, hogy jobban odafigyelnek a magas kockázatúként értékelt foglalásokra, azokat manuálisan is szűrni fogják.

Vagyis aki mindössze egyetlen estére bérelne ki egy nagy házat, az extra ellenőrzéssel kell számoljon.

Az Airbnb szigorúbb fellépést ígér azon lakástulajdonosok és vendégek ellen is, akik nem tartják be a szabályzatukat.

Ezen felül felállítanak egy gyorsreagálású csapatot is, ami kifejezetten a házibulikkal foglalkozna. Igaz, azt még egyelőre nem tudni, hogy ez a csapat mi olyat tudna tenni, amit a rendőrség nem tesz meg.

A szigorítást egy a kaliforniai Orindában történő lövöldözés miatt tervezi az Airbnb, ahol egy a segítségükkel bérelt háznál történt a tragédia. Ugyan a tulajdonos gyanakodott, hogy buli készülhet, miután éppen az amerikai Halloween-ünnep estéjére bérelték ki a házát, ezért figyelmeztette is a bérlőt, ám ennek ellenére is kiadta azt. Végül több, mint száz ember gyűlt össze a bulin, ahol öten is életüket vesztették az ott kitört lövöldözésben, melynek körülményeit még vizsgálják a hatóságok.

A házibulik kérdése már régóta téma az Airbnb-nél, például 2018-ban végleg kitiltottak egy felhasználót, aki illegálisan tartott újévi bulit egy bérelt lakásban, amelyre több, mint kétszázötven ember érkezett.

FOTÓ: Airbnb Office / Flickr 

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek