+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. november 3. vasárnap, 09:32
Az Airbnb extra ellenőrzésekkel venné elejét az illegális házibuliknak, miután csütörtökön öten is meghaltak egy Halloween-buliban, amit egy a felületükön bérelt házban tartottak.

Betiltaná a „buliházak” bérlésének lehetőségét az Airbnb, miután Kaliforniában csütörtökön halálos áldozatokkal járó lövöldözés történt egy a cég felületén bérelt házban – írja az AP News. Erről az Airbnb társalapítója és vezérigazgatója, Brian Chesky számolt be Twitteren szombaton.

 

Ugyan a cég mindig is tiltotta, hogy engedély nélkül lehessen bulikat tartani a felületükön bérelhető lakásokban, de a jövőben nagyobb hangsúlyt fektet ennek betartatására. Chesky szerint ennek része lesz, hogy jobban odafigyelnek a magas kockázatúként értékelt foglalásokra, azokat manuálisan is szűrni fogják.

 

Vagyis aki mindössze egyetlen estére bérelne ki egy nagy házat, az extra ellenőrzéssel kell számoljon.

 

Az Airbnb szigorúbb fellépést ígér azon lakástulajdonosok és vendégek ellen is, akik nem tartják be a szabályzatukat.

 

Ezen felül felállítanak egy gyorsreagálású csapatot is, ami kifejezetten a házibulikkal foglalkozna. Igaz, azt még egyelőre nem tudni, hogy ez a csapat mi olyat tudna tenni, amit a rendőrség nem tesz meg.

 

A szigorítást egy a kaliforniai Orindában történő lövöldözés miatt tervezi az Airbnb, ahol egy a segítségükkel bérelt háznál történt a tragédia. Ugyan a tulajdonos gyanakodott, hogy buli készülhet, miután éppen az amerikai Halloween-ünnep estéjére bérelték ki a házát, ezért figyelmeztette is a bérlőt, ám ennek ellenére is kiadta azt. Végül több, mint száz ember gyűlt össze a bulin, ahol öten is életüket vesztették az ott kitört lövöldözésben, melynek körülményeit még vizsgálják a hatóságok.

 

A házibulik kérdése már régóta téma az Airbnb-nél, például 2018-ban végleg kitiltottak egy felhasználót, aki illegálisan tartott újévi bulit egy bérelt lakásban, amelyre több, mint kétszázötven ember érkezett.

 

FOTÓ: Airbnb Office / Flickr 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

Ebből nyáron akár óriási káosz is lehet: minden egyes EU-tagállam maga döntheti el, hogy elfogadja-e az EMA-engedéllyel nem rendelkező vakcinákat.

Az óvodák és az iskolák alsó tagozatai április 19-től nyitnak.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás