Eddig anyagi bukásnak tűnik az új Terminator-film

Szerző: Hutter Marianna
2019.11.03. 20:59

Hiába hozták vissza a klasszikus Terminator-filmek főszereplőit, eddig kevesebb pénzt hozott a franchise legújabb darabja a bemutatását követő hétvégén, mint várták.

Eddig anyagi bukásnak tűnik az új Terminator-film

Bár legalább több mint 180 millió dolláros büdzséből készülhetett, mindössze 29 millió dollárnyi bevételt hozott az első hétvégén az amerikai mozikban a Terminator-franchise új darabja, a Sötét végzet – írja a Business Insider

Ez nem túl jó nyitás ahhoz képest, hogy minimum 30-40 millió dollár közötti összeget vártak tőle a filmiparban.

A bevétel gyakorlatilag megfelel a sorozat előző darabjának, a bukásnak számító Genisysnek az eredményével, amely a bemutatását követő hétvégén mindössze 27 millió dollárt hozott Amerikában. Világszerte egyébként 102 millió dollár körüli bevétele van eddig a Sötét végzetnek, míg a Genisysnek összesen 440 millió dollárja lett.


Úgy tűnik, a Terminator-franchise annak ellenére sem népszerű, hogy – természetesen Arnold Schwarzenegger mellett – visszahozták az első két rész női főszereplőjét, Linda Hamiltont, a film producere pedig az első két filmet rendező James Cameron volt.

Érdekesség, hogy míg a Sötét végzetet gyártó Skydance és Paramount cégek kevésbé lehetnek boldogok, addig a Jokert gyártó Warner Bros. örülhet, ugyanis utóbbi film, amit még október elején mutattak be, eddig világszerte 934 millió dollárt hozott.

Az új Terminator-filmről itt olvashatjátok Fekő Ádám kritikáját az Azonnalin.

FOTÓ: Fórum Hungary

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek