Argentína új elnökének az sem tudott ártani, hogy transzvesztita fia van

Szerző: Fekő Ádám
2019.11.02. 09:35

Albertó Fernández 24 éves fia a dél-amerikai LMBTQ-szcéna egyik sztárja, de a férfi magyarázkodás helyett büszke rá, hogy elismert ember lett ebben a közegben.

Argentína új elnökének az sem tudott ártani, hogy transzvesztita fia van

Az annyira nem is meglepetés, hogy a szokás szerint összeomlás szélén álló Argentína nemrég új elnököt választott, de magyar szemmel nézve egészen meglepő, hogy a balközépen álló Alberto Fernándeznek az sem tudott ártani az elvileg épp jobbra tolódó világban, hogy a fia nem csak szeret nőnek öltözni, de konkrétan drag queenként előadói munkát is folytat, és az argentin LMBTQ-szcéna egyik legnagyobb celebjéről van szó.

A most 24 éves Estanislao Fernández Dyzhy néven már 165 ezer követővel rendelekzik Instagramon, és beöltözött már Victoria Beckhamnek, Jokernek és Pikachunak is, miközben civilben egy biztosító cégnél dolgozik.

Dyzhy ezzel szép nagy támadási felületet adott Fernández konzervatív ellenfeleinek, de győzelme után már nemzetközi figyelmet is kapott: a brazil elnök Jair Bolsonaro fia, Eduardo Bolsonaro Twitterre töltött fel két képet Dyzhyről és magáról, ezzel érzékeltetve Brazília és Argentína közti különbséget, hiszen mégis csak elnökcsemetékről van szó:

Ehhez képest Fernández egy interjúban elég könnyen vette a fiáról feltett kérdéseket, miután a fiát a legkreatívabb embernek nevezte a környezetében. „A fiam aktivista ebben a közösségben.

Akkor aggódnék, ha bűnöző lenne, de nagyszerű ember. Én nem ismerem annyira azt a világot, amiben ő él, de ő nagy elismerésnek és tiszteletnek örvend benne. Büszke vagyok rá”

– mondta a hatvanéves elnök.

Az ifjabb Fernández amúgy a barátnőjével él együtt jelenleg.

FOTÓ: Dizhy / Instagram

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek