Karácsony-diktatúrától retteg a kormánypárti bulvárlap

Szerző: Pintér Bence
2019.10.31. 09:46

A főpolgármester felülvizsgálná a Lokál BKK-val kötött szerződését, a Lokál viszont betiltás miatt írt rettegő cikket.

Karácsony-diktatúrától retteg a kormánypárti bulvárlap

Az Indexnek korábban adott interjújában beszélt arról Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere, hogy a kormánypárti KESMA ingyenesen – például a metróaluljárókban – terjesztett bulvárlapja, a Lokál egy hazug kiadvány, és utasítani fogja a Budapesti Közlekedési Központot, hogy vizsgálja felül a szerződést, amit a lappal kötöttek.

Ez a Lokál szerint diktatúra és a sajtószabadság elleni támadás,

a Lokál szerkesztősége szerint „a magyar demokrácia történetében példátlan módon betiltás vár arra a lapra, amelyik nem tetszik Budapest új vezetőjének”.

„Karácsony hamar kimutatta a foga fehérjét, hogy nem tűri a másképp gondolkodókat, hogy a cenzúra eszközével lépne fel azok ellen, akik nem az ő szája íze szerint fogalmaznak” – áll a szerkesztőségi álláspontban, aminek címében Karácsony Gergelyt diktátornak nevezik.

A LOKÁL CIKKE

A Lokál cikke természetesen leginkább azért szórakoztató, mert – mint arról bizonyára elfeledkeztek – az elmúlt kilenc évben éppen a kormánypártok és a körülöttük lévő holdudvar léptek fel azokkal a lapokkal szemben, amelyek nem tetszettek nekik: elég csak egyes lapok felvásárlására és el- vagy visszafoglalására (Origo, Figyelő, Magyar Nemzet), illetve felvásárlására és bezárására (Népszabadság) gondolnunk.

Ezzel szemben itt most leginkább arról van szó, hogy milyen lapot nyomjanak ingyen az emberek kezébe reggelente az ország fővárosában. Ahogy a Lokál ígéri is: „de tehet Karácsony bármit: meg fogjuk találni a módját, hogy eljussunk az olvasóinkhoz” – amivel implicit módon elismeri, hogy azért a betiltástól és a diktatúrától még messze jár a történet.

FOTÓ: Fekő Ádám / Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek