+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. október 28. hétfő, 15:17
Pár apróság kimaradt a soha nem látott érdeklődésről és különösen sikeres jegyeladásról szóló tájékoztatókból, úgyhogy kiegészítjük kicsit a képet!

Távol álljon tőlünk az ünneprontás, hiszen én például nagyon várom az új Puskás Ferenc Stadion avatómeccsét, de azért mégis indokolt megemlíteni, hogy a soha nem látott rohamról és azonnal elfogyott jegyekről írt hírekből kimaradt egy apróság: az, hogy ez a teltház valójában nem 68 ezer nézőt jelent, 

 

ugyanis összesen 40 ezer jegyet kínáltak eladásra, a maradék nagyjából 28 ezer különböző nagy emberek, szponzorok, illetve az építkezésben valamilyen formában résztvevők közt lesz szétosztva.

 

Ez az online vásárlásnál az eladó helyek összeadásából egyértelműen látszott, és nyilván nem is újdonság, csak fontos apróság annak érdekében, hogy tiszta képet kapjunk, nagyjából mit jelentett ez a roham.

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos közleménye viszont óriási sikerként könyveli el az egész jegyvásárlási procedúrát a november 15-i Uruguay elleni barátságos mérkőzésre, miközben valójában arról van szó, hogy

 

+ az MLSZ kiszervezte egy másik szolgáltatóhoz a jegyek eladását. Bár hivatalosan nincs összefüggés, az elmúlt években kábé minden nagyobb érdeklődésre számot tartó meccs előtt összeomlott a pénzért fejlesztett saját központi rendszere;

 

+ az oldal legalább mutatta, mennyien várnak előttünk jegyre az online sorban, de végső soron ez is összeomlott egy időre, amikor egyszerűen nem lehetett kifizetni a kijelölt jegyeket;

 

+ az árusítás kezdete után másfél órával még 15 ezer ember állt sorba online jegyért. Mivel pénteken 25 ezer jegyet sikerült eladni, ezért ez azt jelenti, hogy az első másfél óra alatt maximum nagyjából 3-4 ezer belépőt tudtak csak online kiszolgálni.

 

+ marginális probléma Magyarországon, de eközben az MLSZ saját fejlesztésű jegyrendszere – a szokásos ügymenettel ellentétben – egyáltalán nem adott el jegyeket a bajnoki meccsekre.


A meccsre idő közben megnyitottak pár „nem tökéletes kilátással rendelkező” helyet is akciós áron.

 

A lényeg, hogy most már minden elfogyott, ezért ha a tiszteletjegyesek is eljönnek, akkor 68 ezer ember búcsúztatja Gera Zoltánt, és ad hangulatot a tényleg mindent eldöntő november 19-i Wales-Magyarország Eb-selejtezőre.

 

FOTÓ: MLSZ / Twitter

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A listára kerüléshez nem csak az kellett, hogy jó hely legyen az úticél, hanem az is, hogy ne kelljen túl sok pénzt költeni rá.

Bár az új stadionok kihasználtsága sokszor tragikus, nagyon úgy tűnik, tényleg nem tettek rosszat az érdeklődésnek.

Azt viszont még nem tudják, hogy milyen gyakran lesz meghallgatás, és elviszik-e szavazásig a dolgot, de szerintük nem a szankcionálás a lényeg.

Egy jótékony célú árverésen ennyiért vette meg az elődje arcára formált tésztaszaggatót a főpolgármester. Ott voltunk.

A salgótarjáni Turcsány László lemondott, majd ezt visszavonta, de közölte: frakcióvezető semmiképp sem marad.

Olyasvalakit keresünk, aki tud szerkeszteni és újságot is írni, és ami legalább ennyire fontos: hogy az Azonnalit is jól ismeri.

75 százalékkal csökkentené ennek mértékét az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, és ami marad, annak a nagy része is a demokráciára és a jogállamiságra menne.

A hét kérdése

Még mindig nem tudja túltenni magát az ország Győr egykori polgármesterének horvátországi nyaralásán, úgyhogy biztos nem csak a mi fantáziánkat mozgatja Borkai sorsa. Itt a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án, hétfőn este a belvárosi Rába hotelben. Regisztráljatok!

Szakértők beszélik ki a helyzetet január 21-én Budapesten.

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás