+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. október 28. hétfő, 15:17
Pár apróság kimaradt a soha nem látott érdeklődésről és különösen sikeres jegyeladásról szóló tájékoztatókból, úgyhogy kiegészítjük kicsit a képet!

Távol álljon tőlünk az ünneprontás, hiszen én például nagyon várom az új Puskás Ferenc Stadion avatómeccsét, de azért mégis indokolt megemlíteni, hogy a soha nem látott rohamról és azonnal elfogyott jegyekről írt hírekből kimaradt egy apróság: az, hogy ez a teltház valójában nem 68 ezer nézőt jelent, 

 

ugyanis összesen 40 ezer jegyet kínáltak eladásra, a maradék nagyjából 28 ezer különböző nagy emberek, szponzorok, illetve az építkezésben valamilyen formában résztvevők közt lesz szétosztva.

 

Ez az online vásárlásnál az eladó helyek összeadásából egyértelműen látszott, és nyilván nem is újdonság, csak fontos apróság annak érdekében, hogy tiszta képet kapjunk, nagyjából mit jelentett ez a roham.

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos közleménye viszont óriási sikerként könyveli el az egész jegyvásárlási procedúrát a november 15-i Uruguay elleni barátságos mérkőzésre, miközben valójában arról van szó, hogy

 

+ az MLSZ kiszervezte egy másik szolgáltatóhoz a jegyek eladását. Bár hivatalosan nincs összefüggés, az elmúlt években kábé minden nagyobb érdeklődésre számot tartó meccs előtt összeomlott a pénzért fejlesztett saját központi rendszere;

 

+ az oldal legalább mutatta, mennyien várnak előttünk jegyre az online sorban, de végső soron ez is összeomlott egy időre, amikor egyszerűen nem lehetett kifizetni a kijelölt jegyeket;

 

+ az árusítás kezdete után másfél órával még 15 ezer ember állt sorba online jegyért. Mivel pénteken 25 ezer jegyet sikerült eladni, ezért ez azt jelenti, hogy az első másfél óra alatt maximum nagyjából 3-4 ezer belépőt tudtak csak online kiszolgálni.

 

+ marginális probléma Magyarországon, de eközben az MLSZ saját fejlesztésű jegyrendszere – a szokásos ügymenettel ellentétben – egyáltalán nem adott el jegyeket a bajnoki meccsekre.


A meccsre idő közben megnyitottak pár „nem tökéletes kilátással rendelkező” helyet is akciós áron.

 

A lényeg, hogy most már minden elfogyott, ezért ha a tiszteletjegyesek is eljönnek, akkor 68 ezer ember búcsúztatja Gera Zoltánt, és ad hangulatot a tényleg mindent eldöntő november 19-i Wales-Magyarország Eb-selejtezőre.

 

FOTÓ: MLSZ / Twitter

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Vasárnap elnökválasztást tartanak Belaruszban, az Európa utolsó diktatúrájaként emlegetett országban. Lukasenka mellett 4 másik jelölt is elindul, azonban vajmi kevés esélyük van nyerni. Podcast!

Új heti borajánló sorozat indul az Azonnalin: mostantól minden hétvégén elmondjuk, miből tartalékolj be jövő hétre!

A februári fiaskó után – mikor a két magyar lista széthúzása miatt először nem jutott magyar párt a szlovák parlamentbe – az MKP, a Híd és az Összefogás egy közös pártban egyesülne.

De miért lett a „galambetetés” az orosz ellenzéki tüntetések szimbóluma? Elmagyarázzuk!

Perlusz Sándor korábbi balettmester azt visszavonta, hogy kirúgták volna kollégáját a táncművészetiről, azt viszont nem, hogy az érintett kolléga kikezdett fiúkkal.

Még 2010-ben publikált egy iszlámellenes könyvet Thilo Sarrazin, de csak most zárták ki az SPD-ből. Pedig már berlini pénzügyi szenátorsága is elég ok lett volna erre.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Twitter megosztás Google+ megosztás