Nagyjából 40 ezer ember jelent teltházat a 68 ezres Puskás Aréna avatómeccsén

Szerző: Fekő Ádám
2019.10.28. 15:17

Pár apróság kimaradt a soha nem látott érdeklődésről és különösen sikeres jegyeladásról szóló tájékoztatókból, úgyhogy kiegészítjük kicsit a képet!

Nagyjából 40 ezer ember jelent teltházat a 68 ezres Puskás Aréna avatómeccsén

Távol álljon tőlünk az ünneprontás, hiszen én például nagyon várom az új Puskás Ferenc Stadion avatómeccsét, de azért mégis indokolt megemlíteni, hogy a soha nem látott rohamról és azonnal elfogyott jegyekről írt hírekből kimaradt egy apróság: az, hogy ez a teltház valójában nem 68 ezer nézőt jelent, 

ugyanis összesen 40 ezer jegyet kínáltak eladásra, a maradék nagyjából 28 ezer különböző nagy emberek, szponzorok, illetve az építkezésben valamilyen formában résztvevők közt lesz szétosztva.

Ez az online vásárlásnál az eladó helyek összeadásából egyértelműen látszott, és nyilván nem is újdonság, csak fontos apróság annak érdekében, hogy tiszta képet kapjunk, nagyjából mit jelentett ez a roham.

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos közleménye viszont óriási sikerként könyveli el az egész jegyvásárlási procedúrát a november 15-i Uruguay elleni barátságos mérkőzésre, miközben valójában arról van szó, hogy

+ az MLSZ kiszervezte egy másik szolgáltatóhoz a jegyek eladását. Bár hivatalosan nincs összefüggés, az elmúlt években kábé minden nagyobb érdeklődésre számot tartó meccs előtt összeomlott a pénzért fejlesztett saját központi rendszere;

+ az oldal legalább mutatta, mennyien várnak előttünk jegyre az online sorban, de végső soron ez is összeomlott egy időre, amikor egyszerűen nem lehetett kifizetni a kijelölt jegyeket;

+ az árusítás kezdete után másfél órával még 15 ezer ember állt sorba online jegyért. Mivel pénteken 25 ezer jegyet sikerült eladni, ezért ez azt jelenti, hogy az első másfél óra alatt maximum nagyjából 3-4 ezer belépőt tudtak csak online kiszolgálni.

+ marginális probléma Magyarországon, de eközben az MLSZ saját fejlesztésű jegyrendszere – a szokásos ügymenettel ellentétben – egyáltalán nem adott el jegyeket a bajnoki meccsekre.


A meccsre idő közben megnyitottak pár „nem tökéletes kilátással rendelkező” helyet is akciós áron.

A lényeg, hogy most már minden elfogyott, ezért ha a tiszteletjegyesek is eljönnek, akkor 68 ezer ember búcsúztatja Gera Zoltánt, és ad hangulatot a tényleg mindent eldöntő november 19-i Wales-Magyarország Eb-selejtezőre.

FOTÓ: MLSZ / Twitter

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek