A varsói stadionban is megemlékeztek 1956-ról

Szerző: Fekő Ádám
2019.10.28. 07:42

Az ország egyik legnagyobb rangadóján magyar nyelvű felirattal jelezte a lengyel keménymag, hogy nem felejtette el a magyar ünnepet.

A varsói stadionban is megemlékeztek 1956-ról

Ritkán látható lelátói gesztusnak lehettek tanúi októbet 27-én az egyik legnagyobb lengyel rangadó nézői: a Legia Varsó-Wisła Krakkó meccsén a fővárosiak magyar nyelvű felirattal emlékeztek meg az 1956 október 23-i magyar forradalomról, aminek ugyebár múlt hét szerdán volt az évfordulója. A képet a főleg szurkolói dolgokkal foglalkozó Hungarian Fanatics szúrta ki. A szövegen egy magyar trikolórban felírt 1956 felirat mellett a következő olvasható:

„Ahol a hősöket nem felejtik, ott mindig lesznek újak.”

Aki persze követi a foci lelátói részét is, annak ez annyira nem meglepő húzás, hiszen a magyar és lengyel ultrák évek óta keresik egymás társaságát, és tulajdonképpen majdnem minden csapatnak van egy lengyel testvércsapata, de úgy általában véve is szeretik egymást a két ország fanatikusai. A nézőszámbqn és szervezettséggben is jóval a magyar szint felett álló lengyelek között néha el is indul arról vita, hogy egy esetleges balhé során mennyire valid a csak vendégeskedő magyarokat is ütni, de például a nyári DAC-Cravovia nemzetközi meccsen egymás zászlóit lobogtatva éltette egymást krakkói és a dunaszerdahelyi szurkolótábor.

A kedves gesztus mellett azt is érdemes megjegyezni, hogy a varsói Legia legázolta az évek óta nagy bajban lévő krakkói Wisłát, és 7-0-lal küldte őket haza.

FOTÓ: Hungarian Fanatics

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek