Így kerüli ki egy floridai cég a francia borra kivetett amerikai vámot

Szerző: Pintér Bence
2019.10.26. 18:56

Nagy tételben vásárol, helyben palackoz a floridai cég, így nem kell kifizetniük Trump vámját.

Így kerüli ki egy floridai cég a francia borra kivetett amerikai vámot

Mint arról július végén már írtunk, Donald Trump amerikai elnök a nagy amerikai techóriások franciaországi adóztatása miatt már egyszer megpendítette a francia borok adóztatását, amire végül most a Boeing-Airbus vetélkedés miatt 25 százalékos vámot vetett ki – de a szórásba egyébként magyar termékek is kerültek végül.

Egy floridai cég azonban úgy döntött, hogy megkerüli a francia borra kivetett vámot: nagy tételben vásárolják a bort, amit aztán helyben palackoznak, ezzel pedig kikerülik a Trump által kivetett vámot

írja a francia közrádió az NPR cikke nyomán.

A szabályozás ugyanis csak a két liternél kisebb palackos borokra vonatkozik, a cég pedig hatalmas konténerekben importálja majd a francia bort, amit aztán Tampában és Orlandóban fognak palackozni. A cég képviselője szerint nem keresték a kiskaput, de most, hogy véletlenül megtalálták, örülnek neki, mivel egyre nagyobb a piaca a francia rozénak az USA-ban. 

Az egyébként alkholt nem ivó Trump még júliusban azt nyilatkozta, hogy az amerikai bor egyébként is jobb, mint a francia.

Ehhez képest tény, hogy a cég jövő tavasztól pinot noir-t és sauvignon blanc-t is szeretne forgalmazni ebben a formában.

FOTÓ: Pixabay

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek