+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. október 26. szombat, 18:56
Nagy tételben vásárol, helyben palackoz a floridai cég, így nem kell kifizetniük Trump vámját.

Mint arról július végén már írtunk, Donald Trump amerikai elnök a nagy amerikai techóriások franciaországi adóztatása miatt már egyszer megpendítette a francia borok adóztatását, amire végül most a Boeing-Airbus vetélkedés miatt 25 százalékos vámot vetett ki – de a szórásba egyébként magyar termékek is kerültek végül.

 

Egy floridai cég azonban úgy döntött, hogy megkerüli a francia borra kivetett vámot: nagy tételben vásárolják a bort, amit aztán helyben palackoznak, ezzel pedig kikerülik a Trump által kivetett vámot

 

írja a francia közrádió az NPR cikke nyomán.

 

A szabályozás ugyanis csak a két liternél kisebb palackos borokra vonatkozik, a cég pedig hatalmas konténerekben importálja majd a francia bort, amit aztán Tampában és Orlandóban fognak palackozni. A cég képviselője szerint nem keresték a kiskaput, de most, hogy véletlenül megtalálták, örülnek neki, mivel egyre nagyobb a piaca a francia rozénak az USA-ban. 

 

Az egyébként alkholt nem ivó Trump még júliusban azt nyilatkozta, hogy az amerikai bor egyébként is jobb, mint a francia.

 

Ehhez képest tény, hogy a cég jövő tavasztól pinot noir-t és sauvignon blanc-t is szeretne forgalmazni ebben a formában.

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mármint németországi német, nem bánáti sváb vagy erdélyi szász, nincs is román állampolgársága. De hogyan került Fritz Temesvárra?

Azért az MSZP-s Csorbai Ferenc mögött felsorakozó ellenzéki pártok meglepően jól szerepeltek, Csorbai 40 százalékot hozott az egyik legjobboldalibb városban.

A független Nicușor Dan lett Bukarest főpolgármestere. Az exit poll eredmények szerint 47 százalékot szerzett, jelentősen megelőzve a 39 százalékot hozó szocdem Gabriela Fireat.

Hatalmas többség mondott nemet a kezdeményezésre, amely az EU-val kötött szerződések felmondását jelentette volna.

Egy borvidék, ami azt bizonyítja: megfelelő tudással, akaraterővel és szorgalommal semmi sem lehetetlen, még a legzordabb körülmények között sem.

Utazás, kiállítás, zene, egy ritka jó hely Zuglóban, életvezetési tanácsok és pár őszinte tipp a konyhába: itt az Azonnali első őszi mindenajánlója!

Az ellenzék továbbra sem nyugszik bele az elcsalt választásba, de Aljakszandr Lukasenka sem tűnik engedékenynek.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás