+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. október 26. szombat, 18:56
Nagy tételben vásárol, helyben palackoz a floridai cég, így nem kell kifizetniük Trump vámját.

Mint arról július végén már írtunk, Donald Trump amerikai elnök a nagy amerikai techóriások franciaországi adóztatása miatt már egyszer megpendítette a francia borok adóztatását, amire végül most a Boeing-Airbus vetélkedés miatt 25 százalékos vámot vetett ki – de a szórásba egyébként magyar termékek is kerültek végül.

 

Egy floridai cég azonban úgy döntött, hogy megkerüli a francia borra kivetett vámot: nagy tételben vásárolják a bort, amit aztán helyben palackoznak, ezzel pedig kikerülik a Trump által kivetett vámot

 

írja a francia közrádió az NPR cikke nyomán.

 

A szabályozás ugyanis csak a két liternél kisebb palackos borokra vonatkozik, a cég pedig hatalmas konténerekben importálja majd a francia bort, amit aztán Tampában és Orlandóban fognak palackozni. A cég képviselője szerint nem keresték a kiskaput, de most, hogy véletlenül megtalálták, örülnek neki, mivel egyre nagyobb a piaca a francia rozénak az USA-ban. 

 

Az egyébként alkholt nem ivó Trump még júliusban azt nyilatkozta, hogy az amerikai bor egyébként is jobb, mint a francia.

 

Ehhez képest tény, hogy a cég jövő tavasztól pinot noir-t és sauvignon blanc-t is szeretne forgalmazni ebben a formában.

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A legnagyobb példányszámú szlovák napilap, a SME felvidéki magyar főszerkesztője, Beata Balogová egy héttel a szlovákiai választások előtt a Helyzetben!

Keményen beszólt Tóth
Bertalan a DK-ba igazoló polgármestereinek és a DK-nak is, kijelentve: senki nem tekintheti az MSZP-t a
saját lábtörlőjének!

A lengyel politikus a legmagasabb szintű kitüntetést kapta a Románia Csillagán belül, Tőkéstől a legalacsonyabbat vették korábban el.

Mikor lesz így kormánya Írországnak? Vagy inkább jöhetnek az előrehozott választások? Elmagyarázzuk!

Utóbb Strache tagadta, hogy civil egyesületeken keresztül kaptak volna pénzt. Az ibiziai videó után alakult nyomozócsoport azonban más eredményre jutott.

Miután Kiss László és Szaniszló Sándor III. és XVIII. kerületi polgármesterek átléptek a DK-ba, Gyurcsányéknak nagyobb lesz a frakciója a közgyűlésben, mint az MSZP-é.

A magyar politikatörténetben először indul magyar párt politikusa külföldi választáson, külföldi pártszínekben – és rögtön kettő is!

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás