+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. október 25. péntek, 18:01
Az unalmas felnőttélet legunalmasabb részeinek nézegetését már tényleg művészet élménnyé tenni, de most a Bálnában sikerült valami hasonló.

Az úgynevezett felnőttélet szomorú velejárója, hogy érdekes dolgok helyett elkezd az ember használati tárgyakért rajongani: ameddig 30 éves korunkig tudjuk, hogy alapvetően a zenekarok, könyvek, filmek, focicsapatok vagy határesetként menő ruhadarabok segítenek minket eggyé válni a világmindenséggel, addig egy idő után mindenki azon kapja magát, hogy őszintén elkezd érdeklődni mondjuk a fúrók, vagy úgy általában barkácskészletek iránt.

 

Átmenetként lehet még értékelni mondjuk a konyhakészleteket, hiszen annak legalább köze van az olyan felsőbbrendű örömökhöz, mint amikor jól telezabáljuk magunkat az általunk készített ételből, bár ugye itt is felmerül a kérdés, hogy objektíven nézve jó szórakozás-e órákig locsolgatni egy darab húst?

 

Az viszont teljesen biztos, hogy az egész (vissza)fejlődés legvége a fürdőszoba- illetve konyhabútor. Amikor az ember azon kapja magát, hogy érdeklődve néz hűtőket, fürdőkádakat vagy vécécsészéket, akkor bizony hivatalosan is Unalmas Középkorú Felnőtt lett, akinek tényleg nincs több az életében annál, mint hogy a tisztálkodásának, esetleg a szarásának körülményeivel foglalkozzon.

 

Márpedig ezzel harcolni kell, amíg lehet: az utolsó vérünkig kell az ellen küzdeni, hogy izgalommal simogassunk csaptelepeket!

 

Viszont az a helyzet, hogy erre a módosabb gyártók is készülnek: egy sima fürdőszoba-kiállításra valószínűleg nincs értelmes ember, aki elmegy, viszont ha űrhajós dizájnt csinálnak hozzá, mint ahogy Szombathy Lívia és Bogár Róbert tette, akkor hirtelen tökre megéri végigjárni az egészet. Hiszen bár egy fürdőkád nem izgalmas, de az űrhajó már az, pláne ha vannak rajta megnyomható gombok is!

 

SZÓVAL ERRŐL BESZÉLTEM: AZ OTT EGY FÜRDŐKÁD!

 

A Bálnában összehozott kiállítás (divatosabb nevén installáció) márpedig űrhajót csinált a vécékből, ami miatt egyszer csak szinte átverve éreztem magam: valamiért különös késztetést éreztem arra, hogy megmozgassam az összes létező csaptelepet, de az igazi csoda akkor történt, amikor rájöttem, hogy itt a tükrök világítását érintőkijelzőn tudom állítgatni. Hát tisztára, mint az Alien-filmekben, csak itt nem gyilkolt meg egy savas vérű nyálkás izé!

 

A TÖRTÉNELEM LEGCSALOGATÓBB CSAPJAI

 

A klónozóval és egyéb királyságokkal ellátott projektnél persze vigyáztak mindenre: a leghülyébb helyen lévő vécén például egyszerű Alföldi vécéülőke volt, hiszen az inkább a poén kedvéért van ott, míg máshol azért jóval modernebb termékekkel lehetett találkozni. A lényeg, hogy átjön a cél, hiszen ezek az emberek az égvilágon mindent megtettek azért, hogy vonzó legyen bármi itt a jakuzzin kívül, aminek a világításait elnézve szinte biztos vagyok benne, hogy kiérdemli az „approved by Borkai Zsolt” matricát.

 

ÉS TÖBB SZÍNBEN IS TUD VILÁGÍTANI!

 

A teljesen értelmetlen helyeken lévő zuhanytálcáknál már tényleg úgy éreztem, hogy megalázó módon bukott el az unalmas felnőtté válás ellen folytatott harcom, és szeretnék legalább egy csövet hazavinni, de azért az visszatartott, hogy hónap végén vagyunk, ráadásul jelenleg nem is nagyon tudnék mit kezdeni egy zuhanycsővel.

 

INDOKOLATLAN KIJELZŐ RANDOM ADATOKKAL, IMÁDOM!

 

De azért tényleg egész szórakoztató volt, néha sajnálom, hogy nem akarnak több dolgot is infantilis hülyéknek eladni.

 

EZEN A BEJÁRATON MÉG AKKOR IS BE AKAR LÉPNI AZ EMBER, HA CSAK GÁZTŰZHELYEK VANNAK A SZOBÁBAN!

 

A FÜRDŐKÁDBÓL LETT KLÓNOZÓ

 

A FÓLIA MÖGÖTT POTENCIÁLIS VÁSÁRLÓKAT LÁTHATTOK

 

FOTÓK: Ruttkay Lili / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A hatóságok már meg is kezdték az ellenzéki „panaszkodók” letartóztatását.

A szélsőjobboldali AfD is rácsatlakozott a németeknél is beindult emlékezetpolitikai vitára: szemeteszsákokkal csomagoltak egy Marx-szobrot.

Vladimir Bleszkebnyij tagadja a Szovjetunió megszűnését, és magát is szovjet állampolgárnak vallja, az orosz hatóságokat pedig nem tartja legitimnek.

Úgy tűnik, hajlunk a miniszterelnök javaslatára, és idén inkább Magyarországot fedezzük fel. A balatoni foglalások száma is nagyot nőtt még az elmúlt évihez képest is.

Ingyen adunk húsz lélegeztetőgépet a Türk Tanács egyik oszlopos tagjának.

Több mint bruttó 7,5 milliárdot költött a kormány az elmúlt négy évben nemzeti konzultációkról? Melyik volt a legdrágább közülük? Ez is kiderül a Miniszterelnöki Kabinetiroda által közölt összesítésből.

Több ellenzéki pártnak sem tetszett, hogy a Fidesz feltételeket szabna a közös uniós hitelfelvétel támogatásához. De miért nem szavazott akkor erről a DK, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP sem? Megkérdeztük.

A hét kérdése

Jól összezavarta az idei vakációszezont a koronavírus, de aki akar, az bel- és külföldre is elég sok helyre tud utazni. És te merre mész idén nyáron? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Ehhez a nyárhoz épp illik!

A legintelligensebb magyar DJ újra toporgást rendez Budapesten júlis 18-án.

Kis koncertek lehetnek, például Entrópia Architektúra is!

Az egyik fideszes, a másik nem különösebben: Békés Márton vs Pető Péter.

Minden háztartás kedvenc lázadójáról lesz szó.

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás