+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. október 25. péntek, 18:01
Az unalmas felnőttélet legunalmasabb részeinek nézegetését már tényleg művészet élménnyé tenni, de most a Bálnában sikerült valami hasonló.

Az úgynevezett felnőttélet szomorú velejárója, hogy érdekes dolgok helyett elkezd az ember használati tárgyakért rajongani: ameddig 30 éves korunkig tudjuk, hogy alapvetően a zenekarok, könyvek, filmek, focicsapatok vagy határesetként menő ruhadarabok segítenek minket eggyé válni a világmindenséggel, addig egy idő után mindenki azon kapja magát, hogy őszintén elkezd érdeklődni mondjuk a fúrók, vagy úgy általában barkácskészletek iránt.

 

Átmenetként lehet még értékelni mondjuk a konyhakészleteket, hiszen annak legalább köze van az olyan felsőbbrendű örömökhöz, mint amikor jól telezabáljuk magunkat az általunk készített ételből, bár ugye itt is felmerül a kérdés, hogy objektíven nézve jó szórakozás-e órákig locsolgatni egy darab húst?

 

Az viszont teljesen biztos, hogy az egész (vissza)fejlődés legvége a fürdőszoba- illetve konyhabútor. Amikor az ember azon kapja magát, hogy érdeklődve néz hűtőket, fürdőkádakat vagy vécécsészéket, akkor bizony hivatalosan is Unalmas Középkorú Felnőtt lett, akinek tényleg nincs több az életében annál, mint hogy a tisztálkodásának, esetleg a szarásának körülményeivel foglalkozzon.

 

Márpedig ezzel harcolni kell, amíg lehet: az utolsó vérünkig kell az ellen küzdeni, hogy izgalommal simogassunk csaptelepeket!

 

Viszont az a helyzet, hogy erre a módosabb gyártók is készülnek: egy sima fürdőszoba-kiállításra valószínűleg nincs értelmes ember, aki elmegy, viszont ha űrhajós dizájnt csinálnak hozzá, mint ahogy Szombathy Lívia és Bogár Róbert tette, akkor hirtelen tökre megéri végigjárni az egészet. Hiszen bár egy fürdőkád nem izgalmas, de az űrhajó már az, pláne ha vannak rajta megnyomható gombok is!

 

SZÓVAL ERRŐL BESZÉLTEM: AZ OTT EGY FÜRDŐKÁD!

 

A Bálnában összehozott kiállítás (divatosabb nevén installáció) márpedig űrhajót csinált a vécékből, ami miatt egyszer csak szinte átverve éreztem magam: valamiért különös késztetést éreztem arra, hogy megmozgassam az összes létező csaptelepet, de az igazi csoda akkor történt, amikor rájöttem, hogy itt a tükrök világítását érintőkijelzőn tudom állítgatni. Hát tisztára, mint az Alien-filmekben, csak itt nem gyilkolt meg egy savas vérű nyálkás izé!

 

A TÖRTÉNELEM LEGCSALOGATÓBB CSAPJAI

 

A klónozóval és egyéb királyságokkal ellátott projektnél persze vigyáztak mindenre: a leghülyébb helyen lévő vécén például egyszerű Alföldi vécéülőke volt, hiszen az inkább a poén kedvéért van ott, míg máshol azért jóval modernebb termékekkel lehetett találkozni. A lényeg, hogy átjön a cél, hiszen ezek az emberek az égvilágon mindent megtettek azért, hogy vonzó legyen bármi itt a jakuzzin kívül, aminek a világításait elnézve szinte biztos vagyok benne, hogy kiérdemli az „approved by Borkai Zsolt” matricát.

 

ÉS TÖBB SZÍNBEN IS TUD VILÁGÍTANI!

 

A teljesen értelmetlen helyeken lévő zuhanytálcáknál már tényleg úgy éreztem, hogy megalázó módon bukott el az unalmas felnőtté válás ellen folytatott harcom, és szeretnék legalább egy csövet hazavinni, de azért az visszatartott, hogy hónap végén vagyunk, ráadásul jelenleg nem is nagyon tudnék mit kezdeni egy zuhanycsővel.

 

INDOKOLATLAN KIJELZŐ RANDOM ADATOKKAL, IMÁDOM!

 

De azért tényleg egész szórakoztató volt, néha sajnálom, hogy nem akarnak több dolgot is infantilis hülyéknek eladni.

 

EZEN A BEJÁRATON MÉG AKKOR IS BE AKAR LÉPNI AZ EMBER, HA CSAK GÁZTŰZHELYEK VANNAK A SZOBÁBAN!

 

A FÜRDŐKÁDBÓL LETT KLÓNOZÓ

 

A FÓLIA MÖGÖTT POTENCIÁLIS VÁSÁRLÓKAT LÁTHATTOK

 

FOTÓK: Ruttkay Lili / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Csak a két magyar többségű megyében csökken jelentősen a népességfogyás, Erdély többi régiójában viszont óriási a különbség a halálozások és az élveszületések száma között, mutatja ki egy friss statisztika.

Joe Biden túl öreg ahhoz, hogy elnök legyen – erre válaszul hívta ki fekvőtámaszpárbajra az elnökjelölt a 83 éves férfit.

Ezúttal egy újabb civil jelentkezett be.

A főállamügyész szerint a cseh miniszterelnök korrupciós ügyében eddig összegyűjtött bizonyítékok nem elegendőek sem a vádemeléshez, sem a nyomozás leállításhoz.

Mit szól ahhoz, hogy nem lett Jobbik-elnök Jakab Péter? És miért szavazna a győriek helyében az ott elinduló budapesti vloggerre? Megkérdeztük.

Ha nemzeti ünnep lesz Trianon évfordulója Romániában, akkor nemcsak központilag, de szinte minden településen is meg kell ünnepelni azt. Ez provokáció, mondta az RMDSZ-szóvivő.

Hogy fogja vezetni a Liberálisokat, mit gondol pártja 2022-es esélyeiről, és miben mások ők, mint a DK vagy a Momentum? Bősz Anettel beszélgettünk!

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Nem is akárhol: a híres Pezsgőházban! December 7-én fél Közép-Európa ott lesz Baranya fővárosában!

Hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, a politikai intézményrendszer? Dec. 10.

Kifejezetten érdekesnek tűnő konferencia a budapesti Goethe Intézetben december 12-én.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás