Ennyire még soha nem voltam oda fürdőkádakért, mindössze egy űrhajó kellett hozzá

Szerző: Fekő Ádám
2019.10.25. 18:01

Az unalmas felnőttélet legunalmasabb részeinek nézegetését már tényleg művészet élménnyé tenni, de most a Bálnában sikerült valami hasonló.

Ennyire még soha nem voltam oda fürdőkádakért, mindössze egy űrhajó kellett hozzá

Az úgynevezett felnőttélet szomorú velejárója, hogy érdekes dolgok helyett elkezd az ember használati tárgyakért rajongani: ameddig 30 éves korunkig tudjuk, hogy alapvetően a zenekarok, könyvek, filmek, focicsapatok vagy határesetként menő ruhadarabok segítenek minket eggyé válni a világmindenséggel, addig egy idő után mindenki azon kapja magát, hogy őszintén elkezd érdeklődni mondjuk a fúrók, vagy úgy általában barkácskészletek iránt.

Átmenetként lehet még értékelni mondjuk a konyhakészleteket, hiszen annak legalább köze van az olyan felsőbbrendű örömökhöz, mint amikor jól telezabáljuk magunkat az általunk készített ételből, bár ugye itt is felmerül a kérdés, hogy objektíven nézve jó szórakozás-e órákig locsolgatni egy darab húst?

Az viszont teljesen biztos, hogy az egész (vissza)fejlődés legvége a fürdőszoba- illetve konyhabútor. Amikor az ember azon kapja magát, hogy érdeklődve néz hűtőket, fürdőkádakat vagy vécécsészéket, akkor bizony hivatalosan is Unalmas Középkorú Felnőtt lett, akinek tényleg nincs több az életében annál, mint hogy a tisztálkodásának, esetleg a szarásának körülményeivel foglalkozzon.

Márpedig ezzel harcolni kell, amíg lehet: az utolsó vérünkig kell az ellen küzdeni, hogy izgalommal simogassunk csaptelepeket!

Viszont az a helyzet, hogy erre a módosabb gyártók is készülnek: egy sima fürdőszoba-kiállításra valószínűleg nincs értelmes ember, aki elmegy, viszont ha űrhajós dizájnt csinálnak hozzá, mint ahogy Szombathy Lívia és Bogár Róbert tette, akkor hirtelen tökre megéri végigjárni az egészet. Hiszen bár egy fürdőkád nem izgalmas, de az űrhajó már az, pláne ha vannak rajta megnyomható gombok is!

SZÓVAL ERRŐL BESZÉLTEM: AZ OTT EGY FÜRDŐKÁD!

A Bálnában összehozott kiállítás (divatosabb nevén installáció) márpedig űrhajót csinált a vécékből, ami miatt egyszer csak szinte átverve éreztem magam: valamiért különös késztetést éreztem arra, hogy megmozgassam az összes létező csaptelepet, de az igazi csoda akkor történt, amikor rájöttem, hogy itt a tükrök világítását érintőkijelzőn tudom állítgatni. Hát tisztára, mint az Alien-filmekben, csak itt nem gyilkolt meg egy savas vérű nyálkás izé!

A TÖRTÉNELEM LEGCSALOGATÓBB CSAPJAI

A klónozóval és egyéb királyságokkal ellátott projektnél persze vigyáztak mindenre: a leghülyébb helyen lévő vécén például egyszerű Alföldi vécéülőke volt, hiszen az inkább a poén kedvéért van ott, míg máshol azért jóval modernebb termékekkel lehetett találkozni. A lényeg, hogy átjön a cél, hiszen ezek az emberek az égvilágon mindent megtettek azért, hogy vonzó legyen bármi itt a jakuzzin kívül, aminek a világításait elnézve szinte biztos vagyok benne, hogy kiérdemli az „approved by Borkai Zsolt” matricát.

ÉS TÖBB SZÍNBEN IS TUD VILÁGÍTANI!

A teljesen értelmetlen helyeken lévő zuhanytálcáknál már tényleg úgy éreztem, hogy megalázó módon bukott el az unalmas felnőtté válás ellen folytatott harcom, és szeretnék legalább egy csövet hazavinni, de azért az visszatartott, hogy hónap végén vagyunk, ráadásul jelenleg nem is nagyon tudnék mit kezdeni egy zuhanycsővel.

INDOKOLATLAN KIJELZŐ RANDOM ADATOKKAL, IMÁDOM!

De azért tényleg egész szórakoztató volt, néha sajnálom, hogy nem akarnak több dolgot is infantilis hülyéknek eladni.

EZEN A BEJÁRATON MÉG AKKOR IS BE AKAR LÉPNI AZ EMBER, HA CSAK GÁZTŰZHELYEK VANNAK A SZOBÁBAN!

A FÜRDŐKÁDBÓL LETT KLÓNOZÓ

A FÓLIA MÖGÖTT POTENCIÁLIS VÁSÁRLÓKAT LÁTHATTOK

FOTÓK: Ruttkay Lili / Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek