+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2019. október 25. péntek, 09:22
A Royal Court Színház 2020-ban azt is szeretné elérni, hogy a színház klímasemlegessé váljon.

Október végétől hiába próbál valaki bejutni a Royal Court Színházba, ha egyszer használatos műanyag palack van nála, nem fog sikerülni. De még arra sem lesz lehetősége, hogy bent műanyag palackos vizet vásároljon.

 

Mindez annak az eredménye, hogy

 

a Royal Court Színház elhatározta: 2020 során eléri, hogy a színház teljesen klímasemleges művészeti előadóhellyé változzon, és nullára redukálja a károsanyag-kibocsátását.

 

Az eredeti tervek szerint a színház 2020 márciusi műsorrendjét szentelte volna a klímakatasztrófának. A színház művészeti vezetője, Vicky Featherstone szerint azonban túlságosan egyszerűnek érezték, hogy azt mondják: csak egy hónapig fognak programszerűen beszélni a klímavészhelyzetről, amikor mindenki folyamatosan erről ír.

 

„Ahelyett, hogy márciust a klímavészhelyzetről szóló, valószínűleg ragyogó monológokkal töltöttük volna ki, meg fogunk állni, áttekintjük és megtanuljuk, hogy 2020 márciusától kezdve hogyan legyen a színház kibocsátásmentes” – magyarázta a döntést Featherstone.

 

A környezettudatos színház így nem csupán a vendégektől várja el a tudatos viselkedést, hanem saját magától is:

 

a színház átszervezi a teljes működését a károsanyag-kibocsátás redukálása érdekében, a világítástól kezdve egészen a színházi bárok és éttermek kialakításáig.

 

Ezért nem is lehet majd műanyag palackos terméket venni a színház területén.

 

Vicky Featherstone hozzátette: nem dajkálják az embereket, amikor azok elhagyják az épületet, azt csinálnak, amit akarnak. Ők viszont úgy érezték, nincsen döntési lehetőségük: a kibocsátás megszüntetése érdekében egyszerűen csak meg kellett lépniük, hogy a látogatóktól kitiltsák a műanyag palackokat, és ennek most kellett megtörténnie.

 

NYITÓKÉP: Royal Court Színház / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A jelenleg EP-képviselőként tevékenykedő Mihai Tudose már tudni véli azt, amit sokan nem.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Az EP-mandátuma után a Fideszt is maga mögött hagyja a szexbotrányba keveredő Szájer.

Kávébab, kávéfőzők formában, kefék, filterek és tamperek: ebben a szegedi webshopban van minden, amire egy kávéőrültnek szüksége lehet.

Szerinte az a nemzet szégyene: több karakterben foglalkoztak egy rapperrel, mint azzal, ahogy átadott Orbánnal egy villamosvezetéket.

A német szélsőjobboldali párt tavasz óta nem találja a megfelelő stratégiát a koronavírus kapcsán. Ez a népszerűségén is meglátszik.

Jaroslav Haščák őrizetbe vételével Szlovákia legnagyobb, kilenc éve húzódó korrupciós botrányában is áttörés jöhet.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás