Álltólag Greta Thunberget is megidézi az új Asterix-képregény

Szerző: Fekő Ádám
2019.10.25. 18:39

A francia képregénysorozat hatvanéves története során először lett női főszereplője egy történetnek, aki sokak szerint a fiatal klímaharcosról lett mintázva.

Álltólag Greta Thunberget is megidézi az új Asterix-képregény

Igazán szimbolikus gesztust tettek a nálunk is kultikus francia képregény, az Asterix és Obelix alkotói: a különleges erővel rómaiakat verő páros azzal ünnepli történetük hatvanadik születésnapját, hogy először női főszereplője is lesz a sztorinak, aki természetesen szintén először a borítóra is rákerült. 

A Jean-Yves Ferri által írt és Didier Conrad által rajzolt képregényben egy lázadó kamaszlány, Adrénaline is feltűnik az Asterix-Obelix páros oldalán.
 

Bár apróságnak tűnik, ez tényleg nagy dolog, hiszen az Asterix és Obelix történetében a nők vagy idegesítő feleségek voltak, vagy pedig fiatal szépségek, akiket a páros valamelyik tagja felszedett. Bár a szerzők tagadják a szándékosságot, a Guardian szerint több hozzáértő is azt állítja, Adrénaline kifejezetten hasonlít Greta Thunbergre.

Az Asterix-képregények eredetileg René Goscinny és Albert Uderzo nevéhez fűződnek, eddig több mint 100 nyelvre lefordították, és világszerte több mint 370 millió darabot adtak el belőle.

FOTÓ: Az új képregény borítója

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek