Mi volt az első gondolatod, mikor meghallottad, hogy Budapesten nyert az ellenzék?

Karácsony Gergely és Orbán Viktor október 23-i bulijára is elmentünk kérdezősködni: az ellenzékiek közül volt, aki fogadásokat bukott el az eredmények miatt, a Fidesznél viszont inkább a feszült csend a jellemző.

A szokásosnál jóval békésebb mederben csordogált az idei október 23-a: ha leszámítjuk a bezárt kocsmák előtt feszítő pár szélsőjobbost, és a kormány DK-sokkal hadakozó udvari bolondját, akkor igazából semmi őrület nem történt kivételesen. Se hangfalról szóló Orbán-beszéd, se forradalom ígérete, tankot pedig végképp nem kötött el senki. Karácsony Gergely a budapesti városháza parkolójában szervezett Quimby-koncertet, hogy hosszú évek után végre frusztráció nélkül szórakozzon egyet a város kevésbé fideszes része, a Fidesz pedig egyszerűen nem szervezett semmit,

Orbán Viktor mindössze a Zeneakadémián beszélt annyira limitált vendéglistával, hogy még azt a nézőteret sem töltötte meg a társaság.

Mi kimentünk mindkettő rendezvényre azért: alapvetően mindenhol azt szerettük volna megtudni, mi volt az emberek első gondolata akkor, amikor kiderült, október 13-án megverte Karácsony Gergely Tarlós Istvánt, de a kormánypárti bulin mindössze egy röviden lerázó Kásler Miklóst, és egy az újságíróktól úgy két méter nyugalmat kapott besétáló Orbán Viktort láthattunk. Szóval így telt október 23-a Budapesten.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek