Mit csinálj október 23-án? Segítünk!

Szerző: Hutter Marianna
2019.10.23. 07:16

Úgy tűnik, a koncertek napja lesz az idei október 23-a. Honeybeast vagy Quimby? Ez lesz a szerdai nap egyik legfőbb kérdése!

Mit csinálj október 23-án? Segítünk!

Szerdán az ország már az 1956-os forradalom kitörésének 63. évfordulóját ünnepli. Úgy tűnik, igazán nagy eseményekkel nem készülnek a pártok, de azért aki szeretne, tud kedvenc politikusaival ünnepelni!

Orbán Viktort csak a kiválasztottak láthatják élőben

Bár a miniszterelnök jellemzően nyilvános beszédet szokott mondani a nemzeti ünnepeken, ezúttal ez nem így lesz, ugyanis a Zeneakadémián fog felszólalni,

vagyis a szimpatizánsokat megmozgató komolyabb kormánypárti esemény nem várható október 23-án.

Azért az ilyenkor szokásos állami ünnepséget kiélvezhetik az érdeklődök:

+ lesz ünnepélyes zászlófelvonás reggel 9-kor a Kossuth téren

10.00 és 18.00 között meglátogatható a Szent Korona a parlamentben

akik előre regisztrálnak, azok ingyenesen részt vehetnek a Millenárison tartandó Szabadságkoncerten, ahol fellép a Honeybeast, Szabó Balázs bandája, valamint Ferenczi György és az Első Pesti Rackák

a Kossuth téren családi programok lesznek 10.00-18.00-ig, ennek keretében például lesz „Verd le a vörös csillagot!" Ahogy nagyapáink csinálták…” fantázia névre hallgató mászófal

+ ingyenesen látogatható a Terror Háza.

További részletek az állami ünnepségekről itt találhatóak!

Karácsony Gergely ingyen Quimby-koncertet hoz a népnek

„Hol szabad vagy, otthon vagy. Budapest Mindenkié!” – ezzel a címmel hirdet rendezvényt október 23-én délután fél hatra Karácsony Gergely, Budapest nemrégiben megválasztott, összellenzéki főpolgármestere. A rendezvényt a Városháza parkolójában tartják, és azontúl, hogy Karácsony beszédet mond, fellép a Quimby. Az est házigazdája pedig Nagy Zsolt színművész lesz.

Jobbikos polgármesterek esküsznek

A Corvin közben tartja október 23-ai megemlékezését a Jobbik. Mint írják, a helyszínen ünnepélyes esküt tesznek a frissen megválasztott jobbikos polgármesterek és képviselők arra, hogy minden erejükkel küzdeni fognak a magyar emberek szabadságáért. A felszólalók a Jobbik jelenlegi, ám hamarosan leköszönő elnöke, Sneider Tamás, az elnöki pozíciót a közelgő tisztújításon megcélzó Jakab Péter, illetve Stummer János alelnök lesznek a 16 órakor kezdődő eseményen.

Nagy Imrénél emlékeznek

A Jászai Mari téren, Nagy Imre szobránál csúcsforgalom lesz.

+ A DK részéről Gyurcsány Ferenc 12 órakor megy oda.

 Az MSZP részéről Kunhalmi Ágnes és Molnár Zsolt 13 órakor.

 15 órakor a Momentum. Aki már rég hallott beszédet Fekete-Győr András pártelnöktől, Donáth Anna EP-képviselőtől és Kerpel-Fronius Gábor önkormányzati képviselőtől, és szeretné ezt pótolni, az semmiképpen se hagyja ki a rendezvényt!

Az LMP Budát választja

Az I. kerületi Szabó Ilonka utca 9/b. számmal szembeni Mansfeld Péter-emlékműnél Kendernay János, a zöldek elnöke tart beszédet 11 órakor.

Fehér virágok a liberálisoktól

„Október 23-án, 13 órától csendes megemlékezés keretein belül helyezzük el az emlékezés fehér virágait a Rákoskeresztúri Új köztemető 301-es parcellájánál” – írják a Liberálisok Facebookon. Az eseményen beszédet mond Fodor Gábor, a párt leköszönő elnöke, Bősz Anett, az országgyűlési képviselőjük, illetve közreműködik az eseményen Áron László színművész

FOTÓ: Aktron / Wikimedia Commons​

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek