Mit tehet meg mostantól nyugodtan egy politikus a parlamentben? Mutatjuk!

2019.10.22. 07:22

Októbertől tökéletesen garantálja Kövér László, hogy az országházban véletlenül se kaphassanak kérdéseket politikusok, ha nem szeretnék. Mutatjuk, mik azok a dolgok, amiket mostantól bármikor megtehet egy magyar képviselő.

Kövér László új szabályokat hozott az országházba az újságírók számára: az eddig is korlátozott videózási és interjúkészítési lehetőségek is túl soknak tűnhettek, ugyanis nem csak karámba zárta a médiamunkásokat, hanem több

olyan lehetőséget is adott a képviselők kezébe, amiknek segítségével még ha véletlenül a kijelölt zónákban is találkoznak újságírókkal, akkor se kelljen nekik semmit válaszolniuk.

Ez azt jelenti, hogy abban a parlamentben, amit a boldogabb időkben arra is lehetett használni, hogy személyesen tegyünk fel döntéshozóknak olyan kérdéseket, ami esetleg érdekelhetné az adófizetőt, akinek a pénzét szórja szabadon választott politikus, most egyszerűen nem csak Orbán Viktorral nem lehet még egy rövid hangfelvétel erejéig sem összefutni, de tulajdonképpen csak az érhető el, aki kifejezetten szeretne nyilatkozni valamit. Ráadásul ő is eldöntheti szinte, hogy mit, hiszen a magánéletét és méltóságát is tiszteletben kell tartani, ez pedig végülis bármire ráhúzható, ahogy az is, hogy nem szabad akadályozni a képviselői munkájában.

Mivel ezek a szabályok külső szemlélőnek talán nem sokat mondanak, úgy döntöttünk, szerkesztőségnk tagjainak alakításában megpróbáljuk kissé sarkítva bemutatni, mik azok a falak, amikbe egy újságíró belefuthat, és mik azok a dolgok, amiket minden probléma nélkül megtehet egy politikus a magyar parlamentben 2019 októberétől.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek