+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna & Illés Gergő & Pintér Bence
2019. október 21. hétfő, 12:49
Itt az első parlamenti ülés azután, hogy az ellenzék jelentős sikereket ért el az önkormányzati választásokon, Kövér László pedig kicsinálta a parlamenti újságírást. A színvonal az egekben volt: volt szó jobbágyforradalomról, Kövér Lászlót leelvtársazták, egy fideszes pedig magyar zászlóval takarta el a molinóval akciózó Hadházy Ákost. Éld át újra velünk az őszi parlamenti ülésszak első ülését!

+++FRISSÍTSD GYAKRAN A CIKKET, MERT GYORSAK VAGYUNK!+++

 

összesen: 30 db | 20 db/oldal

1 2

Hutter Marianna

Orbán folytatja beszédét
2019. október 21. 13:31

A miniszterelnök szerint az Európai Bizottság élére sikerült olyan elnököt választani, aki képes lehet kijavítani az előző évek hibáit mind a gazdaság, mind a migráció terén. Elmondta, ő kötelességének érezte megakadályozni olyan elnök megválasztását, aki tiszteletlenül beszélt a magyarokról, vagy olyanét, aki bevándorlás kérdésében a magyarokéval ellentétes elveket vall. 

Kitért arra is, múlt héten megállapodást kötöttek Nagy-Britanniával az unióból való távozásukról, ő azt tartotta helyesnek, ha korrekt alku születik. Orbán szerint ő olyan megállapodáshoz járult hozzá, ami védi az ott dolgozó magyarok, illetve a magyar gazdaság érdekeit. 

 

Kövér László rendre inti a tiltakozó ellenzékieket: azt mondja, van egy golyónyom a pulpituson, ami az ellenzék ostobaságra emlékeztet. Hirtelen nem tudjuk, melyik ellenzék rendbontás hagyott golyónyomot a pulpituson, de volt pár. 1912-ben rálőttek Tisza István miniszterelnökre, 1904-ben az ellenzék pedig szétverte a parlament bútorzatát, akkor mondjuk nem lövöldöztek.

Illés Gergő

– egy ilyen felirattal ellátott molinót feszített ki Hadházy Ákos Orbán alatt, kétszer is. Kövér László elküldte az akciózó független képviselőt, és figyelmeztette azt, ennek meglesz majd a következménye. De vajon mi lesz az?

 

 

Pintér Bence

Csehországot akarjuk utolérni
2019. október 21. 13:26

Orbán szerint bírja a magyar gazdaság a családtámogatásokat, fejlődünk, Csehország szintjét akarjuk elérni. Mindeközben mozgolódás a padsorokban.

Hutter Marianna

Orbán Viktor felszólal
2019. október 21. 13:24

Száz napja ült össze utoljára az országgyűlés – emlékeztet a miniszterelnök, és beszámol róla, mi történt az elmúlt időszakban. Kiemeli az önkormányzati választásokat, hogy sikeresen, eredményesen lebonyolították, és köszöni annak a közel 20 ezer embernek, akik segítették ennek a folyamatát. Szerinte továbbra is igaz: a haza nem lehet ellenzékben, ezért minden polgármesterrel és képviselőtestülettel kész együttműködni a kormány, akik maguk is készen állnak erre. 

Pintér Bence

Orbán: A haza nem lehet ellenzékben
2019. október 21. 13:24

Mindenkivel együttműködünk pártállásra való tekintet nélkül. „Mert a haza nem lehet ellenzékben” – tette hozzá Orbán. A kormány számára viszont elismerés, hogy az egész országot tekintve a kormánypártok ötven százalék fölötti többséget szereztek, így tehát az folytathatja az eddig megkezdett munkáját. „A magyar demokrácia erős, és képes továbbra is szolgálni a magyar emberek érdekét.”

 

Illés Gergő

Néma csend, így emlékezik a parlament
2019. október 21. 13:18

Hutter Marianna

És rögtön üdvözölte a namíbiai parlament elnökét. Ezt követően a házelnök emlékeztet: öt volt országgyűlési képviselő is elhunyt nemrégiben:

+ Máthé László (MSZP)
Tóth Sándor (KDNP)
Rajk László (SZDSZ)
Riz Levenete (Fidesz)
Szekó József (Fidesz)

A képviselők néma felállással tisztelegnek az elhunytak emléke előtt. 

... a madár se jár. A parlament új sajtóterme, mint az Azonnali megírta, az itteni tudósítási szabályok szigorítása után a félemeletre került, vagyis egy szinttel lejjebb, mint ahol a plenáris ülést tartják. Ugyan a félemeleten is sok politikus fordult meg, de persze pont nem azon a félreeső részen, ahol az újságírók forgathatnak. A sajtóterem előtti rész pedig igen félhomályos, ami a videók minőségén nem segít. 

Ami a plenáris ülés emeletét illeti, ott a kéktársalgóban lehet forgatni (ezt ugyancsak könnyen kikerülhetik a politikusok), illetve a kupolacsarnok kordonnal leválasztott előterének egy részén, ami egy karámra emlékeztet. Ha el is halad egy politikus, sokkal könnyebb ignorálnia a kérdéseket, mint korábban.

Illés Gergő

Szép napot, újra itt a parlament!
2019. október 21. 12:48

Mi pedig percről percre fogjuk közvetíteni nektek, mi is történik a Tisztelt Házban. És érdemes is lesz minket követni, hiszen egy héttel az önkormányzati választások után kemény odamondások és heves vita várható, pontokba szedve össze is gyűjtöttük, mire számíthattok:

+ Megemlékezésre: a képviselők várhatóan fejet hajtanak a nemrégiben elhunyt Riz Levente rákosmenti polgármester és a Mohácsot vezető, de a kampányhajrában elhunyt Szekó József előtt is. Rákosmentén a fideszes Horváth Tamás végül át tudta venni Riztől a stafétabotot, Mohácson viszont Szekó hirtelen halála után az ellene induló MSZP-s jelölt nem lépett vissza, és még úgy is felveszi mandátumát, hogy a mohácsiak érvénytelen szavazatokkal jelezték, nem kérnek a szocialista polgármesterjelöltből.

+ Arra, hogy miután Kövér László házelnök teljesen ellehetetlenítette a parlamenti videózást, sokkal nehezebben tudunk majd kamutelefonálva szaladó képviselőket filmezni. Itt írtuk le, hogy miért.

+ Arra, hogy vélhetően Orbán is beszél majd. Ezt pedig a múlt vasárnapi részsikereken felbuzdult ellenzéki politikusok sem fogják szó nélkül hagyni várhatóan.

+ Kiderül, érdekel-e még valakit Vona Gábor, illetve az ő pártmentes önkormányzatokról szóló ötlete, amelyből Vona múlt péntekre csinált egy törvényjavaslatot

 

összesen: 30 db | 20 db/oldal

1 2
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Főleg a francia Európa-tervekkel kritikusabb kisebb országok támogatnák az osztrák kancellárt lapértesülések szerint. Kurz számára a brüsszeli karrier kiút lehet az osztrák belpolitikából is.

Az amerikai céggel dózisonkénti 23,20 eurós szerződést köthet az Európai Bizottság 2021 decemberétől 2023-ig.

A kormányinfón kiderült az is, hogy augusztusig se koncertre, se szállodába nem mehet az, akinek nincs védettségi igazolványa, és hogy hogyan pótolja a kormány az önkormányzatokat a kieső hipa-bevételek miatt.

Szakértők és aktivisták írtak egy törvényjavaslatot, az ellenzék közösen beadta a parlamentben, a kormány meg szép csendben rendeletbe is foglalta azt. Ritka jelenség ez Magyarországon.

Az újranyitó szolgáltatások csak a védettségi igazolványokkal rendelkezők számára hozzáférhetőek.

A nemzetközi helyzet fokozódik Jersey Bailiffség körül. A brexit utáni időkben is az egyik legnagyobb problémát továbbra is a halászat adja.

A politikusokat egy zárva tartó klubnál fényképezték le, ahol éjszakába nyúlóan tartózkodtak. Munkamegbeszélésük volt, ketten közülük lemondtak.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

Twitter megosztás Google+ megosztás