Orbán Viktor mintha most döbbent volna rá, hogy csupa hülye van körülötte

Fekő Ádám

Szerző:
Fekő Ádám

2019.10.21. 16:08

A magyar parlament nyitónapján soha nem látott szinten tűnt elveszettnek a miniszterelnök, de az őt körülvevő társaságban nem is csoda, ha elveszik valaki.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

Egészen megdöbbentő helyzet fogadta a világot az idei parlamenti szezon nyitónapján: az az Orbán Viktor, aki éveken keresztül csak röhögve dobálta vissza az ellenzéki képviselők kérdéseit pár boldogkarácsonyozással, buzizással vagy semmivel, most hirtelen az idők szavát már meg se halló tehetetlen hülyének tűnt, akit a nála lendületesebb képviselők már csak kinevetnek. 

Hadházy Ákos ugyanis egy elég jól megfogalmazott táblát tartott Orbán alá a pulpitusnál, egy jó felirattal pedig bárkit nevetségessé tenni. A miniszterelnök még ki is akarta tépni Hadházy kezéből a táblát, már ez szórakoztató volt. A koronát az a fideszes képviselő tette fel a a történetre, aki igyekezett egy magyar zászlóval eltakarni a táblát, ezzel nagyjából olyan hangulatot teremtve, mint amikor a Rendőrakadémiában Proctor próbálja a maga esetlenségével nyalni Mauser hadnagy seggét.

Mindez csak pár perccel azután történt, hogy Orbán bejelentette, október 23-án nem mond nyilvános beszédet, csak a Zeneakadémián fog elmélkedni kicsit.

Ilyeneket nagyon rég láttunk a miniszterelnöktől: 2006 óta először nem erőt, hanem tétovaságot sugároz. Lehet mondani, hogy nagyarányú győzelmet szereztek a kormánypártok az önkormányzatikon, de a helyzet mégis csak az, hogy sikerült elveszteniük az ország GDP-jének nagy részét termelő Budapestet és a nagyvárosok majdnem felét. Plusz sikerült magukra égetni egy jachtokon kurvázó polgármestert is, akit mivel egészen parodisztikusan ráadásul épp újra is választottak Győrben, hogy még minimum hónapokig kell miatta idegeskedni.

Ennyi probléma Orbán Viktornál sokkal okosabb politikusokat is összezavarna, pláne, ha már nincs is kire támaszkodniuk: a Fideszből gyakorlatilag elfogytak az okos emberek. Nem volt nagy kérdés eddig sem, hogy kié a végső döntés, de a jelek szerint nem csak Simicska Lajos tűnt el a környezetéből, hanem már a nemzetközi vizekig üldözött Habony Árpád is, de még Lázár Jánost is délre száműzték.

Körülötte ott maradt például kampányfőnökösködni az a Kósa Lajos, akit a hivatalos álláspont szerint egy csengeri néni egy 4,5 millió eurós befektetéssel vert át, Rogán Antal, aki a propagandát irányítja olyan erősen, hogy lassan nem marad olvasója a kormányközeli kiadványoknak, vagy ugye Szijjártó Péter és Németh Szilárd, akikről talán nem is kell mondani annál többet, mint hogy ők Szijjártó Péter és Németh Szilárd.

Vagy persze Semjén Zsolt, a kiöregedő király udvari bolondja, és ott van még utolsó régi motorosként Kövér László, akinek a praktikus politikai elképzelései kimerülnek abban, hogy a kérdezősködő újságírók fogják be a pofájukat, kiegészítve pár fóliasisakos gondolattal a mindent elöntő buziterrorról.

Ha már a kormányon belül nincs erős hang, akkor kitől kérne tanácsot? Mészáros Lőrinctől? Tiborcz Istvántól? Esetleg lányától, Ráheltől?

Szóval Orbán mintha rájött volna, hogy ő azért nem egy Diego Maradona, akinek tényleg csak egy apró csalás kellett ahhoz, hogy világbajnokságot tudjon nyerni tök egyedül. Ő csak Magyarország szebb napokat látott miniszterelnöke. Ha pedig az ellenzék akar valamit, akkor ezt kell kihasználnia addig, ameddig még van ideje: az októberi eredmények után van pár hónapjuk komoly erőnek tűnni, lehetőségük lesz másra is, mint a kormánymédia hülyeségeinek tagadására, de ami még fontosabb, hogy van esély néha hülyét csinálni a korábban mindig magabiztos zseniként tündöklő Orbán Viktorból. 

Ettől még persze nincs megnyerve 2022, de annál jobb rendszerváltó imidzs kevés van, mint a lendületes ellenzékié, aki kiröhögi a pocakos korrupt pénzembert. Orbán Viktor tudja ezt a legjobban, hiszen lassan mindkét szerepből kihozta a maximumot.

Olvasnál még Fekő Ádámtól? Ide kell kattintanod!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek