Azt elárulta a Kisalföld, hogy tüntettek Borkai ellen, de azt nem, hogy pontosan miért

Szerző: Hutter Marianna
2019.10.21. 09:55

„Kompromittáló felvételek” kerültek róla elő, „botrányba keveredett” – ennyit tudhatnak csak a Kisalföld olvasói arról, hogy egyébként a magát családapaként hirdető Borkai Zsolt az Adrián orgiázott, és hogy felmerülhet vele kapcsolatban a korrupció gyanúja is.

Azt elárulta a Kisalföld, hogy tüntettek Borkai ellen, de azt nem, hogy pontosan miért

Még mindig gondosan kerüli a Kisalföld nevű megyei lap, hogy megossza olvasóival, pontosan mit is csinált Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere, amivel sikerült országos botrányt okoznia, és a Fidesz eredményein rontania az önkormányzati választáson. Arról, hogy szombaton ismét tüntetett Borkai ellen az ellenzék, egyetlen fotóval, illetve az aláírt öt mondattal számolt be a lap.

FORRÁS: AZONNALI
Ebben ugyan leírják, hogy „botrányba keveredett” Borkai Zsolt, és hogy méltatlansági indítványt kezdeményeznek ellene, de azt nem, hogy mindennek mi az oka.

Emlékeztetőül: Borkairól október elején látott napvilágot olyan fotó, illetve videó, amin az látható, hogy a magát egyébként családapaként hirdető politikus egy jachton orgiázik több nő és férfi társaságában. A felvételt nyilvánosságra hozó blog állításai pedig felvetették a korrupció gyanúját is. 

A Kisalföld egyébként az ügy leírásához akkor került talán a legközelebb, mikor lehozták Borkai bocsánatkérését, amiben úgy utalnak az ügyre: „kompromittáló felvételek” kerültek elő róla. Ebben a cikkben megemlítették Wittinghoff Tamást is, akiről ugyancsak volt egy szexvideó a kampányban, de róla is csak annyit közöltek: „kompromittáló felvételek” kerültek róla is nyilvánosságra, amiért a budaörsi polgármester is bocsánatot kért.

A Kisalföld egyébként akkor is csak annyit közölt Borkairól, hogy „botrányba keveredett”, mikor a politikusról megírták, konzultációra hívta a Fidesz, és akkor is, mikor a polgármester bejelentette: kilép a Fideszből, nehogy morális hátrányt okozzon pártjának. Hasonlóképpen járt el korábban az önkormányzati tulajdonban működő lap, a Győr+, amely szintén csak annyit közölt, hogy a polgármester függetlenként folytatja, de azt nem árulták el az olvasóknak, hogy miért.

Hogy milyen a Fideszben a bűn és a bűnhődés, arról itt olvashatjátok Pintér Bence véleménycikkét az Azonnalin, itt pedig arról, hogy hogyan esik szét a győri buszközlekedés.

FOTÓ: Guszter Richárd / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek