Könnyedén ellophatják az okos-rózsafüzért használó hívők adatait

Szerző: Fekő Ádám
2019.10.20. 19:35

Úgy tűnik, a Vatikán nem ölt bele túl sok energiát az eddigi legmodernebb termékének fejlesztésébe.

Könnyedén ellophatják az okos-rózsafüzért használó hívők adatait

Úgy tűnik, a nemrég megjelent okos-rózsafüzér tervezői a Szentlélekben bíztak, amikor a felhasználók biztonságáról van szó, ugyanis nem sokkal az amúgy különösen szórakoztatónak tűnő termék megjelenése után ki is derült, hogy a hozzá készített applikáció nagyon hanyagul lett megtervezve, és szinte gyerekjáték feltörni, és hozzájutni az adatokhoz. Andrew Mabbitt, a Fidus biztonsági cég egyik alapítója szerint kicsit olyan az applikáció, mintha egy egyszerű fitneszalkalmazás forráskódját írták volna át kicsit.

A Vatikán által kihozott okos-rózsafüzér egészen modern útra kezdte terelni a kereszténységet, mivel a tíz gyöngy mellett ott van a füzéren egy kereszt is, ami tulajdonképpen okoskereszt: a karkötőkhöz hasonlóan egészségkövető funkcióval is rendelkezik, de hozzá kötődően hozták ki a Click For Pray nevű alkalmazást,

ami egyrészt vezeti tulajdonosának imádkozásait, másrészt személyre szabottan adja ki a következő imákat, emellett rendszeresen frissül is az imatár.

Ezzel az applikációval vannak gondok, mivel ha nem a Facebook-Google duó valamelyikén keresztül regisztrálunk, akkor csak egy könnyen feltörhető négyjegyű PIN-kódot kell megadni, az imádkozókról pedig elég sok adatot el lehet halászni.

FOTÓ: Vatikán

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek