+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2019. október 17. csütörtök, 08:07
Annyit segítünk, hogy egy kultikus rockercsapaté az érdem.

A nyolcvanas évek rengeteg slágert termelt ki magából, mégis csak most lépte át közülük az első az egymilliárdos nézettséget a YouTube-on.

 

A gratuláció a Guns N’ Rosest, illetve a Sweet Child O' Mine című dalukat illeti:

 

a Sweet Child O' Mine az amerikai rockerek első nagylemezének, az 1987-es Appetite for Destruction dala. Ez a lemez hozta meg Axl Rose és társai számára a nemzetközi ismertséget többek között olyan számokkal, mint a Welcome to the Jungle vagy a Paradise City.

 

A Guns szólógitárosa, Slash elmondása alapján a Sweet Child O' Mine elkészülte a véletlen műve volt: egy bemelegítő gyakorlatként kezdte el játszani Slash a nagysikerű dal riffjeit, ami annyira megtetszett Izzy Stradlin ritmusgitárosnak, hogy kérte Slasht, játssza tovább, amit elkezdett. Az először csak komolytalan gyakorlásnak indult akkordokhoz aztán gyorsan a többi zenész is hozzárakta a maga részét. A végeredmény pedig megihlette Axl Rose énekest is, aki már másnap délutánra elkészült a Sweet Child O' Mine szövegével, amit az akkori barátnője, Erin Everly ihletett.

 

A Sweet Child O' Mine azért is lett híres, mert Axl az ehhez készült klipben mutatta be először a védjegyévé vált, kígyószerű mozgást.

 

 

A Sweet Child O' Mine egyébként nem az egyetlen Guns-szám, ami elérte a bűvös egymilliárdos nézettséget: a kilencvenes években kiadott dalok közül a Guns 1991-es November Rain című száma a mai napig az egyetlen, ami csatlakozott az egymilliárdosok szűk klubjához.

 

Na de most mondd meg te, melyik az a nyolcvanas évekbeli sláger, amit legalább annyian kéne megnézzenek, mint a Sweet Child O' Minet.

 

NYITÓKÉP: Pxhere 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Harminc év után először fordul elő, hogy az emberek nem gyűlhetnek össze Hongkongban a közös virrasztásra. De miért olyan érzékeny téma ez most?

Miután a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a turisták, több állat is úgy döntött, a híres kőtömbök közé költözik be.

Az Azonnali mindenajánlója végre kicsit kinyílhat a világra, és az otthon fogyasztható termékek mellett már kicsit azt is javasolhatjuk, hogy menj ki a lakásból, és nézd meg, mit csinál a többi ember!

Fókuszban a születésnapos, de azt sem hallgatjuk el, hogy közben Soros György már a HBO-ba is bevásárolta magát!

Az ír énekes már korábban is gondolkozott az egészségügyi pályán, a koronavírus-járvány pedig végképp meggyőzte.

Indiában növekszik ugyan a koronavírus-fertőzések száma, mégis a szigorú intézkedések enyhítése mellett döntöttek.

Az aktív esetek és az új fertőzöttek száma pedig lényegében stagnál.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás