+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2019. október 17. csütörtök, 08:07
Annyit segítünk, hogy egy kultikus rockercsapaté az érdem.

A nyolcvanas évek rengeteg slágert termelt ki magából, mégis csak most lépte át közülük az első az egymilliárdos nézettséget a YouTube-on.

 

A gratuláció a Guns N’ Rosest, illetve a Sweet Child O' Mine című dalukat illeti:

 

a Sweet Child O' Mine az amerikai rockerek első nagylemezének, az 1987-es Appetite for Destruction dala. Ez a lemez hozta meg Axl Rose és társai számára a nemzetközi ismertséget többek között olyan számokkal, mint a Welcome to the Jungle vagy a Paradise City.

 

A Guns szólógitárosa, Slash elmondása alapján a Sweet Child O' Mine elkészülte a véletlen műve volt: egy bemelegítő gyakorlatként kezdte el játszani Slash a nagysikerű dal riffjeit, ami annyira megtetszett Izzy Stradlin ritmusgitárosnak, hogy kérte Slasht, játssza tovább, amit elkezdett. Az először csak komolytalan gyakorlásnak indult akkordokhoz aztán gyorsan a többi zenész is hozzárakta a maga részét. A végeredmény pedig megihlette Axl Rose énekest is, aki már másnap délutánra elkészült a Sweet Child O' Mine szövegével, amit az akkori barátnője, Erin Everly ihletett.

 

A Sweet Child O' Mine azért is lett híres, mert Axl az ehhez készült klipben mutatta be először a védjegyévé vált, kígyószerű mozgást.

 

 

A Sweet Child O' Mine egyébként nem az egyetlen Guns-szám, ami elérte a bűvös egymilliárdos nézettséget: a kilencvenes években kiadott dalok közül a Guns 1991-es November Rain című száma a mai napig az egyetlen, ami csatlakozott az egymilliárdosok szűk klubjához.

 

Na de most mondd meg te, melyik az a nyolcvanas évekbeli sláger, amit legalább annyian kéne megnézzenek, mint a Sweet Child O' Minet.

 

NYITÓKÉP: Pxhere 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Fideszes nincs a jelöltek között, a párt néppártbeli tagsága ugyanis még mindig revízió alatt van. De KDNP-s, felvidéki hidas és MKP-s vagy épp erdélyi RMDSZ-es politikus sem jelöltette magát pozíciókra.

A Hosszúlépés mozgalom kezdeményezése célba ért, a II. kerület már bevállalt egy női szobrot. Kerpel-Fronius Gábor azt ígéri, az új köztéri szobrokkal vége a tíz éve tartó vizuális környezetszennyezésnek.

A terhes nőre harmincöt esetet sikerült rábizonyítani, de valószínűleg több követőjéről is nagyon sok pénzt gombolt le.

Újabb óriási tüntetésen követelték Prágában az összeférhetetlenséggel vádolt miniszterelnök lemondását.

Az Azonnali megkérdezte a leköszönő elnök Nagy Károlytól, mit szól az eredményhez, és nem csalódott-e miatta.

Minden rettegés ellenére elképesztően jó stadion lett Magyarország új nemzeti stadionja, úgyhogy most már tényleg itt lenne az ideje focizni is. Riport a Puskás-avatóról!

De vajon médiahekk az egész, vagy tényleg visszatér a Savoyai-ház Olaszországba?

A hét kérdése

„Támogasson téged a Momentum!” – hangozhatna a mondat azoktól, akiken megpróbáltak segíteni Fekete-Győrék az elmúlt napokban.

Azért ide elnéznénk

Jobbnál jobb európai filmeket vetítenek november 13-15. között, ráadásul még jegyet is lehet nyerni!

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Eljött a te időd! Ugyanis a szocialista párt szervezésében megnézhető Az ifjú Karl Marx című film november 14-én.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

Ezt is szerettétek

Miért nézik le egymást az értelmiségiek és a melósok? Három pályakezdő: egy büszke gázszerelő, egy egyetemista és egy self made man mondja el.

Romániának is valamiről illene szólnia. Most arról szól, hogy nagy, és még nagyobb akar lenni. Így nehéz lesz bármiféle autonómia, mert az nem mennyiségi, hanem inkább minőségi cél. Véleménycikk!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás