Melyik az a nyolcvanas évekbeli sláger, ami elsőként elérte az egymilliárdos nézettséget?

Szerző: Petróczi Rafael
2019.10.17. 08:07

Annyit segítünk, hogy egy kultikus rockercsapaté az érdem.

Melyik az a nyolcvanas évekbeli sláger, ami elsőként elérte az egymilliárdos nézettséget?

A nyolcvanas évek rengeteg slágert termelt ki magából, mégis csak most lépte át közülük az első az egymilliárdos nézettséget a YouTube-on.

A gratuláció a Guns N’ Rosest, illetve a Sweet Child O' Mine című dalukat illeti:

a Sweet Child O' Mine az amerikai rockerek első nagylemezének, az 1987-es Appetite for Destruction dala. Ez a lemez hozta meg Axl Rose és társai számára a nemzetközi ismertséget többek között olyan számokkal, mint a Welcome to the Jungle vagy a Paradise City.

A Guns szólógitárosa, Slash elmondása alapján a Sweet Child O' Mine elkészülte a véletlen műve volt: egy bemelegítő gyakorlatként kezdte el játszani Slash a nagysikerű dal riffjeit, ami annyira megtetszett Izzy Stradlin ritmusgitárosnak, hogy kérte Slasht, játssza tovább, amit elkezdett. Az először csak komolytalan gyakorlásnak indult akkordokhoz aztán gyorsan a többi zenész is hozzárakta a maga részét. A végeredmény pedig megihlette Axl Rose énekest is, aki már másnap délutánra elkészült a Sweet Child O' Mine szövegével, amit az akkori barátnője, Erin Everly ihletett.

A Sweet Child O' Mine azért is lett híres, mert Axl az ehhez készült klipben mutatta be először a védjegyévé vált, kígyószerű mozgást.

A Sweet Child O' Mine egyébként nem az egyetlen Guns-szám, ami elérte a bűvös egymilliárdos nézettséget: a kilencvenes években kiadott dalok közül a Guns 1991-es November Rain című száma a mai napig az egyetlen, ami csatlakozott az egymilliárdosok szűk klubjához.

Na de most mondd meg te, melyik az a nyolcvanas évekbeli sláger, amit legalább annyian kéne megnézzenek, mint a Sweet Child O' Minet.

NYITÓKÉP: Pxhere 

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek