+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. október 17. csütörtök, 20:10
A magyar fociválogatottnak a reményt jelentette a holland bíró tévedése, az azeri szurkolókat viszont rettentően felháborította.

Most mondja valaki, hogy nincs társadalmi mozgás Azerbajdzsánban: nem csak a Türk Tanács ülésezett Bakuban, de a hétvégén az azeri futballszurkolók is utcára vonultak, amiért szerintük elcsalták az ország válogatottjának Magyarország elleni meccsét. A videó alapján nagyjából harminc ember vonult az utcára molinókkal, amiknek a nagyrésze az „Unfair decision”, vagyis igazságtalan döntés feliratot írta le, a legelmésebb szerint viszont Azerbajdzsán igent mond a holland sajtra, de nemet a holland bíróra.

 

 

Az ügy háttere egyszerű: az október 13-i Magyarország-Azerbajdzsán Eb-selejtezőn a meccset vezető Dennis Higler a 91. percben szabályos gólt vett el az azeriektől. A visszajátszások alapján egyértelmű, hogy Bahlul Mustafazade hassal sodorta be a labdát a magyar kapuba, de Higler kéz miatt fújta vissza. A bíró azóta maga is bocsánatot kért a hibáért, de a három pontot Magyarország húzta be, amivel továbbra is van esélye rá, hogy egyenes ágon kijusson a többek közt Budapesten is rendezett Európa-bajnokságra.

 

 

Ami persze nekünk bődületes mázli, Azerbajdzsánnak csalás, hiszen így továbbra is egyetlen pontjuk van a selejtezőcsoportban, és bár a tovább jutásra már a budapesti meccs előtt sem volt semmi esélyük, a szurkolóknak azért jó lett volna még egy pont.

 

Az Európa-bajnokság egyik állomása amúgy épp Bakuban lesz, de az már biztos, hogy hazai csapatot nem fog látni az azeri közönség. Annyira ez nem is baj, mivel Azerbajdzsán valójában nem érdeklődik különösebben a foci iránt.

 

FOTÓ: Youtube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy Magyarországról valaki ellen eljárást indítsanak, részes tagállamban vagy ottani céggel kell az EU-s pénzt elcsalni. Ezt maga Laura Codruța Kövesi mondta nekünk.

Rövid ideig tartott a szerb koronavírus-siker: a választások után két héttel ismét kijárási korlátozásokat vezethetnek be.

Itt a nyár, itt a főszezon, a budapesti reptér mégis inkább szellemvárosra hasonlít.

A járvány súlyosságát
tagadó brazil elnök már
napok óta tüneteket mutatott.

A Windows File Recovery évtizedes szenvedésnek vethet véget: nem kell attól tartanunk, hogy véletlenül töröljük az értékes dokumentumainkat!

Hét év után taszította le a trónról a kancellárt az a Rudolf Anschober, akit a járvány alatt szinte minden nap látott egész Ausztria válságot menedzselni.

A kormány elveszi a várostól a Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt. Megkérdeztünk néhány gödit, mit szólnak ehhez. Videó!

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás