+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. október 17. csütörtök, 20:10
A magyar fociválogatottnak a reményt jelentette a holland bíró tévedése, az azeri szurkolókat viszont rettentően felháborította.

Most mondja valaki, hogy nincs társadalmi mozgás Azerbajdzsánban: nem csak a Türk Tanács ülésezett Bakuban, de a hétvégén az azeri futballszurkolók is utcára vonultak, amiért szerintük elcsalták az ország válogatottjának Magyarország elleni meccsét. A videó alapján nagyjából harminc ember vonult az utcára molinókkal, amiknek a nagyrésze az „Unfair decision”, vagyis igazságtalan döntés feliratot írta le, a legelmésebb szerint viszont Azerbajdzsán igent mond a holland sajtra, de nemet a holland bíróra.

 

 

Az ügy háttere egyszerű: az október 13-i Magyarország-Azerbajdzsán Eb-selejtezőn a meccset vezető Dennis Higler a 91. percben szabályos gólt vett el az azeriektől. A visszajátszások alapján egyértelmű, hogy Bahlul Mustafazade hassal sodorta be a labdát a magyar kapuba, de Higler kéz miatt fújta vissza. A bíró azóta maga is bocsánatot kért a hibáért, de a három pontot Magyarország húzta be, amivel továbbra is van esélye rá, hogy egyenes ágon kijusson a többek közt Budapesten is rendezett Európa-bajnokságra.

 

 

Ami persze nekünk bődületes mázli, Azerbajdzsánnak csalás, hiszen így továbbra is egyetlen pontjuk van a selejtezőcsoportban, és bár a tovább jutásra már a budapesti meccs előtt sem volt semmi esélyük, a szurkolóknak azért jó lett volna még egy pont.

 

Az Európa-bajnokság egyik állomása amúgy épp Bakuban lesz, de az már biztos, hogy hazai csapatot nem fog látni az azeri közönség. Annyira ez nem is baj, mivel Azerbajdzsán valójában nem érdeklődik különösebben a foci iránt.

 

FOTÓ: Youtube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Fidesszel ellentétben ők nincsenek felfüggesztve. De akkor hova tűntek?

Ellenjelölt híján nem is ez volt a nagy kérdés, hanem inkább az, hogy mit kezd majd Tusk a Fidesszel: elnökjelölti beszédéből ítélve
Orbán nem sok jóra számíthat.

Ami egyelőre biztos: megválasztják Donald Tuskot a Néppárt elnökének, és beszélni fognak fél Európa vezetői.

A horvát rendőrség rendszeresen bántalmazott kiskorú menekülteket is, a horvát-szerb határnál pedig kínzókamrát tartott fenn.

Pénteken ül össze az alakuló ülés után először a győri közgyűlés. De ki lesz a Fidesz polgármesterjelöltje?

A hat ország szerint a reformjavaslat megvalósítása nem lassíthatja Albánia és Észak-Macedónia felvételét.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Várhelyi a meghallgatásán profi teljesítményt nyújtott, más, nála jóval gyengébb biztosjelöltekkel ellentétben mégis csuklóztatják az EP-ben. Hogy miért?

Twitter megosztás Google+ megosztás