Visszaadja képviselői mandátumát a szocialista Tóbiás József

Szerző: Hutter Marianna
2019.10.16. 13:54

Lejárt az MSZP ultimátumának határideje, Tóbiás József vissza fogja adni a mandátumát.

Visszaadja képviselői mandátumát a szocialista Tóbiás József

Nem marad Tóbiás József az MSZP országgyűlési képviselője, aki úgy látta el munkáját tavaly ősz óta, hogy Budapest és a Kanári-szigetek között ingázott – értesült az Azonnali. Tóbiás – aki korábban a szocialisták pártelnöke is volt – fia légúti problémáira hivatkozva költöztette családját a szigetcsoportra. Az ingázás rányomta bélyegét Tóbiás képviselői munkájára, például hiába volt tagja az április elejétől a törvényalkotási bizottságnak, a jegyzőkönyvek szerint nyolc ülésből mindössze egyre ment el, miközben bruttó 1,38 millió forint a képviselői fizetése.

Tóbiás kétlaki élete a baloldali párton belül sem aratott tetszést, például a párt egyik volt elnöke, korábbi frakcióvezetője, Lendvai Ildikó úgy fogalmazott az ügy kapcsán: „bocsánat, Jóska, hogy ezt mondom, de ez így nem fog menni”.

Az MSZP akkor úgy reagált az ügyre: Tóbiás tájékoztatta a pártot, amely azt az ultimátumot adta neki: az őszi ciklus kezdetéig el kell döntenie, kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt.

Az Azonnali kereste Tóbiás Józsefet kedden, aki a kérdésre, hogy mi lesz mandátuma sorsa, annyit mondott: ezt a kérdést megbeszélte a pártelnökkel, aki majd tájékoztatja a nyilvánosságot a jövő hét elején. Ugyanakkor információink szerint a politikus nem marad képviselő. Hogy a szocialisták kivel pótolják Tóbiást, arról majd a párt választmánya fog dönteni, a posztra pedig már van néhány jelentkező.

Az Azonnali kereste a szocialistákat is az ügyben. Érdkelődésünk után Tóth Bertalan az alábbit posztolta Facebook-oldalára: „Amikor Tóbiás Józsi jelezte felém, hogy átmenetileg több időt lesz külföldön, mert kisfia légúti betegsége miatt családjának külföldre kellett költöznie, kértem, hogy a Parlament őszi ülésszakáig tegye egyértelművé, kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt.

Képviselőtársam ma arról tájékoztatott, hogy gyermeke teljes gyógyulásának érdekében további időt kell külföldön tölteniük, és mivel számára kisfia egészsége mindennél fontosabb, így november elsejével lemond a képviselői mandátumáról.

A döntését megértem és tiszteletben tartom.Szívből kívánok kisfiának mielőbbi gyógyulást magam és a képviselőtársaim nevében.”

FOTÓ: MSZP / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek