+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2019. október 15. kedd, 10:31
És azt, hogy egy csomó nagyvárosban tarolt az ellenzék? Pedig ott van, csak nagyon kell keresni.
Aki abban a szerencsétlen helyzetben van, hogy csak a Lokálból tud tájékozódni, annak elég nehéz lehet megfejtenie, mi történik most Budapesten.

 

Az ingyenes fideszes propagandakiadvány hétfőn a korai lapzárta miatt, kedden pedig szerkesztői döntés miatt egyszerűen sem címlapon, sem címben, sem külön cikkben nem tudatta az olvasókkal, hogy a budapestiek 50,86 százalékkal a párbeszédes Karácsony Gergelyt választották meg főpolgármesternek, a 2010 óta regnáló, a kormánypártok által támogatott Tarlós István 44,1 százalékot, a független Puzsér Róbert pedig 4,46 százalékot kapott.

 

Ez a Lokál keddi címlapja:

 

 

De nézzük a belső oldalakat, hátha ott található a hír, ami az egész országot meglepte. Vagy a hír arról, hogy a vidéki nagyvárosok majd' felében óriási meglepetésre az ellenzéki összefogás jelöltjei nyertek.

 

 

Nem találod te se? Pedig amúgy ott van!

 

 

De hol a hír a szintén óriási meglepetést okozó nagyvárosokbeli ellenzéki sikerekről? (Külön felhívnám a figyelmet a térképre, amin azokkal a megyei közgyűlésekkel dicsekszik a lap, amelyeknek amúgy a 2012-es önkormányzati reform óta lényegi jelentőségük nincs.)

 

 

Hiába: aki keres, talál!

 

A kormányzati hirdetésekkel alaposan megtömött Lokálnak hamarosan egyébként kihívója érkezik az ingyenesen terjesztett napilapok piacán. A Media1 úgy tudja, amennyiben a Fővárosi Önkormányzat rábólint a Pesti Hírlap néven a tervek szerint novemberben induló ingyenes napilap rikkancsainak közterület-használatára, úgy már novembertől olvasni lehet az újságot.

 

A Pesti Hírlap főszerkesztője a korábban a Kossuth Rádiót és a VS.hu-t vezető Kerényi György lesz, a kiadó cég tulajdonosa pedig a főleg Csehországban aktív Milkovics Pál, aki tavaly tavasszal már a Magyar Nemzetet is meg akarta vásárolni Simicska Lajostól, hogy ingyenessé tegye. Az üzleti modell emögött az, hogy az ingyenes terjesztés miatt nagyon magas lenne a példányszám, ami automatikusan felkelti a hirdetők figyelmét. Pesti Hírlap néven először 1841-ben jelent meg lap, a főszerkesztő a kezdetekkor Kossuth Lajos volt.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miután a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a turisták, több állat is úgy döntött, a híres kőtömbök közé költözik be.

Az Azonnali mindenajánlója végre kicsit kinyílhat a világra, és az otthon fogyasztható termékek mellett már kicsit azt is javasolhatjuk, hogy menj ki a lakásból, és nézd meg, mit csinál a többi ember!

Fókuszban a születésnapos, de azt sem hallgatjuk el, hogy közben Soros György már a HBO-ba is bevásárolta magát!

Az ír énekes már korábban is gondolkozott az egészségügyi pályán, a koronavírus-járvány pedig végképp meggyőzte.

Indiában növekszik ugyan a koronavírus-fertőzések száma, mégis a szigorú intézkedések enyhítése mellett döntöttek.

Az aktív esetek és az új fertőzöttek száma pedig lényegében stagnál.

A hatóságok nem tudtak volna mindenkit ellenőrizni – többek között erre hivatkozva hozta nyilvánosságra a házi karanténra ítélt emberek nevét a montenegrói kormány.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek
Bevált a home office, a közmunka viszont teljes tévedés

Meglepő hatékonysággal dolgoznak a vállalatok munkatársai otthonról, a futárcégek sokszor kihasználják alkalmazottaikat, a honvédség tárt karokkal, de alacsony ellátmánnyal várja a jelentkezőket, kormánypárti és ellenzéki polgármesterek pedig egyaránt tévútnak tartják a közmunka erőltetését. Nem értenek mindenben egyet ennyire, és meg is üzenték egymásnak. Járvány utáni munkaerőpiaci körkép.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás