+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2019. október 15. kedd, 10:31
És azt, hogy egy csomó nagyvárosban tarolt az ellenzék? Pedig ott van, csak nagyon kell keresni.
Aki abban a szerencsétlen helyzetben van, hogy csak a Lokálból tud tájékozódni, annak elég nehéz lehet megfejtenie, mi történik most Budapesten.

 

Az ingyenes fideszes propagandakiadvány hétfőn a korai lapzárta miatt, kedden pedig szerkesztői döntés miatt egyszerűen sem címlapon, sem címben, sem külön cikkben nem tudatta az olvasókkal, hogy a budapestiek 50,86 százalékkal a párbeszédes Karácsony Gergelyt választották meg főpolgármesternek, a 2010 óta regnáló, a kormánypártok által támogatott Tarlós István 44,1 százalékot, a független Puzsér Róbert pedig 4,46 százalékot kapott.

 

Ez a Lokál keddi címlapja:

 

 

De nézzük a belső oldalakat, hátha ott található a hír, ami az egész országot meglepte. Vagy a hír arról, hogy a vidéki nagyvárosok majd' felében óriási meglepetésre az ellenzéki összefogás jelöltjei nyertek.

 

 

Nem találod te se? Pedig amúgy ott van!

 

 

De hol a hír a szintén óriási meglepetést okozó nagyvárosokbeli ellenzéki sikerekről? (Külön felhívnám a figyelmet a térképre, amin azokkal a megyei közgyűlésekkel dicsekszik a lap, amelyeknek amúgy a 2012-es önkormányzati reform óta lényegi jelentőségük nincs.)

 

 

Hiába: aki keres, talál!

 

A kormányzati hirdetésekkel alaposan megtömött Lokálnak hamarosan egyébként kihívója érkezik az ingyenesen terjesztett napilapok piacán. A Media1 úgy tudja, amennyiben a Fővárosi Önkormányzat rábólint a Pesti Hírlap néven a tervek szerint novemberben induló ingyenes napilap rikkancsainak közterület-használatára, úgy már novembertől olvasni lehet az újságot.

 

A Pesti Hírlap főszerkesztője a korábban a Kossuth Rádiót és a VS.hu-t vezető Kerényi György lesz, a kiadó cég tulajdonosa pedig a főleg Csehországban aktív Milkovics Pál, aki tavaly tavasszal már a Magyar Nemzetet is meg akarta vásárolni Simicska Lajostól, hogy ingyenessé tegye. Az üzleti modell emögött az, hogy az ingyenes terjesztés miatt nagyon magas lenne a példányszám, ami automatikusan felkelti a hirdetők figyelmét. Pesti Hírlap néven először 1841-ben jelent meg lap, a főszerkesztő a kezdetekkor Kossuth Lajos volt.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A járvány miatt nem közlekedő reptéri járatra árult 900 forintos jegyek a BKK-t 14 millió forinttal gazdagították. Mi történt?

Korábban napokkal előre beharangozták, hogy Európa utolsó diktátora leteszi hivatali esküjét. Ez most elmaradt.

Két mondatban összefoglalva ez az Európai Bizottság új terve.

Az elmúlt hét nap átlaga bőven meghaladja azt az értéket, amely felett a WHO szerint a járvány nincs kordában tartva.

És ráadásul még gmailes is vagy? Van megoldás, olvasd el itt Bakó Bea szerdai hírlevelét!

Ha az ellenzék komolyan gondolja a győzelmi esélyeit, el kell döntenie, hogy hogyan indul, ezért vitasorozatot indítunk ellenzéki politikusokkal
és értelmiségiekkel.

A Csehszlovákiából a második világháború után a kollektív bűnösség elve alapján üldözött német és magyar kisebbség sorsa a szlovákok és a csehek körében nagyrészt máig kibeszéletlen.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás