Te megtalálod a Lokálban, hogy ki Budapest új főpolgármestere?

Szerző: Bukovics Martin
2019.10.15. 10:31

És azt, hogy egy csomó nagyvárosban tarolt az ellenzék? Pedig ott van, csak nagyon kell keresni.

Te megtalálod a Lokálban, hogy ki Budapest új főpolgármestere?
Aki abban a szerencsétlen helyzetben van, hogy csak a Lokálból tud tájékozódni, annak elég nehéz lehet megfejtenie, mi történik most Budapesten.

Az ingyenes fideszes propagandakiadvány hétfőn a korai lapzárta miatt, kedden pedig szerkesztői döntés miatt egyszerűen sem címlapon, sem címben, sem külön cikkben nem tudatta az olvasókkal, hogy a budapestiek 50,86 százalékkal a párbeszédes Karácsony Gergelyt választották meg főpolgármesternek, a 2010 óta regnáló, a kormánypártok által támogatott Tarlós István 44,1 százalékot, a független Puzsér Róbert pedig 4,46 százalékot kapott.

Ez a Lokál keddi címlapja:

De nézzük a belső oldalakat, hátha ott található a hír, ami az egész országot meglepte. Vagy a hír arról, hogy a vidéki nagyvárosok majd' felében óriási meglepetésre az ellenzéki összefogás jelöltjei nyertek.

Nem találod te se? Pedig amúgy ott van!

De hol a hír a szintén óriási meglepetést okozó nagyvárosokbeli ellenzéki sikerekről? (Külön felhívnám a figyelmet a térképre, amin azokkal a megyei közgyűlésekkel dicsekszik a lap, amelyeknek amúgy a 2012-es önkormányzati reform óta lényegi jelentőségük nincs.)

Hiába: aki keres, talál!

A kormányzati hirdetésekkel alaposan megtömött Lokálnak hamarosan egyébként kihívója érkezik az ingyenesen terjesztett napilapok piacán. A Media1 úgy tudja, amennyiben a Fővárosi Önkormányzat rábólint a Pesti Hírlap néven a tervek szerint novemberben induló ingyenes napilap rikkancsainak közterület-használatára, úgy már novembertől olvasni lehet az újságot.

A Pesti Hírlap főszerkesztője a korábban a Kossuth Rádiót és a VS.hu-t vezető Kerényi György lesz, a kiadó cég tulajdonosa pedig a főleg Csehországban aktív Milkovics Pál, aki tavaly tavasszal már a Magyar Nemzetet is meg akarta vásárolni Simicska Lajostól, hogy ingyenessé tegye. Az üzleti modell emögött az, hogy az ingyenes terjesztés miatt nagyon magas lenne a példányszám, ami automatikusan felkelti a hirdetők figyelmét. Pesti Hírlap néven először 1841-ben jelent meg lap, a főszerkesztő a kezdetekkor Kossuth Lajos volt.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek