+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2019. október 15. kedd, 10:31
És azt, hogy egy csomó nagyvárosban tarolt az ellenzék? Pedig ott van, csak nagyon kell keresni.
Aki abban a szerencsétlen helyzetben van, hogy csak a Lokálból tud tájékozódni, annak elég nehéz lehet megfejtenie, mi történik most Budapesten.

 

Az ingyenes fideszes propagandakiadvány hétfőn a korai lapzárta miatt, kedden pedig szerkesztői döntés miatt egyszerűen sem címlapon, sem címben, sem külön cikkben nem tudatta az olvasókkal, hogy a budapestiek 50,86 százalékkal a párbeszédes Karácsony Gergelyt választották meg főpolgármesternek, a 2010 óta regnáló, a kormánypártok által támogatott Tarlós István 44,1 százalékot, a független Puzsér Róbert pedig 4,46 százalékot kapott.

 

Ez a Lokál keddi címlapja:

 

 

De nézzük a belső oldalakat, hátha ott található a hír, ami az egész országot meglepte. Vagy a hír arról, hogy a vidéki nagyvárosok majd' felében óriási meglepetésre az ellenzéki összefogás jelöltjei nyertek.

 

 

Nem találod te se? Pedig amúgy ott van!

 

 

De hol a hír a szintén óriási meglepetést okozó nagyvárosokbeli ellenzéki sikerekről? (Külön felhívnám a figyelmet a térképre, amin azokkal a megyei közgyűlésekkel dicsekszik a lap, amelyeknek amúgy a 2012-es önkormányzati reform óta lényegi jelentőségük nincs.)

 

 

Hiába: aki keres, talál!

 

A kormányzati hirdetésekkel alaposan megtömött Lokálnak hamarosan egyébként kihívója érkezik az ingyenesen terjesztett napilapok piacán. A Media1 úgy tudja, amennyiben a Fővárosi Önkormányzat rábólint a Pesti Hírlap néven a tervek szerint novemberben induló ingyenes napilap rikkancsainak közterület-használatára, úgy már novembertől olvasni lehet az újságot.

 

A Pesti Hírlap főszerkesztője a korábban a Kossuth Rádiót és a VS.hu-t vezető Kerényi György lesz, a kiadó cég tulajdonosa pedig a főleg Csehországban aktív Milkovics Pál, aki tavaly tavasszal már a Magyar Nemzetet is meg akarta vásárolni Simicska Lajostól, hogy ingyenessé tegye. Az üzleti modell emögött az, hogy az ingyenes terjesztés miatt nagyon magas lenne a példányszám, ami automatikusan felkelti a hirdetők figyelmét. Pesti Hírlap néven először 1841-ben jelent meg lap, a főszerkesztő a kezdetekkor Kossuth Lajos volt.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az eheti Tsúfos Tükör a német-magyar mérkőzést egy új szemszögből kívánja bemutatni.

Mindez azelőtt derült ki, hogy novemberben ők tartják majd a következő klímakonferenciát.

Ez csak ráerősíthet azon tézisekre, hogy laborból indult a járvány. Mi következik ebből?

Az egyik legfontosabb angol baloldali lap szerkesztője kiakadt azon, hogy a magyar focistákat és szerinte a magyar társadalmat is összemossák Orbán Viktor homofóbiájával és szélsőjobboldaliságával.

A miniszter a kormányinfón az Azonnalinak a főpolgármesterrel készített interjújára is reagált.

5,5 millió beoltottnál nem kell sehova sem maszk, és már védettségi igazolvány is csak a tömegrendezvényekre kell.

Nemes Balázsnak a körzet jelenlegi országgyűlési képviselőjével, Mellár Tamással kell majd megmérkőznie.

A hét kérdése

Nem sikerült a csoda, de az a két pont még így is kettővel több, mint amit a papírforma alapján a szakértők vártak. A kérdés már csak az, hogy a továbbiakban kiknek fogsz drukkolni.

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás