Utolsó bástyáját is elbukta a MIÉP

Szerző: Hutter Marianna
2019.10.14. 13:07

Független polgármester váltja a MIÉP-es, egyébként Mi Hazánk által is támogatott településvezetőt a 19. századi zsidó perről elhíresült Tiszaeszláron.

Utolsó bástyáját is elbukta a MIÉP

Mindössze 39 szavazattal, de kikapott Tiszaeszlár MIÉP-es polgármestere, Nagy Tibor, akit a Mi Hazánk is támogatott az önkormányzati választáson.

Legyőzője a független Vajda László volt, aki a szavazatok közel 43 százalékát kapta, míg Nagy ha hajszállal lemaradva, de csak 40,34 százalékot.

Mint az Azonnali korábban írta, talán nem sokan gondolnák, hogy vannak még MIÉP-es polgármesterek az országban, főleg nem azt, hogy éppen Tiszaeszláron, amely település arról híresült, hogy a 19. században zsidókat vádoltak meg egy keresztény lány rituális megölésével (akiket végül fel is mentették). Nos, a települést ehhez képest a MIÉP-es Nagy Tibor Barnabás vezette vasárnapig.

A politikust 2014-ben egyedüli indulóként választották meg 51,36 százalékos részvétel mellett, most viszont 74,31 százalékos részvételnél váltották le.

Nagy egyébként már 2006 óta vezette Tiszaeszlárt, ám korábban egyesületi, nem pártszínekben indult.

Akit érdekelnek Nagy korábbi gondolatai, az nézze meg az Azonnali 2017-es MIÉP-es videóját:

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek