Titokban iszogattak a győri civilek az összefogást eláruló jobbikosokkal, videóra vették őket

Szerző: Pintér Bence
2019.10.13. 07:37

Mikor észrevették, hogy filmezik őket, meglepően reagáltak.

Titokban iszogattak a győri civilek az összefogást eláruló jobbikosokkal, videóra vették őket

A győri választási kampány nagy fordulata volt (a szexbotrányon kívül), hogy a helyi Jobbik kedden váratlanul kihátrált az ellenzéki összefogásból és visszaléptette négy jelöltjét a civilek javára. A lépést egyrészt az országos Jobbik elítélte, másrészt pedig

sokan rögtön arra kezdtek gyanakodni, hogy a jobbikos Fodor Roland nem egyedül, hanem a most a Civilek Győrért nevű szervezet színeiben induló egykori jobbikossal, Kovács Lászlóval eszelte ki a trükköt.

A trükk lényege az, hogy Fodor ugye mindenképpen bejut az ellenzék listájáról, míg Kovácsot a négy jobbikos körzetben a civilekre leadott plusz voksok segíthetik hozzá egy képviselői helyhez a saját kompenzációs listájukról; eközben az összefogás pedig rögtön elveszített négy körzetet a tizenhatból. A civil szervezetről, illetve arról, hogy forrásaink szerint a két csapat között volt összejátszás, itt írtunk. Az összejátszást korábban mind Fodor, mind Kovács egyértelműen tagadta.

Most azonban van erre némi bizonyíték is: a helyi momentumosok ugyanis levideózták, ahogy

a civil szervezet jelöltjei a Jobbik-irodában iszogatnak a jobbikos jelöltekkel, akik visszaléptek a körzetükben. Amikor pedig észreveszik, hogy filmezik őket, meglepően reagálnak:

A videón a győri Jobbik Pálffy utcai irodája látható a színház mögött, ahol két visszalépő jobbikos, Weller Ramóna, Takács Gábor, illetve a Civilek Győrért két jelöltje, Kovács Balázs és Oláh Edina látható, amint az irodában iszogatnak. Amint észreveszik a kamerát, Kovács és Oláh felállnak és a fal felé fordulnak, miközben Weller rászól Takácsra, hogy ugyan kapcsolja már le a villanyt

Kovács és Oláh mindketten olyan körzetben indulnak, ahol a jobbikosok a civilek javára visszaléptek.

A helyi momentumosok kaptak fülest korábban arról, hogy a két szervezet tagjai együtt buliznak, Hegedűs Ákos, a párt képviselőjelöltje és a párt tagjai éjfél után mentek el a Pálffy utcába, hogy kikérdezzék a jobbikosokat és a civileket, hogy összejátszottak-e. Ez azonban nem sikerült, a villanyoltás után jó darabig vártak, de Wellerék nem jöttek ki az irodából.

Itt a két civil jelölt, akik a videón láthatóak:

És itt van a két visszalépő jobbikos, még a közös ellenzéki fotóról:

Megkérdeztük a Civilek Győrért vezetőjét, Kovács Lászlót az ügyről, aki elmondta: tudja, hogy ez a négy fiatal ismeri egymást, semmi kivetnivalót vagy furcsát nem lát abban, hogy találkoztak. Arra, hogy miért bújtak el a kamera elől, azt mondta: nem lát bele a négy ember fejébe, erre nem tud válaszolni.

Továbbra is az az álláspontja, hogy a két szervezet között nem volt összejátszás, illetve az, hogy az ellenzék kétségbeesetten próbálja a civil szervezet beleránganti a pártpolitikai dagonyába,

ahelyett, hogy például a programjukkal kampányoltak volna, sőt: olyanjuk nem is volt.

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek