+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2019. október 13. vasárnap, 10:02
Mire elég a Borkai-ügy, az ország jelentős részében megvalósuló teljes ellenzéki összefogás, és a magas választási részvétel a 2019-es önkormányzati választásokon? Úgy tűnik, az ellenzék részéről elég sokra: számos, korábban fideszes bástyát hódított el az ellenzék, jelen állás szerint pedig Budapest főpolgármesterét Karácsony Gergelynek fogják hívni holnaptól. Az Azonnali Budapestről, Győrből, Pécsről és Egerből jelentkezik ma egész nap, percről percre!

+++ FRISSÍTSD GYAKRAN A CIKKET, MERT GYORSAK VAGYUNK! +++

 

összesen: 153 db | 20 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8

Illés Gergő

...már ha hihetünk a Választás.hu előzetes adatainak. Ugyanis a Fidesz-KDNP-nek és az általa támogatott független jelölteknek csupán kilenc kerületet sikerült elvinniük, míg az ellenzéknek ez tizennégy kerületben fog sikerülni.

A Fidesz a V. (Belváros), a X. (Kőbánya), a XII. (Hegyvidék), a XVI. (Mátyásföld, Cinkota, Sashalom, Árpádföld és Rákosszentmihály), a XVII. (Rákosmente), a XX. (Pesterzsébet), a XXI. (Csepel), a XXII. (Budafok-Tétény) és a XXIII. (Soroksár) kerületeket nyerte meg az előzetes adatok alapján.

Ezzel szemben az ellenzék a fennmaradó tizennégy kerületet elviheti: meglepő módon olyan, eddig fideszes fellegvárnak számító budai kerületeket is, mint az I., a II. és a III. Ezen felül Karácsony Gergely kerületében, Zuglóban egyelőre Horváth Csaba vezet fideszes kihívójával Rozgonyi Zoltánnal szemben. A Horváth Csabával készült interjúnkat itt, a Rozgonyival készült beszélgetésünket pedig itt olvashatod el!

Petróczi Rafael

Puzsér Róbert: Győztek a szekták!
2019. október 13. 22:25

68 százalékos feldolgozottság mellett kommentálta Puzsér Róbert az eredményt. A Sétáló Budapest főpolgármester-jelöltje beállt a 4,4 százalék környékére, és várhatóan nem is fog onnan már nagyon elmozdulni. Puzsér 74,4 százalékos feldolgozottság mellett is 4,44 százalékon áll, míg az most már kijelenthető, hogy a főváros következő főpolgármesterét Karácsony Gergelynek fogják hívni. 

Puzsér az eredményt úgy kommentálta, hogy győztek a szekták, akik elhitették a választókkal, hogy a dilemma a redvás szendvics és a gennyes tus között van. Puzsér ezután hosszan sorolta Karácsony Gergely azon ígéreteit, amiket vár, hogy megvalósítson az elkövetkező öt évben, mint a Budapesti Tudományos Akadémia létrehozását vagy az összes önkormányzati szerződés nyilvánosságra hozását. 

Puzsérék csalódottak a saját eredményük miatt is, és a Sétáló Budapest arca szerint csak Isten tudhatja, mennyit kaptak volna, ha nem a szavazók nem taktikailag szavaznak. „Győzött a taktikai identitás, győzött a polgárháború, vesztett Magyarország” – összegezte Puzsér.

A Sétáló Budapest jelöltei egyébként gyengébben szerepeltek Puzsér Róbertnél: átlagosan 3,79 százalékot szereztek a mostani feldolgozottság mellett. Puzsér Róbert az Azonnali erre vonatkozó kérdésére is elmondta a szokásos mantrát, hogy akkora erőforráshátrányban, mint amiben ők voltak, ez ennyire volt elég.

A sajtótékoztatót alább lehet megtekinteni:

 

Karóczkai Balázs

Mohácson, ahol a Fidesz-KDNP jelöltjének halála miatt végül csak az MSZP által jelölt Csorbai Ferenc indult el, a baloldali politikus kevesebb érvényes szavazatot kapott, mint ahányan érvénytelenül szavaztak. A településen a részvételi hajlandóság is alacsonyabb volt az országos átlagnál, mindössze 39,52 százalék, amiből 68,51 százalékos feldolgozottságnál több, mint négyezren érvénytelenül szavaztak, míg érvényesen csak 1 867 ember voksolt. Csorbai Ferenc egyébként az ellenzéki pártok felszólítására ellenére sem volt hajlandó visszalépni. Korábban a Zuglóban induló MSZP-s Horváth Csaba mondta el az Azonnalinak, hogy ő megfontolta volna a visszalépést a mohácsi szoci jelölt helyében.

Bakó Bea

Az összellenzéki jelölt, a jobbikos Mirkóczki Ádám 47 százalékkal, három százalékponttal vezet a jelenlegi fideszes polgármesterrel szemben a szavazatok több, mint kétharmadának összesítése után. Úgy néz ki, a képviselő-testületben is meglesz az ellenzéki többség.

Futnak be a a száz százalékos eredmények Győrből is. Borkai Zsolt előnye immár behozhatatlannak tűnik, de nagyon szorosan veszített csak Glázer Tímea. A körzetekben az ellenzékiek közül Bárány István nyert, a DK-s Glázer Tímea és az MSZP-s Pollreisz Balázs még esélyes lehet megfordítani az eredményt. Viszont az ellenzéki jelöltek sokkal jobban megszorongatták a fideszeseket több körzetben is, mint amire a Borkai-botrány előtt számítottak.

A fő ludas ebben a Civilek Győrért szervezet, akik egyébként profi kampányt folytattak, és segített nekik az is, hogy a jobbikosok visszaléptek a civilek javára. Az országos eredményeknek örülnek, de csak módjával. „Csak ebben a tetves, geci, kibaszott kurva városban vagyunk így. Elköltözök!” – értékelt telefonba mellettem egy ellenzéki képviselőjelölt.

A fideszes kompenzációs listán első volt Vári Attila, így onnan közgyűlési mandátumot szerezhet. Az ÖPE-s Kővári János, akinek az egyesülete a választásra szövetkezett a Fidesszel, nagy nehezen meg tudta nyerni a körzetét 22 szavazattal.

Hutter Marianna

A Jobbikból kivált Mi Hazánk Mozgalmat vezető Toroczkai László 2013 óta a déli határ közelében fekvő Ásotthalom polgármestere. Öt éve még jobbikos színekben indult, és akkor még egyetlen jelölt sem indult ellene. Idén viszont a már mi hazánkosként – a MIÉP és a kisgazdapárt támogatásával –  újrázni vágyó Toroczkai helyére két független jelölt is pályázott: Hajdu Sándor és Tóth Csaba. Toroczkai magabiztosan, 68,42 százalékkal nyerte meg a választást, mögötte Hajdu Sándor 17,02 százalékot, míg Tóth Csaba 14,56 százalékot ért el.

Hutter Marianna

Közel 62,7 százalék a feldolgozottság, és egyelőre úgy tűnik, ha lassan is, de inkább nő, mint csökken a különbség Karácsony és Tarlós között. Karácsony 50,02, míg Tarlós 44,93 százalékon áll. 

Pintér Bence

A mostani adatok alapján megismétlődni látszik Győrben a 2014-es eredmény: egyedül Bárány István, Bácsa, Kisbácsa, Révfalu és az Ergényi lakótelep képviselője áll győzelemre az egyéni körzetekben. Öt éve is egyedül Bárány volt olyan egyéni győztes, aki nem fideszes. Pár körzetben még van esélye fordítani az ellenzéki jelöltnek azért.

Győrben egyelőre feszült a hangulat az MSZP központjában: Glázer és Borkai között szoros a verseny, és a kerületekben is rendkívül szoros több helyen, leginkább a Jobbik visszalépése és a civilek jelenléte hozza meg a győzelmeket a Fidesznek. Amint vannak pontos adatok Győrből, elemzünk! A dohányzóban valaki így méltatlankodott: „Borkai megnyerte az országot az ellenzéknek, mi meg kikapunk!”

Bukovics Martin

Mizu Szombathelyen?
2019. október 13. 22:04

Úgy hallottuk, hogy a 14 egyéni választókörzetből jelen állás szerint 12-t is elvihet az ellenzéki összefogás. A helyi lap, az Ugytudjuk azt írja, hogy a polgármesterségért 80 százalékos feldolgozottság mellett pedig az ellenzéki Nemény András áll nyerésre.

Legalábbis 62 százalékos feldolgozottság mellett. Amíg ugyanis Puzsér Róbert 4,44 százalékon áll, addig Lengyel Domonkos csak 3,1-en. Lengyel ugyanakkor még így is képviselő lett Újbudán: kompenzációs listán bejutott az önkormányzatba. Puzsér Róbert egyébként sajtókérdésre elmondta, kicsit csalódott, hogy nem lett meg neki az öt százalék, ugyanakkor úgy gondolja, Tarlós Istvántól vett el szavazatokat. Az eredetileg fél tízre meghirdetett, hivatalos sajtótájékoztatóra még továbbra sem került sor. Amint van valami, arról élőben tudósítunk. Lengyel Domonkossal a későbbiekben várható gyorsinterjú.

Karóczkai Balázs

Az M1 magyaráz #2
2019. október 13. 21:55

Az egy unikum, hogy jobboldali főpolgármester volt egy európai uniós fővárosban! Ez az M1-en hangzott el, méghozzá a műsorvezető, Németh Balázs részéről, amire Mráz Ágoston Sámuel kormányközeli szakértő azonnal sietett kiegészíteni, hogy amíg a választók voltak a középpontban, és nem a botránypolitizálás, addig egyértemű volt Tarlós sikere. 

Balatonakarattyán nagyon szűken, 11 szavazattal nyert Matolcsy György jegybankelnök volt felesége, akinek a nevéhez fűződik a kampány egyik emlékezetes incidense: amikor le akarták fotózni, hogy marcipánokat osztogat a standjánál, a fotózó embereket nagydarab emberek teperték le

Ruttkay Lili

Dreamteam Karácsonyéknál
2019. október 13. 21:54

Társasági élet rovatunk következik!

 

FARKASHÁZY TIVADAR MÁR CSAK EGY KÁVÉT KÉR

 

GRÉCZY ZSOLT (DK), EGY KARÁCSONY-AKTIVISTA, KOCSIS-CAKE OLIVIO (PÁRBESZÉD) ÉS MOLNÁR ZSOLT (MSZP) FESZÜLTEN FIGYELIK AZ EREDMÉNYEKET!

 

ITT PEDIG A MAGYAR SAJTÓ!

Igen, nyertem – így erősítette meg Márki Zay Péter az Azonnalinak, hogy sikerült újráznia Hódmezővásárhelyen. Nemcsak viszonylag hasonló különbséggel nyert ismét a polgármester, mint tavaly, de mint elmondta, a tizennégy fős közgyűlésből is legalább kilenc helyet van esélyük elhozni. Hogy minek köszönheti a győzelmet, arra úgy válaszolt:

 

„a mi munkánknak az elmúlt másfél évben és Lázár Jánosék munkájának az elmúlt másfél évben”.

 

Hogy gratulált-e neki papíron független, amúgy Fidesz-közeli ellenfele, Grezsa István, arra úgy válaszolt, még nem, de várja, hogy megtegye. És hogy mi lesz holnap az első dolga Márki-Zaynak? „Nyilván bemegyünk a polgármesteri hivatalba, és megtervezzük az elkövetkezendő öt évet”. Hogy számított-e megint győzelemre, azt mondta: „Rendkívül izgultam, de titkon reméltem, hogy így lesz”. Márki-Zay arról is beszélt, gratulál minden településnek, ahol az ellenzék győzőtt. Információi szerint ellenzéki győzelem esélyes Egerben, Miskolcon, Szigetszentmiklóson, Dunaújvárosban és Szegeden is.

Karóczkai Balázs

Az M1 magyaráz #1
2019. október 13. 21:50

Az M1-en Németh Balázs műsorvezető Mráz Ágoston Sámuellel, a Nézőpont Intézet vezetőjével követi az önkormányzati választást. Az objektivitást szem előtt tartó közmédia beszámolt a Fidesz-KDNP „elsöprő” sikeréről: az összes megyei közgyűlésen Fidesz-KDNP-s többség lesz, és a jelenlegi eredmények szerint 447 polgármestert adhat a kormánypárt, számoltak be.

Mráz elmondta, hogy a Fidesz-KDNP négyszer-ötször több polgármestert ad, mint az ellenzék. Ezen kívül Németh kérdésére azt válaszolta Mráz, hogy a nagy kérdés, lesz-e még holnap Jobbik – még jó, hogy sikerült megtalálni a releváns kérdéseket pont akkor, mikor az ellenzék sorra nyeri meg a korábban fideszes bástyáknak tartott városokat, kerületeket.

 

 

Győri Boldizsár

Immár matematikailag is Péterffy Attila, az ellenzéki összefogás jelöltje nyerte meg Pécs polgármesteri pozícióját. Nyolcvanhat százalékos feldolgozottság mellett továbbra is 53-42 százalékkal vezet Vári Attila fideszes jelölt előtt, ez a hátrány már nem hozható be.  

Bakó Bea

Tarlós nem csalódott
2019. október 13. 21:46

Pedig igencsak vesztésre áll, de nem csalódott Tarlós István. Az Azonnalinak azt mondta: mást mutattak a számítások, de hetvenegyévesen nincs abban a helyzetben, hogy csalódott legyen, ráadásul még amúgy sem végleges az eredmény.

Karácsony Gergely eredményváróján – miután itt főként újságírók, illetve politikusok vannak – nem nagyon van őrjöngés a folyamatosan bejövő ellenzéki győzelmi hírek ellenére sem, most Gréczy Zsolt törte meg a viszonylagos csendet az örömködő felkiáltásával.

összesen: 153 db | 20 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az EU-támogatások területalapú elosztása körül kialakult politikai botránynak az első áldozatai nem is a települések lehetnek, hanem az eddig biztos befutónak számító győri fideszes jelölt, Dézsi Csaba András.

Számos, hagyományosan kapitalista ország lakosságának többsége igennel válaszol erre a kérdésre egy friss felmérés szerint. Mutatjuk a kutatás eredményeit!

A salgótarjáni fideszes közeli fotókat tett ki a Facebookra egy halálos balesetet szenvedő fiatal lány vérző holttestéről.

Kimia Alizadeh Irán egyik kirakatfigurája volt, de egy héttel ezelőtt inkább elmenekült az országból az őt nőként ért megaláztatások miatt.

„Malájzia nem a világ szeméttelepe” – jelentette ki a környezetvédelmi miniszter.

A listára kerüléshez nem csak az kellett, hogy jó hely legyen az úticél, hanem az is, hogy ne kelljen túl sok pénzt költeni rá.

Bár az új stadionok kihasználtsága sokszor tragikus, nagyon úgy tűnik, tényleg nem tettek rosszat az érdeklődésnek.

A hét kérdése

Még mindig nem tudja túltenni magát az ország Győr egykori polgármesterének horvátországi nyaralásán, úgyhogy biztos nem csak a mi fantáziánkat mozgatja Borkai sorsa. Itt a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án, hétfőn este a belvárosi Rába hotelben. Regisztráljatok!

Szakértők beszélik ki a helyzetet január 21-én Budapesten.

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás