Mohácson több az érvénytelen szavazat, mint ahányan a szoci polgármesterjelöltre voksoltak

2019.10.13. 22:48

A Fidesz-KDNP jelöltjének halála miatt egyedüliként induló MSZP jelöltje, Csorbai Ferenc kevesebb érvényes szavazatot kapott, mint ahány érvénytelen összesen lett.

Mohácson több az érvénytelen szavazat, mint ahányan a szoci polgármesterjelöltre voksoltak

Mohácson, ahol a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjének halála miatt végül csak az MSZP által jelölt Csorbai Ferenc indult el, a baloldali politikus kevesebb érvényes szavazatot kapott, mint ahányan érvénytelenül voksoltak. A Duna-parti kisváros lakóinak részvételi hajlandósága is alacsonyabb volt az országos átlagnál 39,51 százalékákkal, amiből 74,40 százalékos feldolgozottságnál

több, mint négyezren érvénytelenül szavaztak, míg érvényesen csak 1867 ember voksolt.

 

Csorbai Ferenc egyébként az ellenzéki pártok felszólítása ellenére sem volt hajlandó visszalépni, bár a héten már azt mondta, ha kevés szavazatot kap, nem fogja felvenni a mandátumát. Öt évvel ezelőtt mindössze 11,71 százalékot kapott.

Korábban a Zuglóban induló MSZP-s Horváth Csaba azt mondta az Azonnalinak, hogy ő megfontolta volna a visszalépést a mohácsi szocialista jelölt helyében.

FOTÓ: Mohácsi Nemzeti Emlékhely (Wikipédia)

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek