Egy kokainos videó kevés ahhoz, hogy elveszítse a bizalmat Kispest MSZP-s polgármestere

Szerző: Kiss Dániel
2019.10.13. 17:39

Nem biztos, hogy azok a felvételek hitelesek, az újságírók sem tettek közzé konkrét adatokat – nagyjából így lehet összefoglalni a kispesti Bolyai János Általános Iskolában kialakított szavazóhelyiségnél megkérdezett emberek válaszát arra a kérdésemre, hogy befolyásolták-e őket döntésükben a Lackner Csaba MSZP-s önkormányzati képviselőről kiszivárgott felvételek. Azok, amelyeken kokainozik, valamint arról beszél, hogyan lehet pénzt csinálni a képviselői tisztséggel.

Egy kokainos videó kevés ahhoz, hogy elveszítse a bizalmat Kispest MSZP-s polgármestere

A legtöbb szavazó esetében a döntésüket semmi más nem befolyásolta, mint az, amit maguk körül látnak. „Én igazából annyit látok, hogy Kispest fejlődik. Egyébként nem foglalkozom a politikával” – mondta egy, elég laza stílusban nyilatkozó napszemüveges férfi. Hasonlóan vélekedtek Gajda Péter MSZP-s polgármester munkájáról a roma szavazók is, akik kifejezetten elégedettnek mondták magukat. Szerintük a jelenlegi polgármester régóta a helyén van már, és jót tesz. Azt, hogy kire voksoltak, semmi nem befolyásolta, és bár a kokainos videót látták, nem tulajdonítottak neki jelentőséget. „Az ilyeneket minden választásnál előveszik” – mondta egy lófarkas férfi, és többeket visszhangozva hozzátette:

honnan tudjuk, hogy mi igaz a kampány során felszínre került, lejárató célú felvételekből?

„Karácsonyra szavaztatok? Hát ti hülyék vagytok!” – ezt már egy urnák elé siető, telefonon beszélgető középkorú nő vetette oda. Miután kijött az iskolából, megkérdeztem őt és a vele sétáló középkorú férfit, mégis mi alapján döntöttek az előbb. Tarlós István főpolgármester-jelölt érvelését visszamondva közölték, hogy a biztosra voksoltak. Gajda évek óta polgármester, a kerület fejlődik. Ezért nem lehet valami ismeretlennek odaadni a vezetést, mert sokkal fontosabb az, ami biztos. Ezért mellőzve a pártpolitikát,

a kerület élén az MSZP-s Gajdát, a városvezetői székében pedig továbbra is Tarlós Istvánt szeretnék látni, akár fideszes, akár nem.

„A Karácsony egy bohóc, a Berki meg ilyenek. Az újraválasztottaknak meg bizonyítaniuk kell” – zárta le a beszélgetést a nő.

A kampányról és a botrányokról tájékozottnak a fiatalabbak tűntek, ők azt is mondták, hogy céltudatosan mentek szavazni. Azt sugallták, hogy úgy voksoltak, hogy változás történjen az országos politikában. „Persze változást szeretnék, de nem tudni, lesz-e” – lamentált egy 20 év körüli lány.

„Azért szavazunk, mert még élünk” – mondta egy 83 éves úr. „Mielőtt vége a dalnak, még egyszer beledobunk az urnába” – konstatálta nevetve az úr mellett ülő, hasonlóan szépkorú hölgy. Meg is kérdeztem, hogy kinek az érdekeit tartották szem előtt a voksolásnál. „Én teljes mértékben a fiatalok oldalán állok” – mondta az úr, de az már nem derült ki, hogy ennek megfelelően kire ikszelt, pláne főpolgármesternek. Mivel a kokainozó Lacknerről még csak nem is hallottak, felmerül a kérdés, hogy mi alapján dönti el valaki, ki a jó választás a fiataloknak.

Kokain ide vagy oda, úgy néz ki, az átlagszavazó az alapján dönt, amit a közvetlen környezetében észlel. Ha van fejlődés, az már elég. Az, meg hogy felmerül annak gyanúja, hogy Kispest MSZP-s vezetése is korrupt lehet, szinte senkit sem érdekel. „Ezek ilyenek. De én nem látok bele ebbe” – mondta őszinte mosollyal egy szemüveges bácsi, aki többekhez hasonlóan először hallott Lackner ügyéről.

Csak legyen tánc!

FOTÓK: Kiss Dániel / Azonnali

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek