A Fidesznek sürgősen újítani kell

Ésik Sándor

Szerző:
Ésik Sándor

2019.10.13. 23:18

Kifújni látszik a migránskampány, de legalábbis elérte a maximumát, hordákban közeledő, magyar szüzeket megerőszakoló hordákkal nem lehet több szavazatot szerezni.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

Este 11 óra van, egyesek (menő csávók, lashe shave) örömittasan nyilatkoznak, mások épp a best of válságkommunikáció lemezt rakják fel. Nagyon korai még tanulságokról beszélni, még én is csak az eredményeket nézegetem. Érdemes megnézni ezt itt.

Az látszik, hogy mennyire szoros ez a verseny. Ahol nyert az ellenzék, néhány százaléknyi előnnyel nyert, ahol veszített, ott is hasonlóan szoros volt az eredmény.

Sok olyan fideszes újrázó iszik most valami erőset, aki 100-200 szavazattal nyert. Close shave, mondja az angol azokra a helyzetekre, amikor épp csak sikerül valamit elérni, vagy megúszni. A gyors tanulságokról, csak röviden, mivel ez az az eredmény, amelyre majd még kell bőven aludni.

1. Kifújni látszik a migránskampány, de legalábbis elérte a maximumát, hordákban közeledő, magyar szüzeket megerőszakoló hordákkal nem lehet több szavazatot szerezni.

2. Következésképp a Fidesznek sürgősen újítani kell.

3. Most még nem biztos, de ha esetleg V. Naszályi Márta elviszi a várnegyedet, akkor kiváló bérletiszerződés-nyilvánosságrahozó show kezdődhet, és van még pár hely, ahol az ellenzéknek voltaképp elég muníciója van a következő pár évre. Nagy kérdés, hogy a szép csendben bejutott MSZP-s és DK-s képviselők meg tudják vagy meg akarják-e ezt torpedózni.

4. Úgy tűnik, hogy a jelen szabályok szerint minden választás előtt tárgyalást kell tartani, vagy előválasztást. A magyar rendszer nem annyira egyértelműen first-past-the-post mint az angol, de amíg a Fidesz-Orbán paradigma létezik, más megoldás úgy tűnik, valóban nincsen.

Arról, hogy milyen teendők vannak és hasonlók, ráérünk később írni. Egy valamiben biztos vagyok, nagyon hamarosan megindul valamiféle fideszes offenzíva, erre reagálni fognak. Hogy ez csábítás (lefizetés és társai) vagy fenyegetés lesz, nem tudni. De ezzel ráérünk akkor foglalkozni, ha mindenki kijózanodott.

Ésik Sándor posztja megjelent a Diétás Magyar Múzsán is!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek