Mégis megkaptuk a teljes nosztalgiaélményt a Fidesz-járaton

2019.10.12. 10:34

Retrózene, hatvanas évekbeli technika és stílus, Ikarus-motorbőgés, negyvennel süvítés. Mindez ráadásul Horváth Tamás rákosmenti fideszes alpolgármester társaságában. Videó!

Egy nappal azután, hogy sikertelenül próbáltunk feljutni a rákosmenti Fidesz-járatra,

felhívott minket Horváth Tamás XVII. kerületi fideszes polgármesterjelölt, és felajánlotta, hogy vele együtt nosztalgiabuszozhatunk egyet.

A politikus szerint félreértés történt, a szerdai próbálkozásunkat nehezítő körülmények mellett a buszsofőr egyszerűen nem tudta, miként reagáljon a kamera és a mikrofon látványára, de semmilyen utasítást nem kapott arra, hogy újságírókat ne engedjen fel az egyébként saját maga által felújított, 1964-es gyártású Ikarus 311-es buszra.

A retrojárművekért rajongó sofőr, Laci bácsi elmondása szerint minden eredeti a buszon, amelyre korábban egy építkezésen talált rá. Akkor fogadásból kezdett bele a busz felújításába, és visszaállította azt eredeti, működő busszá, amely azóta számos kiállítást megjárt már, és 2010 óta a választási kampányok idején fideszes kampánybuszként is funkcionál.

Horváth Tamással, Rákosmente fideszes polgármesterjelöltjével a buszon sikerült interjúznunk: Horváthot, aki jelenleg alpolgármester a kerületben, megkérdeztük arról, hogy mennyire tartja hatékony kampányfogásnak a nosztalgiabuszt, nem lát-e az 1964-es Ikarusban kommunista nosztalgiát, de kíváncsiak voltunk arra is, mit gondol Borkai Zsolt győri polgármester szexbotrányáról, és hogy min utazik szívesebben; jachton, vagy nosztalgiabuszon.

Ezt az időutazást szavakkal nem is igazán tudjuk leírni, inkább megmutatjuk!
Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek