+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Pintér Bence
2019. október 12. szombat, 18:53
Körülbelül másfélezren demonstráltak szombaton, a választások előestéjén Győrben a város fideszes polgármestere, a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt ellen. Milyen volt a hangulat, kik voltak kinn, és mik a legjobb transzparensek? Helyszíni képriportunk!

DÉLUTÁN ÖTKOR NAGYJÁBÓL EZERÖTSZÁZAN JELENTEK MEG GYŐRBEN A VÁROSHÁZA ELŐTT TÜNTETNI. A SZENT ISTVÁN ÚT MINDKÉT OLDALÁN SORAKOZOTT A TÖMEG. A TRANSZPARENS KÖRÜLBELÜL AZ IDEI ÖNKORMÁNYZATI KAMPÁNY KULCSSZAVAIT FOGLALJA ÖSSZE.

 

A BORKAI-BOTRÁNYT IS KISZIVÁROGTATÓ, MAGÁRA CSAK AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJEKÉNT HIVATKOZÓ BLOGGER ÁLLÍTÁSAI SZERINT BORKAI MÁSFÉL MILLIÓ FORINTOT FIZETETT PROSTITUÁLTAKÉRT EGY ADRIAI JACHTON, EGY TÜNTETŐ ÁRCSÖKKENTÉST KÖVETEL.

 

BORKAI ZSOLT MÉG LÓLENGÉSBEN SZERZETT ANNAK IDEJÉN OLIMPIAI ARANYÉRMET, INNEN A SZÓJÁTÉK. A RÓLA ÉS ÜGYEIRŐL SZÓLÓ NÉVTELEN BLOG KOKAINOZÓS VÁDAKAT IS TERJESZTETT A FIDESZES POLGÁRMESTERRŐL, HABÁR EZEKRE MINDEDDIG NINCSEN BIZONYÍTÉK. EGYÉBKÉNT A TÜNTETÉSEN FELSZÓLALÓ GULYÁS BALÁZS SZERINT A FIDESZESEK INKÁBB MÉG MOST RENDELJENEK EGY KIS KOKAINT, AMÍG MÉG MEGTEHETIK.

 

OLIMPIA, AUDI, BILINCSEK: EZT A TRANSZPARENST NEM KELL TÚLMAGYARÁZNI. 

 

FEKETE PÁKÓ ÖRÖKBECSŰ SLÁGERÉRE UTAL A TÁBLA, A BORKAIRÓL KISZIVÁRGOTT PORNÓVIDEÓ TANÚSÁGA SZERINT LEGALÁBBIS ERRE MULATOTT A POLGÁRMESTER.

 

TISZTESSÉGES, TISZTESSÉGES, TISZTESSÉGES: MIÓTA A HELYI ELLENZÉK RÁJÖTT, HOGY A BORKAI-BOTRÁNNYAL MÉG A GYŐRI GYŐZELEM SEM REMÉNYTELEN, EZZEL A SZÓVAL KEZDTEK KAMPÁNYOLNI, SZEMBEÁLLÍTVA EZT A FIDESSZEL.

 

ITT AZ LMP-S KÜLÖNÍTMÉNY: KENDERNAY JÁNOS LMP-ELNÖK, ROSINGER TÍMEA KÉPVISELŐJELÖLT, JENEI FERENC GYŐRI LMP-ELNÖK ÉS TAKÁCS ANDRÁS KÉPVISELŐJELÖLT.

 

 

EGY MÁSIK HELYI CELEB: BALLA JENŐ, AZ ÖSSZEFOGÁS GYŐRÉRT POLGÁRMESTERJELÖLTJE MAGÁNEMBERKÉNT VESZ RÉSZT AZ ESEMÉNYEN. HOGY KIK IS ŐK, ÉS MILYEN CIVIL ALAKULATOK INDULNAK A PÁRTOKON FELÜL GYŐRBEN, ARRÓL ITT ÍRTUNK BŐVEBBEN.

 

A HÖLGY FEHÉR KABÁTBAN A DK-S GLÁZER TÍMEA, AZ ELLENZÉK KÖZÖS POLGÁRMESTERJELÖLTJE GYŐRBEN. VELE EGYÉBKÉNT CSINÁLTUNK EGY INTERJÚT IS, AMIBEN 10/10-RE TIPPELI ANNAK ESÉLYÉT, HOGY Ő NYER, KÉSŐBB SZINTÉN NEKÜNK BORKAI ZSOLTRÓL AZT MONDTA, A VÁROSATYA KORREKT ÉS TISZTESSÉGES PARTNER VOLT.

 

FEKETE-GYŐR ANDRÁS MOMENTUM-ELNÖK IS BESZÉLT: SZERINTE A BORKAI-ÜGY MÁR AZ EGÉSZ ORSZÁG ÜGYÉVÉ VÁLT, ÉS BORKAIBAN SAJÁT POLGÁRMESTEREIKRE ISMERNEK ORSZÁGSZERTE AZ EMBEREK. A BORKAIZÁS NEM KISIKLÁS, HANEM MAGA A CÉL A FIDESZBEN – VÉLTE A MOMENTUM-VEZÉR, AKI KÓRHÁZAKRA ÉS ISKOLÁKRA KÖLTENÉ A PÉNZT „KOKAIN ÉS KURVÁK” HELYETT. EGYÉBKÉNT AZ ORBÁN IRODÁJA ELÉ KOKAINKORMÁNY-FELIRATOT PINGÁLÓ MOMENTUM-IFISEK IS ERRŐL BESZÉLTEK. HOGY VALAMI GYŐRI ÜGYRŐL IS BESZÉLJEN, FEKETE-GYŐR ELMONDTA, A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS AZ ÖSSZEOMLÁS SZÉLÉN TÁNCOL A VÁROSBAN, GYŐRNEK ÚJ BUSZOKRA ÉS RENDESEN FIZETETT SOFŐRÖKRE VAN SZÜKSÉGE.

 

MIKOR A JOBBIKOS SZILÁGYI GYÖRGY BESZÉDÉBEN FELHÍVTA A FIGYELMET A HELYSZÍNEN TARTÓZKODÓ BEDE ZSOLT KORMÁNYPÁRTI AKTIVISTÁRA (KÉPÜNKÖN JOBBOLDALON SZÜRKE MACKÓNADRÁGBAN), SZÓVÁLTÁS KEZDŐDÖTT, ÉS BEDÉT VÉGÜL A RENDŐRÖKNEK ÉS A MOMENTUMOS AKTIVISTÁKNAK KELLETT KISZEDNIÜK A TÖMEGBŐL.

 

POLLREISZ BALÁZS GYŐRI MSZP-ELNÖK SZERINT BORKAI KUPLERÁJT CSINÁLT A VÁROSHÁZÁBÓL. BORKAI AZT MONDTA, HOGY A GYŐRI ELLENZÉK FEL AKARJA ÁLLÍTANI, DE VALÓJÁBAN LÁTTUK, HOGY AZT NEM AZ ELLENZÉK AKARJA FELÁLLÍTANI – HUMORIZÁLT.

 

GLÁZER TÍMEA FEHÉRBEN: AZ ÖSSZELLENZÉKI JELÖLT AZT MONDTA, NEKI FÁJ, HOGY AZ EGÉSZ ORSZÁG A BORKAI-ÜGYÖN, ÉS EZZEL GYŐRÖN CSÁMCSOG. ÉN NEM LEGYŐZNI AKAROM A VÁROS EGYIK FELÉT A MÁSIK FELÉVEL, HANEM EGYSÉGBE AKAROM FORRASZTANI A VÁROST – MONDTA A DK-S POLITIKUS A SZOMBAT ESTI TÜNTETÉSEN.

 

A TISZTESSÉGET SZIMBOLIZÁLÓ FEHÉR LUFIKAT OSZTOGATTAK A TÖMEGBEN, EZEKEN GLÁZER TÍMEA NEVE ÁLL. AZ MSZP-S POLLREISZ BALÁZS SZERINT A FEHÉR SZÍN AZT JELKÉPEZI, HOGY VISSZAVESZIK A VÁROS BECSÜLETÉT. „HAJRÁ, TIMI, HAJRÁ, TIMI!” – SKANDÁLTA A TÖMEG AZ ÖSSZELLENZÉKI JELÖLT NEVÉT.

 

VÉGE A TÜNTETÉSNEK, HOLNAP VÁLASZTÁS. HA RÉSZLETESEBBEN ÉRDEKELNE, PONTOSAN KIKRE IS LEHET MAJD SZAVAZNI GYŐRBEN VASÁRNAP, ARRÓL ITT EGY BŐVEBB CIKK.

 

FOTÓK: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kalocsai Béla erről a Facebook-sztorijában posztolt a németekkel vívott történelmi 2-2-es döntetlen után.

Boris Palmer, Tübingen zöld polgármestere megint szembemegy a fősodrattal, és feltett pár kérdést a német-magyar focimeccs kapcsán.

Aki minőségi németezésre várt a meccs előtt, az ezt előbb kapja meg Svájcból, mint a magyar kormánypárt környékéről.

A Momentum így több jelöltjét is visszahúzva sorol be a például jobbikos Brenner Koloman, Csányi Tamás vagy Ander Balázs mögé, míg a Jobbik a Momentum által indított Szabó Szabolcsot vagy Szecsődi Andreát támogatja.

Közel 3 és fél évig tartották őket fogva, amiért megszervezték a spanyol kormány és legfelsőbb bíróság szerint illegális és alkotmányellenes függetlenségi népszavazást 2017-ben.

Bárki bármilyen ötletet bedobhat, és még egy
kis pénzt is kaphat érte.

A szocdemek bizakodóak: szerintük átmegy. A PNL belső harcai akár kapóra is jöhetnek.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás