Borkai ellen tüntettek Győrben, a helyszínről hozzuk a legjobb képeket

Szerző: Pintér Bence
2019.10.12. 18:53

Körülbelül másfélezren demonstráltak szombaton, a választások előestéjén Győrben a város fideszes polgármestere, a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt ellen. Milyen volt a hangulat, kik voltak kinn, és mik a legjobb transzparensek? Helyszíni képriportunk!

Borkai ellen tüntettek Győrben, a helyszínről hozzuk a legjobb képeket

DÉLUTÁN ÖTKOR NAGYJÁBÓL EZERÖTSZÁZAN JELENTEK MEG GYŐRBEN A VÁROSHÁZA ELŐTT TÜNTETNI. A SZENT ISTVÁN ÚT MINDKÉT OLDALÁN SORAKOZOTT A TÖMEG. A TRANSZPARENS KÖRÜLBELÜL AZ IDEI ÖNKORMÁNYZATI KAMPÁNY KULCSSZAVAIT FOGLALJA ÖSSZE.

A BORKAI-BOTRÁNYT IS KISZIVÁROGTATÓ, MAGÁRA CSAK AZ ÖRDÖG ÜGYVÉDJEKÉNT HIVATKOZÓ BLOGGER ÁLLÍTÁSAI SZERINT BORKAI MÁSFÉL MILLIÓ FORINTOT FIZETETT PROSTITUÁLTAKÉRT EGY ADRIAI JACHTON, EGY TÜNTETŐ ÁRCSÖKKENTÉST KÖVETEL.

BORKAI ZSOLT MÉG LÓLENGÉSBEN SZERZETT ANNAK IDEJÉN OLIMPIAI ARANYÉRMET, INNEN A SZÓJÁTÉK. A RÓLA ÉS ÜGYEIRŐL SZÓLÓ NÉVTELEN BLOG KOKAINOZÓS VÁDAKAT IS TERJESZTETT A FIDESZES POLGÁRMESTERRŐL, HABÁR EZEKRE MINDEDDIG NINCSEN BIZONYÍTÉK. EGYÉBKÉNT A TÜNTETÉSEN FELSZÓLALÓ GULYÁS BALÁZS SZERINT A FIDESZESEK INKÁBB MÉG MOST RENDELJENEK EGY KIS KOKAINT, AMÍG MÉG MEGTEHETIK.

OLIMPIA, AUDI, BILINCSEK: EZT A TRANSZPARENST NEM KELL TÚLMAGYARÁZNI. 

FEKETE PÁKÓ ÖRÖKBECSŰ SLÁGERÉRE UTAL A TÁBLA, A BORKAIRÓL KISZIVÁRGOTT PORNÓVIDEÓ TANÚSÁGA SZERINT LEGALÁBBIS ERRE MULATOTT A POLGÁRMESTER.

TISZTESSÉGES, TISZTESSÉGES, TISZTESSÉGES: MIÓTA A HELYI ELLENZÉK RÁJÖTT, HOGY A BORKAI-BOTRÁNNYAL MÉG A GYŐRI GYŐZELEM SEM REMÉNYTELEN, EZZEL A SZÓVAL KEZDTEK KAMPÁNYOLNI, SZEMBEÁLLÍTVA EZT A FIDESSZEL.

ITT AZ LMP-S KÜLÖNÍTMÉNY: KENDERNAY JÁNOS LMP-ELNÖK, ROSINGER TÍMEA KÉPVISELŐJELÖLT, JENEI FERENC GYŐRI LMP-ELNÖK ÉS TAKÁCS ANDRÁS KÉPVISELŐJELÖLT.

 

EGY MÁSIK HELYI CELEB: BALLA JENŐ, AZ ÖSSZEFOGÁS GYŐRÉRT POLGÁRMESTERJELÖLTJE MAGÁNEMBERKÉNT VESZ RÉSZT AZ ESEMÉNYEN. HOGY KIK IS ŐK, ÉS MILYEN CIVIL ALAKULATOK INDULNAK A PÁRTOKON FELÜL GYŐRBEN, ARRÓL ITT ÍRTUNK BŐVEBBEN.

A HÖLGY FEHÉR KABÁTBAN A DK-S GLÁZER TÍMEA, AZ ELLENZÉK KÖZÖS POLGÁRMESTERJELÖLTJE GYŐRBEN. VELE EGYÉBKÉNT CSINÁLTUNK EGY INTERJÚT IS, AMIBEN 10/10-RE TIPPELI ANNAK ESÉLYÉT, HOGY Ő NYER, KÉSŐBB SZINTÉN NEKÜNK BORKAI ZSOLTRÓL AZT MONDTA, A VÁROSATYA KORREKT ÉS TISZTESSÉGES PARTNER VOLT.

FEKETE-GYŐR ANDRÁS MOMENTUM-ELNÖK IS BESZÉLT: SZERINTE A BORKAI-ÜGY MÁR AZ EGÉSZ ORSZÁG ÜGYÉVÉ VÁLT, ÉS BORKAIBAN SAJÁT POLGÁRMESTEREIKRE ISMERNEK ORSZÁGSZERTE AZ EMBEREK. A BORKAIZÁS NEM KISIKLÁS, HANEM MAGA A CÉL A FIDESZBEN – VÉLTE A MOMENTUM-VEZÉR, AKI KÓRHÁZAKRA ÉS ISKOLÁKRA KÖLTENÉ A PÉNZT „KOKAIN ÉS KURVÁK” HELYETT. EGYÉBKÉNT AZ ORBÁN IRODÁJA ELÉ KOKAINKORMÁNY-FELIRATOT PINGÁLÓ MOMENTUM-IFISEK IS ERRŐL BESZÉLTEK. HOGY VALAMI GYŐRI ÜGYRŐL IS BESZÉLJEN, FEKETE-GYŐR ELMONDTA, A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS AZ ÖSSZEOMLÁS SZÉLÉN TÁNCOL A VÁROSBAN, GYŐRNEK ÚJ BUSZOKRA ÉS RENDESEN FIZETETT SOFŐRÖKRE VAN SZÜKSÉGE.

MIKOR A JOBBIKOS SZILÁGYI GYÖRGY BESZÉDÉBEN FELHÍVTA A FIGYELMET A HELYSZÍNEN TARTÓZKODÓ BEDE ZSOLT KORMÁNYPÁRTI AKTIVISTÁRA (KÉPÜNKÖN JOBBOLDALON SZÜRKE MACKÓNADRÁGBAN), SZÓVÁLTÁS KEZDŐDÖTT, ÉS BEDÉT VÉGÜL A RENDŐRÖKNEK ÉS A MOMENTUMOS AKTIVISTÁKNAK KELLETT KISZEDNIÜK A TÖMEGBŐL.

POLLREISZ BALÁZS GYŐRI MSZP-ELNÖK SZERINT BORKAI KUPLERÁJT CSINÁLT A VÁROSHÁZÁBÓL. BORKAI AZT MONDTA, HOGY A GYŐRI ELLENZÉK FEL AKARJA ÁLLÍTANI, DE VALÓJÁBAN LÁTTUK, HOGY AZT NEM AZ ELLENZÉK AKARJA FELÁLLÍTANI – HUMORIZÁLT.

GLÁZER TÍMEA FEHÉRBEN: AZ ÖSSZELLENZÉKI JELÖLT AZT MONDTA, NEKI FÁJ, HOGY AZ EGÉSZ ORSZÁG A BORKAI-ÜGYÖN, ÉS EZZEL GYŐRÖN CSÁMCSOG. ÉN NEM LEGYŐZNI AKAROM A VÁROS EGYIK FELÉT A MÁSIK FELÉVEL, HANEM EGYSÉGBE AKAROM FORRASZTANI A VÁROST – MONDTA A DK-S POLITIKUS A SZOMBAT ESTI TÜNTETÉSEN.

A TISZTESSÉGET SZIMBOLIZÁLÓ FEHÉR LUFIKAT OSZTOGATTAK A TÖMEGBEN, EZEKEN GLÁZER TÍMEA NEVE ÁLL. AZ MSZP-S POLLREISZ BALÁZS SZERINT A FEHÉR SZÍN AZT JELKÉPEZI, HOGY VISSZAVESZIK A VÁROS BECSÜLETÉT. „HAJRÁ, TIMI, HAJRÁ, TIMI!” – SKANDÁLTA A TÖMEG AZ ÖSSZELLENZÉKI JELÖLT NEVÉT.

VÉGE A TÜNTETÉSNEK, HOLNAP VÁLASZTÁS. HA RÉSZLETESEBBEN ÉRDEKELNE, PONTOSAN KIKRE IS LEHET MAJD SZAVAZNI GYŐRBEN VASÁRNAP, ARRÓL ITT EGY BŐVEBB CIKK.

FOTÓK: Pintér Bence / Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek