Névtelen cikkben küldte meg a selyemzsinórt Borkainak a Fidesz-lap

Szerző: Pintér Bence
2019.10.11. 19:13

Borkainak le kell mondania – üzente meg a Fidesz első számú napilapja, a Magyar Nemzet.

Névtelen cikkben küldte meg a selyemzsinórt Borkainak a Fidesz-lap

A teljes budapesti sajtóval együtt ácsorogtam az imént a győri Mobilis előtt, mivel meghirdettek egy Borkai-sajtótájékoztatót, amit aztán nem sokkal később lefújtak.

Lehet ennek némi köze ahhoz, hogy időközben a Fidesz Magyar Nemzet nételen cikkén keresztül háromnegyed hétkor megküldte a selyemzsinórt Borkai Zsoltnak.

A Veszélyes terepen címet kapó, szerző nélküli cikkben azt írják:

„Borkai Zsolt leborított egy szekérderéknyi rajzszöget, és most arra kényszeríti saját családját és politikustársait, hogy bekötött szemmel, mezítláb sétálgassanak.

Könnyen elkerülhető lett volna ez a helyzet. Már napokkal ezelőtt le kellett volna mondania.

Ui: Egy ország ért egyet Tarlós Istvánnal.”

Borkai tehát vagy ezt akarta megelőzni a sajtótájékoztatóval, és leállították, vagy valami más történt, mindenesetre úgy tűnik, hogy Borkai számára – hacsak nem megy szembe a pártálláspontnak tűnő üzenettel – vége van a kampánynak, nem várják meg a vasárnapi szavazást. Ha Borkai visszalép, az ellenzéki összefogás színeiben Glázer Tímea, illetve két civil jelölt marad versenyben

A Magyar Hang közben arról ír: csütörtök óta válságtanácskozás van a Fidesz-kampánystábban, mert a vasárnapi önkormányzati választás előtti utolsó belső mérések azt jelzik, országos hatása van a Borkai-ügynek.

Glázer: Borkai megfutamodott

Időközben közleményt küldött Glázer Tímea győri ellenzéki polgármesterjelölt is a mai eseményekkel kapcsolatban, azt írja:

„Borkai Zsolt az utolsó pillanatban lemondta a ma estére hirdetett rendkívüli sajtótájékoztatóját. Borkai újra elmulasztotta az esélyt arra, hogy Győr polgárai elé állva vállalja a felelősséget a tetteiért. Mindent átszövő korrupciós hálózat, luxusvillák, orgiák, rejtegetett repülők, hajók, ingatlanok - ez van a polgármester álarca mögött.

Ma lehetősége lett volna Borkainak a távozásra, de bebizonyosodott, hogy számára és üzlettársai számára a pénz és a hatalom fontosabb a becsületnél.

Kapkodás, bujkálás, hazugságok - ez maradt a Fidesz kampányából. Borkai szégyent hozott a városára, kárt okozott a győrieknek. Mégis hiábavaló volna visszalépésre, lemondásra kérni, hiszen ma is bebizonyosodott, hogy erre nem képes, ehhez nincsbátorsága. Borkai nem akarja lemosni a szégyent a városáról, amit saját maga okozott. Ezt a győrieknek kell megtenniük, most vasárnap a szavazófülkékben.”

Szerinted mi lesz most? Szavazz!
Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek