Így kampányol a kínaiaknak Karácsony és Tüttő

Szerző: Bakó Bea
2019.10.11. 15:48

Túl sok kínaispecifikus dolgot nem ígérnek a kínaiul írt levélben, inkább a CEU elüldözése és a jogállam leépítése miatt panaszkodnak.

Így kampányol a kínaiaknak Karácsony és Tüttő

Kínaiul írt levélben kampányol az ellenzéki összefogás Budapest V. kerületében. Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt és Tüttő Kata, az V. kerület ellenzéki (MSZP-s) polgármesterjelöltje jegyzik a levelet, amelyen szerepel Bródy Gábor ellenzéki helyi képviselőjelölt portréja is.

Azt gondolhatnánk, hogy ígérnek valami specifikus dolgot az V. kerületben önkormányzati választójoggal rendelkező kínaiaknak, de úgy tűnik, csak a sablonszöveget fordították kínaira. „A Fidesz az elmúlt 9 évben szisztematikusan lebontotta az ország demokratikus intézményrendszerét, megsemmisítette a törvényességet, kiiktatta az alkotmányos fékeket és ellensúlyokat, akadályozza a független média működését, elkergette a Közép-európai Egyetemet, korlátozza a tudományos szabadságot.”

Ha mindez nem hatná meg a kínaiakat, soknyelvű közigazgatást legalább ígérnek nekik, de ez minden:

„Budapest Belvárosa egy nemzetközi kerület, a lakosaink a világ különböző területeiről érkeztek, ezért reméljük, hogy a város irányításában is sok nemzetiség együtt vesz részt, s létrehozunk egy soknyelvű, digitalizált, modern közigazgatási szolgáltatási rendszert, s biztosítjuk, hogy ez minden lakosnak a hasznára válik, függetlenül attól, hogy mely országból jött és milyen nemzetiségből származik” – írják a levél végén.

Amúgy épp pénteken derül ki, hogy nem csak a kínaiak, de a csodás módon menekültstátuszban részesített Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök is a Belvárosban szavazhat majd, amint azt a 24.hu megírta. A helyi önkormányzati választáson EU-n kívüli külföldiek egyébként akkor szavazhatnak, ha menekültként, bevándoroltként vagy letelepedettként elismerték őket.

FOTÓ: Olvasónk

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek