Kokainkormány – festette fel Orbán irodája elé a Momentum

Szerző: Illés Gergő
2019.10.10. 09:45

Állításuk szerint Borkai EU-s pénzeket költött „prostituáltakra, kokainra és luxusutazásra”, habár egyelőre erre semmilyen bizonyíték nincsen.

Kokainkormány – festette fel Orbán irodája elé a Momentum
Éjjel egy „kokainkormány”-feliratot festett a Karmelita kolostor épülete elé a Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX.

Ezzel a momentumosok a Borkai-botrányra próbáltak utalni, mely szerint Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere egy magára csak „az ördög ügyvédjeként” hivatkozó névtelen blogger bejegyzései szerint 2018. májusában az Adrián egy jachton vett részt egy szexpartiban. Az ügy egészen komolyan tematizálta az önkormányzati választási kampány hajráját, miután a blogon Borkairól olyan állítások jelentek meg, miszerint prostituáltakkal szexelt és kokainozott volna, ráadásul a blogger legújabb bejegyzésében azt állítja, hogy Borkai minden januárban három hétre a Maldív-szigetekre utazik el üzlettársaival és feleségével.

Borkai egyébként azon kívül, hogy elismerte, hogy a róla kiszivárgott pornóvideókon valóban ő található, tagadta, hogy valaha is élt volna illegális szerekkel. Ezen felül azt is kiemelte, törvénysértést nem követett el, és utazását nem közpénzből finanszírozta. Vagyis azon felül, hogy a névtelen blog azt állítja, hogy Borkai kokainozott adriai partija során,

a kábítószer-használatra egyelőre semmilyen bizonyíték sincsen.

Ennek fényében is meglepő, hogy a Momentum ifiszervezete már tényként állítja, hogy Borkai „a magyar emberektől lopott pénzt kokainra és prostikra költi”. Mindenesetre a TizenX úgy gondolja, arra, amit a fideszes elit művel, maximum a „kokainkormány” kifejezés illik, egyúttal a momentumosok felteszik azt a kérdést is, hogy vajon „hány Borkai van még” a Fideszben és a kormányban.

„Ameddig nekünk, diákoknak, heti 20-25 órát kell dolgoznunk azért, hogy fizetni tudjuk az albérletet, addig Borkai fia havi egy millió forintot kap a semmire, miközben édesapja éppen Horvátországban prostituáltakkal jachtozik” – fogalmaznak a TizenX-esek Facebook-bejegyzésükben. Szerintük tévedés azt állítani, hogy a Borkai-ügy magánügy lenne.

„Az EU-s pénzeket csak kórházakra, iskolákra és munkahelyekre” kellene költeni, „nem prostituáltakra, nem kokainra, nem luxusutazásokra”

– tették hozzá, habár arra végképp nincsen semmilyen bizonyíték, hogy Borkai uniós forrásokhat használt volna utazásának finanszírozásához.

Olvasnál még a Borkai-ügyről? Itt írtuk le, miről is van szó, itt kielemeztük, hogy miért profi a lejárató kampány, itt pedig azt, hogy miért fáj ez nagyon a keresztény értékekkel kampányoló Fidesznek.​ Az összes, témában írt bejegyzésünkért ide kattints! Olvasd el Nagy Blanka cikkét is arról, hogy milyen jogon keresztény és konzervatív ezek után a Fidesz

BORÍTÓKÉP: TizenX / Facebook

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek