+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. október 10. csütörtök, 09:45
Állításuk szerint Borkai EU-s pénzeket költött „prostituáltakra, kokainra és luxusutazásra”, habár egyelőre erre semmilyen bizonyíték nincsen.
Éjjel egy „kokainkormány”-feliratot festett a Karmelita kolostor épülete elé a Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX.

 

Ezzel a momentumosok a Borkai-botrányra próbáltak utalni, mely szerint Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere egy magára csak „az ördög ügyvédjeként” hivatkozó névtelen blogger bejegyzései szerint 2018. májusában az Adrián egy jachton vett részt egy szexpartiban. Az ügy egészen komolyan tematizálta az önkormányzati választási kampány hajráját, miután a blogon Borkairól olyan állítások jelentek meg, miszerint prostituáltakkal szexelt és kokainozott volna, ráadásul a blogger legújabb bejegyzésében azt állítja, hogy Borkai minden januárban három hétre a Maldív-szigetekre utazik el üzlettársaival és feleségével.

 

Borkai egyébként azon kívül, hogy elismerte, hogy a róla kiszivárgott pornóvideókon valóban ő található, tagadta, hogy valaha is élt volna illegális szerekkel. Ezen felül azt is kiemelte, törvénysértést nem követett el, és utazását nem közpénzből finanszírozta. Vagyis azon felül, hogy a névtelen blog azt állítja, hogy Borkai kokainozott adriai partija során,

 

a kábítószer-használatra egyelőre semmilyen bizonyíték sincsen.

 

Ennek fényében is meglepő, hogy a Momentum ifiszervezete már tényként állítja, hogy Borkai „a magyar emberektől lopott pénzt kokainra és prostikra költi”. Mindenesetre a TizenX úgy gondolja, arra, amit a fideszes elit művel, maximum a „kokainkormány” kifejezés illik, egyúttal a momentumosok felteszik azt a kérdést is, hogy vajon „hány Borkai van még” a Fideszben és a kormányban.

 

 

„Ameddig nekünk, diákoknak, heti 20-25 órát kell dolgoznunk azért, hogy fizetni tudjuk az albérletet, addig Borkai fia havi egy millió forintot kap a semmire, miközben édesapja éppen Horvátországban prostituáltakkal jachtozik” – fogalmaznak a TizenX-esek Facebook-bejegyzésükben. Szerintük tévedés azt állítani, hogy a Borkai-ügy magánügy lenne.

 

„Az EU-s pénzeket csak kórházakra, iskolákra és munkahelyekre” kellene költeni, „nem prostituáltakra, nem kokainra, nem luxusutazásokra”

 

– tették hozzá, habár arra végképp nincsen semmilyen bizonyíték, hogy Borkai uniós forrásokhat használt volna utazásának finanszírozásához.

 

Olvasnál még a Borkai-ügyről? Itt írtuk le, miről is van szó, itt kielemeztük, hogy miért profi a lejárató kampány, itt pedig azt, hogy miért fáj ez nagyon a keresztény értékekkel kampányoló Fidesznek.​ Az összes, témában írt bejegyzésünkért ide kattints! Olvasd el Nagy Blanka cikkét is arról, hogy milyen jogon keresztény és konzervatív ezek után a Fidesz

 

BORÍTÓKÉP: TizenX / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Perlusz Sándor korábbi balettmester azt visszavonta, hogy kirúgták volna kollégáját a táncművészetiről, azt viszont nem, hogy az érintett kolléga kikezdett fiúkkal.

Még 2010-ben publikált egy iszlámellenes könyvet Thilo Sarrazin, de csak most zárták ki az SPD-ből. Pedig már berlini pénzügyi szenátorsága is elég ok lett volna erre.

A februári fiaskó után – mikor a két magyar lista széthúzása miatt először nem jutott magyar párt a szlovák parlamentbe – az MKP, a Híd és az Összefogás egy közös pártban egyesülne.

Az új címkézési szabályokat – amelyeket először az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjainál vezetnek be – a nagyobb átláthatóssággal indokolja a Twitter.

Az ötcsillagos római főpolgármester állította le a projektet: az Örök Város „örökké antifasiszta marad“. De tényleg ez a valós indok?

Hetvenöt éve dobták le az amerikaiak Hirosimára az atombombát, ami azonnal megölt 78 000 embert. Máig több, mint tízezer nukleáris töltet van a világban.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás