+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. október 10. csütörtök, 09:45
Állításuk szerint Borkai EU-s pénzeket költött „prostituáltakra, kokainra és luxusutazásra”, habár egyelőre erre semmilyen bizonyíték nincsen.
Éjjel egy „kokainkormány”-feliratot festett a Karmelita kolostor épülete elé a Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX.

 

Ezzel a momentumosok a Borkai-botrányra próbáltak utalni, mely szerint Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere egy magára csak „az ördög ügyvédjeként” hivatkozó névtelen blogger bejegyzései szerint 2018. májusában az Adrián egy jachton vett részt egy szexpartiban. Az ügy egészen komolyan tematizálta az önkormányzati választási kampány hajráját, miután a blogon Borkairól olyan állítások jelentek meg, miszerint prostituáltakkal szexelt és kokainozott volna, ráadásul a blogger legújabb bejegyzésében azt állítja, hogy Borkai minden januárban három hétre a Maldív-szigetekre utazik el üzlettársaival és feleségével.

 

Borkai egyébként azon kívül, hogy elismerte, hogy a róla kiszivárgott pornóvideókon valóban ő található, tagadta, hogy valaha is élt volna illegális szerekkel. Ezen felül azt is kiemelte, törvénysértést nem követett el, és utazását nem közpénzből finanszírozta. Vagyis azon felül, hogy a névtelen blog azt állítja, hogy Borkai kokainozott adriai partija során,

 

a kábítószer-használatra egyelőre semmilyen bizonyíték sincsen.

 

Ennek fényében is meglepő, hogy a Momentum ifiszervezete már tényként állítja, hogy Borkai „a magyar emberektől lopott pénzt kokainra és prostikra költi”. Mindenesetre a TizenX úgy gondolja, arra, amit a fideszes elit művel, maximum a „kokainkormány” kifejezés illik, egyúttal a momentumosok felteszik azt a kérdést is, hogy vajon „hány Borkai van még” a Fideszben és a kormányban.

 

 

„Ameddig nekünk, diákoknak, heti 20-25 órát kell dolgoznunk azért, hogy fizetni tudjuk az albérletet, addig Borkai fia havi egy millió forintot kap a semmire, miközben édesapja éppen Horvátországban prostituáltakkal jachtozik” – fogalmaznak a TizenX-esek Facebook-bejegyzésükben. Szerintük tévedés azt állítani, hogy a Borkai-ügy magánügy lenne.

 

„Az EU-s pénzeket csak kórházakra, iskolákra és munkahelyekre” kellene költeni, „nem prostituáltakra, nem kokainra, nem luxusutazásokra”

 

– tették hozzá, habár arra végképp nincsen semmilyen bizonyíték, hogy Borkai uniós forrásokhat használt volna utazásának finanszírozásához.

 

Olvasnál még a Borkai-ügyről? Itt írtuk le, miről is van szó, itt kielemeztük, hogy miért profi a lejárató kampány, itt pedig azt, hogy miért fáj ez nagyon a keresztény értékekkel kampányoló Fidesznek.​ Az összes, témában írt bejegyzésünkért ide kattints! Olvasd el Nagy Blanka cikkét is arról, hogy milyen jogon keresztény és konzervatív ezek után a Fidesz

 

BORÍTÓKÉP: TizenX / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A budapesti bazilika előtti karácsonyi vásár olyan közönségszavazáson lett a legjobb, ahol már a jelöltséghez tízezer eurót kell kipengetni. Orbán azért büszkélkedik vele.

A győri helyi választási iroda közlése szerint az eddig ismert öt jelöltön kívül van még öt trónkövetelő Győrben. Kérdés, hogy össze tudják-e karácsonyig szedni az ajánlásokat.

Mit ajándékozna Orbánnak és Gyurcsánynak? A jobbikos Jakab Péter erre is válaszol az Azonnali karácsonyi körkérdésében.

A boszniai táborban körülbelül hatszáz ember élt embertelen körülmények között: mosdó és víz sem volt, az emberek pedig még a hóesés után is sátrakban húzták meg magukat.

A DK még azután is meghívott a taggyűlésére, hogy már négy hónapja jeleztem, kilépnék a pártból, írja Petróczi Rafael.

Strache alkancellárként rendszeresen találkozott azon cégek vezetőivel, amelyeket az ibizai videóban az FPÖ titkos adományozóiként nevezett meg. De sámánokra is maradt ideje.

Ha elfogadják a kultúratámogatás átalakítását célzó törvényt, tüntetéssorozat kezdődik, mondta az Azonnalinak Novkov Máté a hétfői tüntetésen.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Végre megtelik élettel az egyik legszebb budapesti vásárcsarnok. December 14.

Magyar topédesek december 20-án, Budakeszi, Kálvária Pince.

Nem csak szurkolóknak. Budapesten, az Ellátóházban, december 21-én.

Ez ilyen zene lesz. Pécsen, a Szabadkikötőben. December 29.

Az év egyik legjobb évnyitó bulija: Pécs komplett belvárosában koncertek délelőtt 10-től éjfélig. Január 4.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás