Beperelik a Marvelt a magyar Linda című sorozat miatt

Szerző: Hutter Marianna
2019.10.09. 18:38

A Linda főcímdalát komponáló zenszerző hagyatékának gondozója szerint akkora siker volt a magyar sorozat anno, hogy az X-men-razfilmsorozat készítői is ismerhették, így a zenéjét is ellophatták.

Beperelik a Marvelt a magyar Linda című sorozat miatt

A Linda című magyar sorozattól plagizálhatták az 1992-től futó című X-men rajzfilmsorozat zenéjét – legalábbis ezt állítja egy a magyar zeneszerző hagyatékát gondozó férfi a TMZ szerint.

Emiatt olyan óriáscégeket perel be, mint a Marvel, a Disney, az Apple, a FOX vagy éppen az Amazon.

Persze adja magát a kérdés, hogy az 1984-től 1991-ig futó magyar sorozat készítőinek miért éppen most jut eszébe perelni az 1992-ben indult X-men rajzfilm miatt. Kriskó Zoltán – aki a Linda főcímdalát jegyző, már elhunyt Vukán György hagyatékát kezeli – azt nyilatkozta a lapnak: ő 2017-ig nem tudott az X-men rajzfilmsorozat, illetve annak zenéjének létezéséről. Ugyanakkor azt állítja: a sorozat sikere a tőlük lopott ikonikus főcímdalnak köszönhető, ezért visszamenőleg szeretne részesülni annak bevételéből.

Hogy anno hogyan találkozhattak az X-men készítői a Linda főcímdalával, arra Kriskó azt mondta: akkoriban hatalmas siker volt a sorozat.

A Linda zenéjét egyébként még 1983-ban szerezték és védették le Vukánék.

Szerintetek is hasonlít a két főcímdal? Szavazzatok!
Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek