+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ésik Sándor
2019. október 8. kedd, 13:54
Mi nem vagyunk kurvák, de azon a jachton minket is annak tekintenek. Legfeljebb nem a nemi szervünk kell nekik. Megelégszenek a lelkünkkel is. Lássuk csak, krumpli jó lesz cserébe?

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Borkai Zsolt sztorija lázban tartja a magyar ellenzéki internetbuborékot (szerintem a 2,5 millió Fidesz-szavazóból kétmillió még nem is hallotta). Mi igyekszünk majd erről lassan leszakadni, mert épp olyan események mennek közben, mint például a Trump elnök megbuktatására tett kísérlet és társai.

 

A sztorira a kaján röhögésen kívül (ami kétségkívül jogos, hiszen egy nagyonkeresztény, nagyoncsaládapa bukott le) van néhány másmilyen reakció. Az egyik a lányok hörögve kurvázása, erről tegnap érdekes vita folyt a Múzsán, megjelent néhány Szilvay-epigon, és úgy általában felvonultak a prostitúcióval kapcsolatos szokásos vélemények. Mókás volt látni, hogy a közvélekedés az, hogy a legkevésbé egy gyakorló szexmunkás véleménye érdekel itt bárkit, bár ez nem meglepő a 9,5 millió szövetségi kapitány, mesterszakács, lepedőakrobata és Formula-1 pilóta országában.

 

Van itt azonban egy másik, ki nem mondott reakció is

 

Ez pontosan az, amelyiket arra adjuk, amikor valami távoli ismerősünk rákos lesz vagy szívinfarktust kap. Elsoroljuk magunkban, hogy dehát az illető piál, cigizik, 15 órákat dolgozik, nyúljás pacallal tömi a fejét.

 

Aztán csendben örülünk, hogy nem minket talált el a dolog.

 

Ebben az ügyben ujjal tudunk mutogatni másokra, néhány felkapaszkodott szerencselovagra és néhány csinos fiatal nőre, hogy háhá, ez velük történik, nem velünk. Mi nem kurvázunk, és kurvák se vagyunk. A nem kurvázós részt tegnap letudtuk, vizsgáljuk meg a kurvaságot! Ezt ugye úgy definiáltuk, hogy 1) nők 2) pénzért 3) szexelnek. Valóban, ez a hagyományos definíció, akkor is, ha a pénz helyére mindenféle közpénzeket teszünk. Tegnap tisztáztuk, hogy a kurvát pont nem érdekli, milyen pénzből fizetik ki. Ugyanúgy, ahogy a kárpitost, a villanyszerelőt vagy az ügyvédet sem.

 

Elvégezte a munkát, tessék fizetni. Épp ezért hibás az a fókusz, hogy a lányokat állítjuk középpontba.

 

Bármilyen furcsának is hangzik a prűd és képmutató magyar közbeszédben ilyet mondani, a legbecsületesebb dolgot itt ők csinálják. Megbízzák őket valamivel (ez esetben egy vitorláson középkorú férfiaknak nyújtandó szexuális szolgáltatással), ezt korrekt áron (ha visszaosztjuk óradíjra, szerintem nem kerestek lényegesen jobban, mintha a rosszlányokon hirdettek volna) elvégzik. Hogy aztán ezt az árat miből fizetik ki nekik, az az ő szempontjukból mindegy. Ezért is szerencsés a szexmunkás kifejezés. Elvégezték a szexmunkát és kifizették nekik a díjat.

 

A közvélemény pedig megnyugszik, hogy na kérem, azok ott a kurvák, mi meg nem vagyunk kurvák. Pedig dehogynem.

 

A NER lényege ugyanis az, hogy le kell menni kurvába. Mielőtt ezt elemeznénk, vessünk egy futó pillantást a különböző ázsiai országokban elterjedt (illetve itt vallják be, máshol nem), kölcsönös szívességeken alapuló társadalmi modellekre. Ahol a burkolót kihívhatom a neten megtalált telefonszáma alapján, de ezt ott csak a teljes kívülállók csinálják. Valójában azt a burkolót hívják burkolni, akivel valamilyen személyes kapcsolat van, a lánya az én fiam osztálytársa, a felesége az a testvérem feleségének a főnöke, viszont az unokatestvérének én intéztem el egy buszvezetői állást és így tovább.

 

Ez a magyar társadalom normális működése is.

 

Ebben vannak alávetettségi viszonyok, viszont van kölcsönös függőség is. Vagyis lehetek én akármekkora tekintetes úr, a szívességeket viszonozni kell, különben elszigetelődök. Társadalmi állásomat tehát egyrészt a vagyoni viszonyaim és az általam betöltött pozíció határozza meg, de legalább ilyen hangsúlyos mellette az is, hogy mennyire vagyok „jól bekötve”. Hogyan viszonzom a szívességeket és mennyire vagyok megkereshető ilyen kérésekkel.

 

Ezért van például az, hogy egy-egy diplomatát nem szokás 4-5 évnél tovább az állomáshelyén hagyni, mert ennél hosszabb idő alatt a társadalom szövetébe úgy beszövődik az ember, hogy kialakulhat olyan lojalitás, amely megelőzi a küldő országhoz való feltétlen lojalitást. Ezért inkább kiemelik, hogy kezdje másutt újra a szövet szövését. Ez lenne a normális működés.

 

Nem érdemes azt várni, hogy itt skandináv rendszer lesz, egyszerűen a kultúránkból következik egy bizonyos fokú korrupció. Azonban amikor azt írom, hogy a NER prostituál, akkor nem erre gondolok. Hanem arra, hogy itt behódolás és önfeladás nélkül nem lehet előrejutni.

 

Ez nem kölcsönös rendszer, ez alávetésen alapul

 

Mert a prostituált szolgáltatásait vásárlók (legtöbbször, nem térünk most ki a speciális esetekre) a magát alávető másik embert veszik meg. Ez az alávetés lehet szexuális is, de lehet más is.

 

Nagyon kényelmetlen a szexuális részéről beszélni. Honnan tudjuk, hogy hány csinos és fiatal nő dönt úgy ebben az országban, hogy az előrejutása érdekében meghozza azt az áldozatot, hogy odaadja magát az uraságnak. A választ ne ott keressük, hogy hány kurva van az országban, az tévút. A választ ott keressük, hogy hány olyan férfi (polgármester, képviselő, ezek közelében álló ügyvéd és hasonló) van, aki ha megérzi, hogy a csaj 1) bajban van 2) valaki hozzá közelálló van bajban 3) nincs bajban, de nagyon elege van a szegény létből, akkor simán rápróbálkozik, hogy akkor most szopni kéne?

 

Én ennek a férfitípusnak a létszámbecslésénél nem lennék óvatos. Azt gondolom, hogy aktusok ezrei, tízezrei történnek meg ilyen szituációkban. Kurvulás? Vagy szexuális kényszerítés? A kérdést nyilván attól függően is másképp válaszoljuk meg, hogy milyen a viszonyunk a szereplőkkel.

 

Ráadásul ez csak egy fajta a sok közül. Nyilván ha nem nő fekszik össze a férfi döntéshozóval, hanem a férfi döntéshozó lányát, vagy épp a női döntéshozót dugja az alany, az egggészen más. Ugye. Hát faszagyerek, gerincre rakta, höhöh, ő az edzője, érted.

 

Prostitúció? Hát persze.

 

De előfordulhat az is, hogy egyetlen nemi szerv sem kerül elő a történetben, csak mondjuk Polgármesterfi Ödönke bekerül a kezdőcsapatba. Ötöst kap. Pedig egyik se járna neki. Csak épp a kiszolgáltatott tanárnő férje is az önkormányzatnál dolgozik. Csinálod kisanyám, vagy kinyírunk. Azt hiszem, elég sok kurva hallotta már ezt a mondatot. De vajon mire gondolunk, amikor az ellenzéki celeb egyszercsak feltűnik a Habony- vagy a Lölő-médiában, saját műsorral? Vagy amikor az ellenzéki érzelmeiről ismert színészt a mellőzöttség után elkezdik jó szerepekre szerződtetni?

 

Volt az a pénz. Te odatartod az ismertséged, én használom és kifizetem.

 

A NER tehát prostituál. Érdekes az összehasonlítás a szocializmussal. Aki idáig elolvasta, annak talán már felderengett a III/3 beszervezés, mint az út előre. Valóban, vannak hasonlóságok. Csak ennek a rendszernek nem kell lezárt határok miatt egy csomó tehetséges, röghöz kötött embert kontrollálnia. Aki annyira okos és annyira aktív, hogy tudna bomlasztani, nagyrészt elhagyja az országot. Aztán meg küldi haza a pénzt, közvetve a rendszer életben maradását szolgálva.

 

Közös vonás viszont, hogy vannak fokozatok. Az egykori beszervezési kartonokon is ott volt, hogy milyen módszerrel szervezték be. Persze máig nem tudjuk – főleg a téma kibeszélésének hiányában –, hogy a sima „hazafias” indokok mögött hányszor volt tényleges spicliskedési vágy és hányszor vett az alany egy mély levegőt és mondta azt, hogy gazember leszek. Aztán azt se tudjuk, hogy kinek volt a munkája valóban „hasznos”, és ki volt az, aki igyekezte ezt elbliccelni.

 

Ugyanígy ma is megvannak a fokozatok. Lehet a küzdést választani. Lehet egyszer-kétszer letérni az útról. Lehet állandóan ebből élni. Lehet úgy csinálni, mintha nem ebből élnénk. Ezek a fokozatok fontosak. De attól még a NER korrumpál és a NER prostituál.

 

És addig nem nyugszik, ameddig mindenkit a kurvájává nem tett. Az a videó a jachtos orgiával tehát nemcsak a turbókeresztény turbócsaládapáknak görbe tükör. Hanem nekünk is, hogy az áldozatok, amelyeket meghoztunk, vajon micsodák. És mit kaptunk érte cserébe. Vagy nem érdekes, túl vagyunk rajta, igyekezzünk jó képet vágni hozzá. Vagy csak nem beszélünk róla.

 

Mi nem vagyunk kurvák. A pucér nők a jachton azok, mi nem vagyunk azok. Lehet, hogy nem. De hogy azok a hímneműek a jachton minket is annak tekintenek, az biztos. Legfeljebb nem a nemi szervünk kell nekik. Megelégszenek a lelkünkkel is.

 

 

Ésik Sándor írása a Diétás Magyar Múzsán is megjelent.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pénzzel, de volt, hogy néha tejtermékekkel fizettek le rendőröket Romániában.

Az indiai tagállamokat a központi kormányzat versenyre késztette a magánszektorral annak érdekében, hogy több gyártó települjön Indiába. Az eredmény a szegényebb tagállamokban fellépő vakcinahiány lett.

A volt kormányfő meglepő nyíltsággal nyilatkozott a nemzetközi sajtónak 2005-ben. Hidegháború, Gorbacsov, ellenzéki kerekasztal, Orbán Viktor, minden van benne.

A szociáldemokrata Heiko Maas közölte, még több EU-s pénzt kell adni Ankarának a menekültek ellátására, mert „pénz nélkül nem fog menni”.

Egy új közvélemény-kutatás szerint a budapesti 3-as választókerületben megtartott ellenzéki előválasztáson jelenleg a DK-s Komáromi Zoltán a szavazatok abszolút többségét is megszerezné a momentumos Hajnal Miklóssal szemben.

A házigazda Katar kormánya szerint csak így lehet biztonságosan teltházas meccseket tartani.

A választás tisztaságával kapcsolatban komoly kétségek merültek föl, a nacionalista ellenzék bejelentette: el sem fogadja az eredményeket.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

A MONYO sörfőzde új kőbányai telephelyén rendes söröket is lehet inni az indie rock mellé június 19-én szombaton.

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás