Több millió forintnyi jutalmat fizetnek Belgiumban annak, aki információval szolgál egy farkas eltűnéséről

Szerző: Hutter Marianna
2019.10.06. 20:27

Belga természetvédők szerint biztosan megölték az eltűnt farkast, a vadászok szerint viszont ez csak sértő vádaskodás bizonyíték nélkül.

Több millió forintnyi jutalmat fizetnek Belgiumban annak, aki információval szolgál egy farkas eltűnéséről

Száz év óta először farkas jelent meg Belgiumban idén januárban, ám attól tartanak, azt azóta már meg is ölhették vadászok. Emiatt harmincezer eurónak, vagyis közel 9,4 millió forintnak megfelelő összeget ajánlottak fel annak, aki segít azonosítani az állat gyilkosát – írja az Independent.

A nőstény farkast – amely ráadásul vemhes volt – öt hónappal ezelőtt látták utoljára egy hím társaságában. Azóta a nőstény kölykeinek meg kellett volna már születnie, ám sem ők, sem pedig az anyaállat nem bukkantak fel, ezért az állatvédők biztosra veszik, már nincsenek életben. 

Emiatt három környezetvédelmi csoport összesen húszezer eurós díjat ajánlott fel annak, aki segít megtalálni az állat gyilkosát.

Az összeg azóta már harmincezer eurósra nőtt, miután azt további tízezer euróval kiegészítette egy anonimitását megőrizni kívánó belga üzletember.

Egy flamand vadásztársaság viszont „botrányosnak” nevezte az állításokat, és pert fontolgatnak az összeget felajánló temrészetvédő szervezetek közül kettő ellen is, miután „sértő vádakat tettek” bizonyítékok nélkül.

A farkasok egyébként fokozottan védett állatoknak számítanak az Európai Unión belül.

Például Magyarországon a szürke farkas eszmei értéke kétszázötvenezer forint.

FOTÓ: Mas3cf / Wikimedia

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek