Te kit tennél meg magyar biztosnak?

2019.10.03. 10:58

Trócsányi elbukott, Várhelyi Olivért meg nem ismeri senki. De mi lenne, ha most te választhatnád meg a magyar biztost? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Te kit tennél meg magyar biztosnak?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Trócsányi Lászlót kétszer is leszavazta az Európai Parlament jogi szakbizottsága összeférhetetlenség miatt, ez pedig már Ursula von der Leyen leendő bizottsági elnöknek is elég volt ahhoz, hogy új jelöltet követeljen az eredetileg volt igazságügyi miniszterét indító Orbán Viktortól.

Trócsányi így még csak el sem jutott a nyilvános, kemény diónak ígérkező EP-meghallgatásokig, utódja pedig az a Várhelyi Olivér lesz, aki 1995 óta dolgozik Magyarország EU-s csatlakozásán és tagságán, és 2015 óta csendben vezeti hazánk az EU mellé rendelt brüsszeli képviseletét. Persze van egy kis gond: bár azt még ellenfelei sem vitatják, hogy Várhelyi szakértelméhez nem fér kétség, felkészült és kemény partnernek tartják, de a szakdiplomatát lényegében itthon nem ismeri senki.

Pedig egyáltalán nem mindegy, hogy ki is képviseli Magyarországot az EU kormányának is nevezhető Európai Bizottságban,

ideje tehát igazán komoly emberekre bízni a szomszédságpolitikai tárcát:

legyen az Nikola Gruevszki, a Nyugat-Balkán igazi szakértője, Puzsér Róbert, aki biztos csinálna Sétáló Európa-programot, vagy Karácsony Gergely, mert még miniszterelnök- és főpolgármester-jelölt mellett biztosjelölt még pont nem volt? Esetleg bárkit vagy senkit, mert egy vérbeli európai biztos úgysem csinál semmit? Most tiéd a döntés!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek