+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2019. október 3. csütörtök, 10:58
Trócsányi elbukott, Várhelyi Olivért meg nem ismeri senki. De mi lenne, ha most te választhatnád meg a magyar biztost? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Trócsányi Lászlót kétszer is leszavazta az Európai Parlament jogi szakbizottsága összeférhetetlenség miatt, ez pedig már Ursula von der Leyen leendő bizottsági elnöknek is elég volt ahhoz, hogy új jelöltet követeljen az eredetileg volt igazságügyi miniszterét indító Orbán Viktortól.

 

Trócsányi így még csak el sem jutott a nyilvános, kemény diónak ígérkező EP-meghallgatásokig, utódja pedig az a Várhelyi Olivér lesz, aki 1995 óta dolgozik Magyarország EU-s csatlakozásán és tagságán, és 2015 óta csendben vezeti hazánk az EU mellé rendelt brüsszeli képviseletét. Persze van egy kis gond: bár azt még ellenfelei sem vitatják, hogy Várhelyi szakértelméhez nem fér kétség, felkészült és kemény partnernek tartják, de a szakdiplomatát lényegében itthon nem ismeri senki.

 

Pedig egyáltalán nem mindegy, hogy ki is képviseli Magyarországot az EU kormányának is nevezhető Európai Bizottságban,

 

ideje tehát igazán komoly emberekre bízni a szomszédságpolitikai tárcát:

 

legyen az Nikola Gruevszki, a Nyugat-Balkán igazi szakértője, Puzsér Róbert, aki biztos csinálna Sétáló Európa-programot, vagy Karácsony Gergely, mert még miniszterelnök- és főpolgármester-jelölt mellett biztosjelölt még pont nem volt? Esetleg bárkit vagy senkit, mert egy vérbeli európai biztos úgysem csinál semmit? Most tiéd a döntés!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hetvenöt éve írta alá azt az egyezményt, amely lehetőséget adott Csehszlovákiának arra, hogy területéről magyar lakosokat telepítsen át Magyarországra, és fordítva.

A kontinens legjobb sorozatával, archívumával, tojástörőjével és még sok minden mással!

A 2010-es évek elején még fagyos volt a viszony, de mostanra eljutottak egészen addig, hogy a Fidesz már az RMDSZ ellenében induló erdélyi jobboldaliakat hazaárulózza. Hogyan jutottak el idáig?

Most ismerte el először valaki a Bizottságban, hogy talán nem minden volt rendben a vakcinabeszerzésekkel.

Közel három és fél óráig kellett magyarázkodniuk az EP-ben a vakcinagyártó cégek vezetőinek, hogy mikor érkeznek meg az EU-nak ígért vakcinák.

Nem tetszik neki egy szabálymódosítás, aminek segítségével a komplett Fidesz-delegációt ki lehetne tessékelni a néppárti frakcióból.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás