+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. október 1. kedd, 19:57
A te tapasztalatod. A te csomagod. A te történeted. A te életed. A te választásod.

Két amerikai állam főügyésze szerint is óriási baromság az a nemi erőszak után otthon is használható bizonyítékgyűjtő csomag, amit egy startup a közeljövőben akar piacra dobni – írja a Cut.

 

Semmi garancia nincs ugyanis arra, hogy az egyébként MeToo néven futó csomaggal begyűjtött DNS-mintát bármilyen bíróság elfogadná,

 

bár ezt egyébként a MeToo leírása sem garantálja a cikk szerint. A csomag mottója egyébként a következő: „A te tapasztalatod. A te csomagod. A te történeted. A te életed. A te választásod.”

 

A michigani és a New York-i főügyészek szerint a 23 éves Madison Campbell által alapított startup szégyentelenül próbál megtollasodni a metoo-jelenség farvizén, miközben nem valószínű, hogy megállná a helyét a bíróságon, cserébe viszont eltérítheti az áldozatokat attól, hogy professzionális segítséget kérjenek egy nemi erőszak után, ezért hivatalos levélben szólították fel a termék visszavonására azon az alapon, hogy az megtéveszti a vásárlókat.

 

A National Alliance to End Sexual Violence (Nemzeti Szövetség a Szexuális Erőszakl Megállítására) lapnak nyilatkozó vezetője szerint az sem jó, hogy a csomag csak a DNS-minta begyűjtésére ad lehetőséget, hiszen a szexuális erőszak esetén a támadó sokszor nem az aktus meglétét tagadja, hanem azt, vitatja, hogy az áldozat beleegyezett-e abba – ebben például csupán a DNS, mint bizonyíték, egyébként sem segítene.

 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a szépen csomagolt, de a jelek szerint haszontalan fülpiszkáló és nejlonzacskó pontosan mennyibe fog kerülni, de ha minden igaz, a terméket hamarosan elő lehet rendelni.

 

FOTÓ: metookit.com

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szijjártót Szlovákia barátjának tartja, Orbán tanácsára fordult hozzá, hogy segítsen felvenni a kapcsolatot az oroszokkal. Matovič a pozsonyi magyar nagykövet berendelésére és a Szijjártó Pétert ért szlovákiai kritikákra reagált így.

Már amennyiben ezt az iskolaigazgató engedélyezi, és a felkészítő tanár is vállalja. A középiskolai felvételi szóbeli fordulója sem marad el.

A kifejezés a Szovjetunió által megszállt területek határzárára, és a kelet-nyugati világ között feszülő ideológiai ellentétre egyaránt utalt. De honnan származik ez a név?

A bölcsődéket nyitva hagyják, de lehet, hogy később bezárják. A virágboltok nőnap után zárnak, míg „az élethez nem szükséges” szolgáltatások már hétfőtől.

Szakszervezeti sikerrel zárult a kedd óta tartó határozatlan idejű sztrájk a makói gumigyárban.

A magyar külügyminiszter a szlovák állampolgársági törvényről is tárgyalt egy szlovákiai magyar parlamenti képviselővel Révkomáromban, erre vár Szlovákia magyarázatot.

Eddig csak a politikusok kritizálták a brexit miatt kialakult különleges helyzetet Észak-Írországban, most már egységpárti fegyveresek is kifejezik a nemtetszésüket.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás