+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. október 1. kedd, 19:57
A te tapasztalatod. A te csomagod. A te történeted. A te életed. A te választásod.

Két amerikai állam főügyésze szerint is óriási baromság az a nemi erőszak után otthon is használható bizonyítékgyűjtő csomag, amit egy startup a közeljövőben akar piacra dobni – írja a Cut.

 

Semmi garancia nincs ugyanis arra, hogy az egyébként MeToo néven futó csomaggal begyűjtött DNS-mintát bármilyen bíróság elfogadná,

 

bár ezt egyébként a MeToo leírása sem garantálja a cikk szerint. A csomag mottója egyébként a következő: „A te tapasztalatod. A te csomagod. A te történeted. A te életed. A te választásod.”

 

A michigani és a New York-i főügyészek szerint a 23 éves Madison Campbell által alapított startup szégyentelenül próbál megtollasodni a metoo-jelenség farvizén, miközben nem valószínű, hogy megállná a helyét a bíróságon, cserébe viszont eltérítheti az áldozatokat attól, hogy professzionális segítséget kérjenek egy nemi erőszak után, ezért hivatalos levélben szólították fel a termék visszavonására azon az alapon, hogy az megtéveszti a vásárlókat.

 

A National Alliance to End Sexual Violence (Nemzeti Szövetség a Szexuális Erőszakl Megállítására) lapnak nyilatkozó vezetője szerint az sem jó, hogy a csomag csak a DNS-minta begyűjtésére ad lehetőséget, hiszen a szexuális erőszak esetén a támadó sokszor nem az aktus meglétét tagadja, hanem azt, vitatja, hogy az áldozat beleegyezett-e abba – ebben például csupán a DNS, mint bizonyíték, egyébként sem segítene.

 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a szépen csomagolt, de a jelek szerint haszontalan fülpiszkáló és nejlonzacskó pontosan mennyibe fog kerülni, de ha minden igaz, a terméket hamarosan elő lehet rendelni.

 

FOTÓ: metookit.com

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Fidesszel ellentétben ők nincsenek felfüggesztve. De akkor hova tűntek?

Ellenjelölt híján nem is ez volt a nagy kérdés, hanem inkább az, hogy mit kezd majd Tusk a Fidesszel: elnökjelölti beszédéből ítélve
Orbán nem sok jóra számíthat.

Ami egyelőre biztos: megválasztják Donald Tuskot a Néppárt elnökének, és beszélni fognak fél Európa vezetői.

A horvát rendőrség rendszeresen bántalmazott kiskorú menekülteket is, a horvát-szerb határnál pedig kínzókamrát tartott fenn.

Pénteken ül össze az alakuló ülés után először a győri közgyűlés. De ki lesz a Fidesz polgármesterjelöltje?

A hat ország szerint a reformjavaslat megvalósítása nem lassíthatja Albánia és Észak-Macedónia felvételét.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Várhelyi a meghallgatásán profi teljesítményt nyújtott, más, nála jóval gyengébb biztosjelöltekkel ellentétben mégis csuklóztatják az EP-ben. Hogy miért?

Twitter megosztás Google+ megosztás