+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. október 1. kedd, 19:57
A te tapasztalatod. A te csomagod. A te történeted. A te életed. A te választásod.

Két amerikai állam főügyésze szerint is óriási baromság az a nemi erőszak után otthon is használható bizonyítékgyűjtő csomag, amit egy startup a közeljövőben akar piacra dobni – írja a Cut.

 

Semmi garancia nincs ugyanis arra, hogy az egyébként MeToo néven futó csomaggal begyűjtött DNS-mintát bármilyen bíróság elfogadná,

 

bár ezt egyébként a MeToo leírása sem garantálja a cikk szerint. A csomag mottója egyébként a következő: „A te tapasztalatod. A te csomagod. A te történeted. A te életed. A te választásod.”

 

A michigani és a New York-i főügyészek szerint a 23 éves Madison Campbell által alapított startup szégyentelenül próbál megtollasodni a metoo-jelenség farvizén, miközben nem valószínű, hogy megállná a helyét a bíróságon, cserébe viszont eltérítheti az áldozatokat attól, hogy professzionális segítséget kérjenek egy nemi erőszak után, ezért hivatalos levélben szólították fel a termék visszavonására azon az alapon, hogy az megtéveszti a vásárlókat.

 

A National Alliance to End Sexual Violence (Nemzeti Szövetség a Szexuális Erőszakl Megállítására) lapnak nyilatkozó vezetője szerint az sem jó, hogy a csomag csak a DNS-minta begyűjtésére ad lehetőséget, hiszen a szexuális erőszak esetén a támadó sokszor nem az aktus meglétét tagadja, hanem azt, vitatja, hogy az áldozat beleegyezett-e abba – ebben például csupán a DNS, mint bizonyíték, egyébként sem segítene.

 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a szépen csomagolt, de a jelek szerint haszontalan fülpiszkáló és nejlonzacskó pontosan mennyibe fog kerülni, de ha minden igaz, a terméket hamarosan elő lehet rendelni.

 

FOTÓ: metookit.com

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az egyik legöldöklőbb elnökválasztási küzdelem folyt Lengyelországban. Izraelezés, oltásellenesség, Varsó kiárusítása és még sok más az elnökválasztási őrület utolsó napjaiban. Fotóriport Varsóból!

Gyurcsány önfeledt hughgrantezése, Jakab mackónacis moonwalkja, vagy Orbán lassúzása? Legyen tánc!

Prostituáltak tüntettek szombaton Hamburg piroslámpás negyedében, hogy újranyithassanak a munkahelyeik, amelyeket a koronavírus-járványra hivatkozva zártak be.

A budapesti főpolgármester nem áll bele a miniszterelnök-jelölti küzdelembe, pedig Márki-Zay nemrég még erre kérlelte. Karácsony azt is mondta: a fővárosi korrupcióellenes bizottság a saját koalíciós partnereinek is okozhat kellemetlen pillanatokat.

Legalábbis annál, mint amit eredetileg beismertek: a statisztikai hivatal teljesen új adatokat közöl erről a most kiadott jelentésében.

A tömeg az elhallgatott járványhelyzettel, a rossz egészségüggyel és az autoriter politikával elégedetlen; széljobbosok viszont újságírókra támadtak.

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás