+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Hutter Marianna
2019. október 1. kedd, 05:03
„Még a cukkinit is erősen szereti” Szentgyörgyvölgyi Péter, Budapest belvárosának fideszes polgármestere: ez a címlapsztori egy kormánypárti ingyenes kampánykiadványban. Azaz vannak még tartalékok az önkormányzati választás előtt!

Ahogy közeledik az önkormányzati választás, úgy kapcsol turbófokozatra a kampány is. Míg az ellenzék politikusairól hol hangfelvételeket, hol titokban rögzített szexvideókat szivárogtatnak ki, addig a kormánypárti szimpatizánsoknak be kell érnie a cukkinivillantással. Legalábbis ez a legnagyobb szenzáció „a belvárosiak lapjaként” hirdetett City nevű ingyenes kiadványban, amit az ötödik kerületi postaládákba dobáltak be nemrég, és az szerepel a címlapján, hogy „Szentgyörgyvölgyi Péter töltött cukkinit villantott édesapjával”.

 

Vagyis a 2019-es önkormányzati kampánynak sikerült eljutnia odáig, hogy azzal népszerűsítik a fideszes kerületvezetőt, hogy az illető képes töltött cukkinit készíteni.

 

A belső oldalakon egyébként azt a címet adták a gasztrocikknek, hogy „Szentgyörgyvölgyi Péter még a töltött cukkinit is erősen szereti”.

 

 

Íme a legerősebb mondatok Szentgyörgyvölgyi Péter cukkinihez fűződő kapcsolatáról:

 

+ még kampány idején is szakít időt arra, hogy édesapjával főzzön, „a közös főzésen gyerekkori emlékek és csínytevések is terítékre kerülnek”

 

lényegében bármit el tud készíteni, nem ijed meg, ha a konyhában kell helytállnia

 

mindig szeret idényzöldségeket használni főzésnél

 

édesapja visszaemlékezése szerint hetedikes korában két osztálytársnőjét is azzal csalta fel a lakásába, hogy főzni fognak

 

+ a polgármester a cukkini tálalásakor zöld erős paprikát és tasbasco szószt is használt, mert „aki közelről ismer, az pontosan tudja, hogy talán a gyümölcsleves kivételével szinte mindent erősen eszek, mert így szeretem”.

 

Akit nem hagyna nyugodni, mégis hogyan készül a fideszes kerületvezető töltött cukkinije, annak sem kell aggódnia, ugyanis receptet is sikerült mellékelni a kiadványba:

 


 

Persze a kiadványban nemcsak a Szentgyörgyvölgyi-féle cukkinikészítés rejtelmeiről rántják le a leplet, hanem az alábbiakról is:

 

+ Szentgyörgyvölgyi Péter „büszkén vezette végig Gyurta Dániel olimpiai bajnokot a Vadász utca 30. alatt épülő belvárosi uszoda és sportcentrum építkezésén”

 

„A polgármester együtt lélegzik a belvárossal” (mindezt egy olyan cikknél, ami arra buzdít, hogy az olvasó lájkolja be a polgármester Facebook-oldalát, aminek számos képét kinyomtatták a lapban)

 

Szentgyörgyvölgyi felköszöntötte 90. születésnapja alkalmából Ica nénit

 

a Balassi Bálint utcai idősek klubjának díszebédjén nemcsak Csonka Andrással bulizhattak a résztvevők, de természetesen a polgármester is ott volt

 

Becsey János paralimpiai bajnok Szentgyörgyvölgyit ajánlja polgármesternek

 

A polgármester maga is kipróbálta azt az elektromos kisteherautót, amivel a graffitik is lemoshatóak

 

már kisfiúként is nagyon önálló volt

 

„kamaszként az ifjú Péter számára is fontos volt a zene”, a Beatrice volt a kedvence

 

A City nevű belvárosi kiadvány egyébként 2018-ban a KDNP-s Hollik Istvánt, 2014-ben pedig még a fideszes Rogán Antal népszerűsítette az akkori országgyűlési választásokon,

 

ezekről itt és itt írt részletesebben a 444.

 

FOTÓK: Azonnali / City

 

 
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Láttatok már olyat, hogy valaki bekerül egy kerületi bizottságba, majd rögtön felszámolná azt? Még mi sem, de Kovács Gergely, a Kutyapárt elnöke pontosan erre készül a Hegyvidéken. Az Azonnalinak elmesélte, miért.

Hans Peter Doskozil jó szórakozást kívánt a minimálbérre pénzt sajnáló cégeknek Orbánnál.

Csak a független Szél Bernadett és Szabó Szabolcs szavazott a börtönkártérítések kifizetését befagyasztó törvényjavaslat ellen, az LMP tartózkodott, a balos pártok be se mentek.

Mohamed bin Szalman látványosan enyhít az ország női lakosságát szívató kemény szabályokon, de rá is van szorulva országa a pozitív PR-ra.

Nem tudja felvállalni az immáron Jakab Péter vezette Jobbik új irányvonalát.

Az akciói elnagyoltak, a befejezése bátortalan, így a saját gyártású német Netflix-sorozat, a Wir sind die Welle (A hullám mi vagyunk) újbalos netflixes kultsorozat helyett kihagyott ziccer marad. Spoileres kritika.

Ilija Ivić az első koszovói szerb, aki Koszovó nemzeti mezét húzza fel Szerbia helyett, édesanyját ezért rúghatták ki pristinai munkahelyéről.

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Mármint Kádár Barnabás, a momentumos jövőkutató. Február 26, Pannon Kincstár.

Szász Lilla a portugál exgyarmatok lakóinak visszatelepítését fotózta végig. Tárlatvezetés február 28-án.

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás