+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Hutter Marianna
2019. október 1. kedd, 05:03
„Még a cukkinit is erősen szereti” Szentgyörgyvölgyi Péter, Budapest belvárosának fideszes polgármestere: ez a címlapsztori egy kormánypárti ingyenes kampánykiadványban. Azaz vannak még tartalékok az önkormányzati választás előtt!

Ahogy közeledik az önkormányzati választás, úgy kapcsol turbófokozatra a kampány is. Míg az ellenzék politikusairól hol hangfelvételeket, hol titokban rögzített szexvideókat szivárogtatnak ki, addig a kormánypárti szimpatizánsoknak be kell érnie a cukkinivillantással. Legalábbis ez a legnagyobb szenzáció „a belvárosiak lapjaként” hirdetett City nevű ingyenes kiadványban, amit az ötödik kerületi postaládákba dobáltak be nemrég, és az szerepel a címlapján, hogy „Szentgyörgyvölgyi Péter töltött cukkinit villantott édesapjával”.

 

Vagyis a 2019-es önkormányzati kampánynak sikerült eljutnia odáig, hogy azzal népszerűsítik a fideszes kerületvezetőt, hogy az illető képes töltött cukkinit készíteni.

 

A belső oldalakon egyébként azt a címet adták a gasztrocikknek, hogy „Szentgyörgyvölgyi Péter még a töltött cukkinit is erősen szereti”.

 

 

Íme a legerősebb mondatok Szentgyörgyvölgyi Péter cukkinihez fűződő kapcsolatáról:

 

+ még kampány idején is szakít időt arra, hogy édesapjával főzzön, „a közös főzésen gyerekkori emlékek és csínytevések is terítékre kerülnek”

 

lényegében bármit el tud készíteni, nem ijed meg, ha a konyhában kell helytállnia

 

mindig szeret idényzöldségeket használni főzésnél

 

édesapja visszaemlékezése szerint hetedikes korában két osztálytársnőjét is azzal csalta fel a lakásába, hogy főzni fognak

 

+ a polgármester a cukkini tálalásakor zöld erős paprikát és tasbasco szószt is használt, mert „aki közelről ismer, az pontosan tudja, hogy talán a gyümölcsleves kivételével szinte mindent erősen eszek, mert így szeretem”.

 

Akit nem hagyna nyugodni, mégis hogyan készül a fideszes kerületvezető töltött cukkinije, annak sem kell aggódnia, ugyanis receptet is sikerült mellékelni a kiadványba:

 


 

Persze a kiadványban nemcsak a Szentgyörgyvölgyi-féle cukkinikészítés rejtelmeiről rántják le a leplet, hanem az alábbiakról is:

 

+ Szentgyörgyvölgyi Péter „büszkén vezette végig Gyurta Dániel olimpiai bajnokot a Vadász utca 30. alatt épülő belvárosi uszoda és sportcentrum építkezésén”

 

„A polgármester együtt lélegzik a belvárossal” (mindezt egy olyan cikknél, ami arra buzdít, hogy az olvasó lájkolja be a polgármester Facebook-oldalát, aminek számos képét kinyomtatták a lapban)

 

Szentgyörgyvölgyi felköszöntötte 90. születésnapja alkalmából Ica nénit

 

a Balassi Bálint utcai idősek klubjának díszebédjén nemcsak Csonka Andrással bulizhattak a résztvevők, de természetesen a polgármester is ott volt

 

Becsey János paralimpiai bajnok Szentgyörgyvölgyit ajánlja polgármesternek

 

A polgármester maga is kipróbálta azt az elektromos kisteherautót, amivel a graffitik is lemoshatóak

 

már kisfiúként is nagyon önálló volt

 

„kamaszként az ifjú Péter számára is fontos volt a zene”, a Beatrice volt a kedvence

 

A City nevű belvárosi kiadvány egyébként 2018-ban a KDNP-s Hollik Istvánt, 2014-ben pedig még a fideszes Rogán Antal népszerűsítette az akkori országgyűlési választásokon,

 

ezekről itt és itt írt részletesebben a 444.

 

FOTÓK: Azonnali / City

 

 
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Megtolta kicsit a fideszes jelölt kampányát a kormánypárti média Győrben, ingyen szórták a lapot az összes postaládába.

A cseh elnök egy év alatt harmadszor gondolta meg magát abban az ügyben, hogy kisegítené-e Andrej Babišt az ellene folyó nyomozás kapcsán.

Igazi reneszánsz ember a Fidesz polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András, de éppen a városi ügyekre maradt kevés ideje az elmúlt években.

Azóta megy a vita arról, hogy az olasz művész alkotása – azaz egy banán falraragasztása – művészetnek minősül-e.

Az angol Crystal Palace egészen egyedülálló módon próbálja segíteni a környék nehezebb sorsú lakosait, akik a szállás mellett reggelit is kapnak.

Tényleg Dézsi Csaba András kardiológus, önkormányzati képviselő lesz a Fidesz jelöltje.

A németek és a franciák nem támogatják különösebben a többi NATO-tagállam megvédését egy orosz támadás esetén, a britek és az USA viszont sokkal tettrekészebb egy új felmérés szerint.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Nem is akárhol: a híres Pezsgőházban! December 7-én fél Közép-Európa ott lesz Baranya fővárosában!

Hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, a politikai intézményrendszer? Dec. 10.

Kifejezetten érdekesnek tűnő konferencia a budapesti Goethe Intézetben december 12-én.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás