+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Hutter Marianna
2019. október 1. kedd, 05:03
„Még a cukkinit is erősen szereti” Szentgyörgyvölgyi Péter, Budapest belvárosának fideszes polgármestere: ez a címlapsztori egy kormánypárti ingyenes kampánykiadványban. Azaz vannak még tartalékok az önkormányzati választás előtt!

Ahogy közeledik az önkormányzati választás, úgy kapcsol turbófokozatra a kampány is. Míg az ellenzék politikusairól hol hangfelvételeket, hol titokban rögzített szexvideókat szivárogtatnak ki, addig a kormánypárti szimpatizánsoknak be kell érnie a cukkinivillantással. Legalábbis ez a legnagyobb szenzáció „a belvárosiak lapjaként” hirdetett City nevű ingyenes kiadványban, amit az ötödik kerületi postaládákba dobáltak be nemrég, és az szerepel a címlapján, hogy „Szentgyörgyvölgyi Péter töltött cukkinit villantott édesapjával”.

 

Vagyis a 2019-es önkormányzati kampánynak sikerült eljutnia odáig, hogy azzal népszerűsítik a fideszes kerületvezetőt, hogy az illető képes töltött cukkinit készíteni.

 

A belső oldalakon egyébként azt a címet adták a gasztrocikknek, hogy „Szentgyörgyvölgyi Péter még a töltött cukkinit is erősen szereti”.

 

 

Íme a legerősebb mondatok Szentgyörgyvölgyi Péter cukkinihez fűződő kapcsolatáról:

 

+ még kampány idején is szakít időt arra, hogy édesapjával főzzön, „a közös főzésen gyerekkori emlékek és csínytevések is terítékre kerülnek”

 

lényegében bármit el tud készíteni, nem ijed meg, ha a konyhában kell helytállnia

 

mindig szeret idényzöldségeket használni főzésnél

 

édesapja visszaemlékezése szerint hetedikes korában két osztálytársnőjét is azzal csalta fel a lakásába, hogy főzni fognak

 

+ a polgármester a cukkini tálalásakor zöld erős paprikát és tasbasco szószt is használt, mert „aki közelről ismer, az pontosan tudja, hogy talán a gyümölcsleves kivételével szinte mindent erősen eszek, mert így szeretem”.

 

Akit nem hagyna nyugodni, mégis hogyan készül a fideszes kerületvezető töltött cukkinije, annak sem kell aggódnia, ugyanis receptet is sikerült mellékelni a kiadványba:

 


 

Persze a kiadványban nemcsak a Szentgyörgyvölgyi-féle cukkinikészítés rejtelmeiről rántják le a leplet, hanem az alábbiakról is:

 

+ Szentgyörgyvölgyi Péter „büszkén vezette végig Gyurta Dániel olimpiai bajnokot a Vadász utca 30. alatt épülő belvárosi uszoda és sportcentrum építkezésén”

 

„A polgármester együtt lélegzik a belvárossal” (mindezt egy olyan cikknél, ami arra buzdít, hogy az olvasó lájkolja be a polgármester Facebook-oldalát, aminek számos képét kinyomtatták a lapban)

 

Szentgyörgyvölgyi felköszöntötte 90. születésnapja alkalmából Ica nénit

 

a Balassi Bálint utcai idősek klubjának díszebédjén nemcsak Csonka Andrással bulizhattak a résztvevők, de természetesen a polgármester is ott volt

 

Becsey János paralimpiai bajnok Szentgyörgyvölgyit ajánlja polgármesternek

 

A polgármester maga is kipróbálta azt az elektromos kisteherautót, amivel a graffitik is lemoshatóak

 

már kisfiúként is nagyon önálló volt

 

„kamaszként az ifjú Péter számára is fontos volt a zene”, a Beatrice volt a kedvence

 

A City nevű belvárosi kiadvány egyébként 2018-ban a KDNP-s Hollik Istvánt, 2014-ben pedig még a fideszes Rogán Antal népszerűsítette az akkori országgyűlési választásokon,

 

ezekről itt és itt írt részletesebben a 444.

 

FOTÓK: Azonnali / City

 

 
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása. Podcast!

A legtöbb helyen kötelező lesz a maszkviselés, annak betartásáért pedig az adott hely lesz a felelős. Részletek!

Egyszerűsített logót kap Budapest, a fővárosi fenntartású cégek esetében pedig egységes ernyőarculattal cserélnék le a jelenlegi összevisszaságot.

Egy állatvédelmi törvény miatti vita odáig fajult a varsói jobboldali kormányban, hogy a PiS frakcióvezetője szerint is vége az eddigi koalíciónak – de ezzel a kormánytöbbségnek is.

Toszkána az olasz baloldal fellegvára, 1921-ben a tengerparti Livornóban alapították meg az olasz kommunista pártot. Salvini és a jobbközép most egy keményvonalas EP-képviselővel hódítaná meg a vörös tartományt. Körbefotóztuk!

A rendszerváltás utáni legnagyobb haditechnológiai beruházását valósította meg keleti szomszédunk, Patriot légvédelmi rakétákat vásárolt. De pontosan mit akarnak ezzel?

Továbbra sem enyhül a járvány: pénteken 941 újabb esetet találtak meg, amivel már 11 202 főre nőtt az aktív esetek száma. Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

A budapesti a járvány miatt elmaradt, ám a pécsi tartja magát. Szeptember 17-20.

A nemrég alakult modern metálzenekar először mutatja be a karantén alatt írt debütáló lemezét. A szeptember 18-i bulin fellépnek még: Heedless Elegance, As Karma Brings.

Schiffer András ökopolitikai vitaköre ezúttal házhoz megy az Öreg-tóhoz. Szeptember 19.

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás