+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Hutter Marianna
2019. október 1. kedd, 05:03
„Még a cukkinit is erősen szereti” Szentgyörgyvölgyi Péter, Budapest belvárosának fideszes polgármestere: ez a címlapsztori egy kormánypárti ingyenes kampánykiadványban. Azaz vannak még tartalékok az önkormányzati választás előtt!

Ahogy közeledik az önkormányzati választás, úgy kapcsol turbófokozatra a kampány is. Míg az ellenzék politikusairól hol hangfelvételeket, hol titokban rögzített szexvideókat szivárogtatnak ki, addig a kormánypárti szimpatizánsoknak be kell érnie a cukkinivillantással. Legalábbis ez a legnagyobb szenzáció „a belvárosiak lapjaként” hirdetett City nevű ingyenes kiadványban, amit az ötödik kerületi postaládákba dobáltak be nemrég, és az szerepel a címlapján, hogy „Szentgyörgyvölgyi Péter töltött cukkinit villantott édesapjával”.

 

Vagyis a 2019-es önkormányzati kampánynak sikerült eljutnia odáig, hogy azzal népszerűsítik a fideszes kerületvezetőt, hogy az illető képes töltött cukkinit készíteni.

 

A belső oldalakon egyébként azt a címet adták a gasztrocikknek, hogy „Szentgyörgyvölgyi Péter még a töltött cukkinit is erősen szereti”.

 

 

Íme a legerősebb mondatok Szentgyörgyvölgyi Péter cukkinihez fűződő kapcsolatáról:

 

+ még kampány idején is szakít időt arra, hogy édesapjával főzzön, „a közös főzésen gyerekkori emlékek és csínytevések is terítékre kerülnek”

 

lényegében bármit el tud készíteni, nem ijed meg, ha a konyhában kell helytállnia

 

mindig szeret idényzöldségeket használni főzésnél

 

édesapja visszaemlékezése szerint hetedikes korában két osztálytársnőjét is azzal csalta fel a lakásába, hogy főzni fognak

 

+ a polgármester a cukkini tálalásakor zöld erős paprikát és tasbasco szószt is használt, mert „aki közelről ismer, az pontosan tudja, hogy talán a gyümölcsleves kivételével szinte mindent erősen eszek, mert így szeretem”.

 

Akit nem hagyna nyugodni, mégis hogyan készül a fideszes kerületvezető töltött cukkinije, annak sem kell aggódnia, ugyanis receptet is sikerült mellékelni a kiadványba:

 


 

Persze a kiadványban nemcsak a Szentgyörgyvölgyi-féle cukkinikészítés rejtelmeiről rántják le a leplet, hanem az alábbiakról is:

 

+ Szentgyörgyvölgyi Péter „büszkén vezette végig Gyurta Dániel olimpiai bajnokot a Vadász utca 30. alatt épülő belvárosi uszoda és sportcentrum építkezésén”

 

„A polgármester együtt lélegzik a belvárossal” (mindezt egy olyan cikknél, ami arra buzdít, hogy az olvasó lájkolja be a polgármester Facebook-oldalát, aminek számos képét kinyomtatták a lapban)

 

Szentgyörgyvölgyi felköszöntötte 90. születésnapja alkalmából Ica nénit

 

a Balassi Bálint utcai idősek klubjának díszebédjén nemcsak Csonka Andrással bulizhattak a résztvevők, de természetesen a polgármester is ott volt

 

Becsey János paralimpiai bajnok Szentgyörgyvölgyit ajánlja polgármesternek

 

A polgármester maga is kipróbálta azt az elektromos kisteherautót, amivel a graffitik is lemoshatóak

 

már kisfiúként is nagyon önálló volt

 

„kamaszként az ifjú Péter számára is fontos volt a zene”, a Beatrice volt a kedvence

 

A City nevű belvárosi kiadvány egyébként 2018-ban a KDNP-s Hollik Istvánt, 2014-ben pedig még a fideszes Rogán Antal népszerűsítette az akkori országgyűlési választásokon,

 

ezekről itt és itt írt részletesebben a 444.

 

FOTÓK: Azonnali / City

 

 
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Örül a „Karácsonyfigyelőnek”, de türelmet kér, viszont már az első napján kihirdeti a klímavészhelyzetet.

Lejárt az MSZP ultimátumának határideje, Tóbiás József vissza fogja adni a mandátumát.

Ilyen sem volt még: írek akarnak lenni a britek. A belfasti posták már kifogytak a formanyomtatványokból.

Élesedett a centristák és a baloldaliak vitája: Elizabeth Warrent támadták a centrista jelöltek az egészségügyi tervei miatt. Ez főleg Joe Bidennek használ. De mit remél ettől?

Amikor már úgy tűnt, hogy a kommunisták akarata érvényesül, közbelépett az alkotmánybíróság.

Ez úgy sikerült Csorbai Ferencnek, hogy ellenfele, a fideszes Szekó József a kampány közben meghalt. Csorbai pártja, az MSZP egyhetes nyilatkozattal válaszolt a morális kérdésre.

A Boszniában született német író, Saša Stanišić frankfurti beszédében bírálta Handkét.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás