Zaklatással vádolja egy újságíró Boris Johnsont

Szerző: Fekő Ádám
2019.09.30. 08:24

Charlotte Edwardes 1999-es történetet tartott fontosnak most leírni, amikor a brit miniszterelnök állítása szerint szorongatta a combját.

Zaklatással vádolja egy újságíró Boris Johnsont

Közleményben tagadta a a Downing street 10. a vasárnap nagy port vert cikkének állításait: a Sunday Times újságírónője, Charlotte Edwardes azt állította, még 1999-ben egy asztal alatt szorongatta a combját Boris Johonson, Nagy-Britannia jelenlegi miniszterelnöke. A szűkszavú közlemény elég egyértelműen mutatja be a miniszterelnök álláspontját:

„A vád hamis.”

Edwardes cikkében az áll, egy 1999-es manchesteri konzervatív konferencián az akkoribna a Spectator nevű újságnak dolgozó Johnson jobb oldalán ült, és jópár pohár bor elfogyasztása után azt vette észre, hogy Johnson a combját markolássza. „A keze egyre feljebb kúszott a lábamon, ez elég volt ahhoz, hogy azonnal kiegyenesedjek a székben” – áll a visszaemlékezésben.

Edwardes állítása szerint aznap beszélt egy másik nővel is, akivel ugyanezt csinálta Johnson, a cikke végén pedig kiemelte, hogy ha egyáltalán nem emlékszik erre a miniszterelnök, az csak annyit bizonyít, hogy neki jobb memóriája van.

A legtöbb cáfolat szerint egyértelműen politikai motiváció van Edwardes történetének megjelentetése mögött, de azt például a brit egészségügy-miniszter, Matt Hancock is jelezte, hogy Edwardes megbízható ember, de a korábbi kabinetminiszter, Amber Rudd is kiállt az újságíró mellett.

Boris Johnsonnak egyébként elvileg október 27-én ki kéne vezetnie Nagy-Britanniát az Európai Unióból, de azt még senki nem tudja, hogy fogja megtenni, de mostanra az is kiderült, törvénytelenül függesztette fel a parlamentet

MONTÁZS: Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek