+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. szeptember 30. hétfő, 07:41
A Lyon szurkolói két legyet ütöttek egy csapásra: idegesíthették Kínát, és fel is hívhatták a figyelmet a tovább üzletiesedő sport problémáira.

Egészen kreatív módját választották az Olympique Lyonnais, itthon ismertebb nevén csak simán Lyon szurkolói, mikor megtudták, semmit nem tehetnek az ellen, hogy a csapatuk szombati meccset 13:30-kor kezdődjön. Annyira persze nem is a szörnyű korai kezdéssel volt a bajuk a Nantes ellen, hanem azzal, hogy a szövetség bevallottan az új kínai közvetítő partnere miatt tette ide a meccset annak érdekében, hogy Ázsiában is elegen tudják nézni tévében az európai focimeccset, Kínában ugyanis őrületesen népszerű az elit foci. 

 

A szurkolók ezért a fent látható élőképpel kedveskedtek már bejelentkezéskor, egyszerre kiállva ezzel az 1950 óta kínai uralom alatt lévő Tibet mellett, plusz idegesítve a Tibet kérdéséről hallani sem akaró pártállamot.
 

A meccs alatt egyébként többször feltűntek tibeti zászlók is a közönség soraiban, úgyhogy az operatőökrnek valószínűleg bravúrosan kellett dolgoznia ahhoz, hogy mindenképp kimaradjanak a Kína számára kínos részek.

 

„Az élőkép politikai üzenetén túl azt is szerettük volna jelezni, hogy emlékeztessünk mindenkit, a helyszínenszurkolók teljes értékű szereplői ennek a játéknak, és több tiszteletet érdemelnek, mint bármelyik más néző. Az ehhez hasonló meccsszervezések egyre sokasodnak, és tisztán reklám alapon részesítenek előnyben a világ másik felén lévő embereket azokkal szemben, akik ott vannak a lelátón.

 

Viszont ha néhány tibeti zászló bosszantja a ligát, az új közvetítő partnert, vagy azt a Kínai államapparátust, aminek kínos ez a téma, akkor örömmel megismételjük még ezt a produkciót"

 

áll a Lyon legnagyonn szurkolói csoportja, a Bad Gones közleményében.

 

Ahogy említette, Kínában iszonyatosan népszerű az európai foci, ráadásul még mindig kiaknázatlan piac ahhoz képest, hogy mennyi mezrendelés érkezik onnan. Emiatt egyre több nagy bajnokság próbál kicsit gazsulálni az ázsiai országnak, emiatt fog október 26-án helyi idő szerint 13:00-kor kezdődni Spanyolország legnagyobb rangadója, a Real Madrid-Barcelona is, az ugyanis Pekingben épp ideális meccsidő, 20:00 lesz.

 

Érdemes kiemelni, hogy a hősidőkben a magyar NB I-ben is idegesítették a szurkolókat lehetetlen kezdési időpontokkal, bár nem a kínai szurkolók, hanem a jogokat birtokló RTL Klub kedvéért. Emiatt sokszor délben kezdődtek meccsek, de mivel itt nem Kínát kellett idegesíteni, a magyar szurkolók is mást válaszotttak: ezekben az időkben vált klasszikussá a z Újpest lelátójától érkezett „jó ebédhez buzi Léderer” felirat, ami az RTL kommentátorának, Léderer Ákosnak szólt például.

 

FOTÓ: Reddit

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Vasárnap ismeretette részletesebb előválasztási programját a párt. Négyhetes munkahét, új választási rendszer, bérlakásprogram. A részletekért olvasd el a cikkünk!

Újra itt van Ercsey Dániel boriskolája: ezen a héten az olaszrizlingről lehet mindent megtudni, amit csak érdemes.

A rendelkezésre álló vakcinákat lakosságarányosan osztanák szét az önkormányzatok között.

A volt SZDSZ-es politikus interjújában arról beszélt, az ellenzéknek a kis pártokat is beépítve nemzeti szövetséget alkotva kéne szabadságharcba indulnia a Fidesz ellen.

Kijöttek a közlönyben a csütörtökön bejelentett szigorítások részletei.

A bajor kormányfő közölte: a magyar kormánypártnak nincs többé helye az Európai Néppárt közösségében. Nem először fejezi ki, hogy véget ért a Fidesz és a CSU közötti jó kapcsolat.

Szerinte párttársait csak a miniszteri székek érdeklik.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

Varga Balázs, a Fekete Zaj alapítója és főszervezője, a Tixa jegyiroda ügyvezetője szerint a zeneiparnak óriási szüksége lenne egy erős, egységes szervezetre, amely nyomást gyakorolhat a kormányra.

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Twitter megosztás Google+ megosztás