Bohócruhás „bácsi” zavarta meg az ellenzék sajtótájékoztatóját a köztévé előtt

Szerző: Illés Gergő
2019.09.30. 11:34

Az ellenzéki képviselők beszéltek a közmédiavezér Papp Dániellel, majd az MTVA épülete előtti sajtótájékoztatójukon egy bohócsapkás idősebb férfi csinált műsort.

Bohócruhás „bácsi” zavarta meg az ellenzék sajtótájékoztatóját a köztévé előtt

Ismét bementek a közmédia Kunigunda utcai székházába a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Párbeszéd és a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselői hétfőn délelőtt, és beszéltek a közmédia vezérigazgatójával, Papp Dániellel, miután a bíróság elsőfokon nemrég kimondta: a tavaly decemberi, túlóratörvény elleni tüntetések folyamán jogellenesen dobták ki a biztonságiak az ellenzéki képviselőket a tévészékházból.

Október 23-án idejönne Hadházy

Be is jutottak, majd a képviselők ezt követően sajtótájékoztatót tartottak a székház előtt, ennek megtartása ugyanakkor nehézségekbe ütközött: alig kezdte volna el a DK-s Gréczy Zsolt a sajtótájékoztatót, egy bohócsapkás, piros krumpliorrot viselő iidős férfi kezdett el cirkuszi zenét dudorászni, ordibálni, meg a földön hemperegni a képviselők és az újságírók előtt. „Megvárom, míg a bácsi végleg megalázza magát” – próbált reagálni Gréczy az akcióra, majd öt perc közjáték után végül sikerült elkezdeni a sajtótájékoztatót, melyet a „bácsi” és a szélsőséges Vadhajtások munkatársa, Bede Zsolt bekiabálásai kísérték.

Gréczy kifejtette: „Papp Dániel hírhamisító fogadta az országgyűlési képviselőket”, miután a bíróság erre kötelezte, de ennek ellenére sem garantálta, hogy lesz majd vita a főpolgármester-jelöltek között a köztévén „és marad a hírhamisítás”.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is felszólalt, szerinte bár sikerült beszélniük Papp Dániellel, de a tárgyaláson nem volt áttörés. „Megkérdeztük, hogy miért van az, hogy a miniszterelnök hetente beszélhet a közrádióban, míg az elmúlt évben ellenzéki pártvezető élő műsorban nem szerepelt”. Hadházy szerint a közmédiavezér nekik azt mondta, a közmédia törvényi kötelezettségeinek eleget tett, vagyis „ebből a szempontból eredménytelen volt” a találkozó. Hozzátette: a hírhamisító Papp Dániel nem maradhat a köztévé élén, ennek az intézménynek a vezetőjévé pedig konszenzusos személyt kell megtenni.

„Jön majd egy október 23-a, szinte egészen biztosan ide kell majd jönnünk” – zárta a nyilatkozatát Hadházy.

Varju: a közmédia elcsalja az önkormányzati választásokat

Bősz Anett liberális képviselő szerint „azon emberek fényképét meg kell majd mutatni”, akik ebben az időszakban napjaikat arra áldozták, hogy szolgálják ezt a rendszert és félretájékoztassák az embereket.

Kocsis-Cake Olivio párbeszédes képviselő elmondta, ebbe az épületbe a Fidesz kommunikációs osztályáról közvetlenül érkeznek arra vonatkozó üzenetek, hogy az ellenzéki politikusokat hogyan kell nevetségessé tenni. Szerinte miután Papp Dániel nem adott válaszokat arra a kérdésre, hogy tényleg megfélemlítik-e a közmédiában dolgozókat, és fizetéscsökkentéssel, kirúgással fenyegetik őket, így megállapítható, hogy ez a feltételezés igaz.

„Ez 90 milliárdos választási csalás” – nyilatkozta arról, hogy a köztévé kampányidőszakban átveszi a Fidesz kommunikációs üzeneteit, így egészen biztosan törvénytelenül jár el.

Harangozó Tamás MSZP-s politikus szerint „személyesen győződhettünk meg róla, hogy Papp úr nagy utat tett meg a Jobbik alapító tagjából az MTVA vezérigazgatói posztjáig”, az azonban világossá vált, „hogy Papp úr nem fog változtatni azon, amit eddig tett”. A szocialista képviselő azt is elárulta, az elmúlt hetekben a közmédia lecserélte azon munkatársait, akik az ellenzéki képviselők ellen fizikai erőt alkalmaztak tavaly decemberben, de Papp Dániel nem tudta elmondani, miért.

Varju László DK-s képviselő hozzátette: parlamenti képviselőként jogosultak bemenni a közmédia épületébe, és akár a stúdióba is. „Bérenceik vannak, akik még ezt a sajtótájékoztatót is igyekeznek megzavarni”, szerinte ugyanis az önkormányzati választások elcsalásában vesz részt a kilencvenmilliárd forintból működő intézmény.

BORÍTÓKÉP: DK Facebook

 
Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek