+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. szeptember 29. vasárnap, 13:01
Az egykori önkormányzati képviselő az esküvőjén egy fél napra valósággá változtatta a 2000-es évek Story magazinját. Bónusz múltidézés: Pettkó András tíz év után bimbammozik!

Kevés eseményre tartva voltam benne  biztos, hogy most adózok fiatalkori rajongásom tárgyának, de Schmuck Andor szombati esküvője ilyen volt. Interneten felnőtt gyerekként viszonylag hamar elért hozzám a már másfél évtizede a nyugdíjasok védőszentjeként élő egykori újpesti önkormányzati képviselő produkciója, ott van az adatvédelmi botránnyal végződött Xénia-láz egész generációk életét meghatározó története – úgy tudott mozgalmat alapítani, hogy közben Zámbó Jimmy menedzsere is volt.

 

Ezek után élő ember nem értheti, miért zárta ki az MSZP 2001-ben, mindenesetre ami a szocialistáknak nem kellett, az kellett a magyar bulvárnak:

 

Schmuckból valamiféle definitív trashkirály lett, akiről igazából soha senki nem értette, honnan van pénze, vagy úgy egyáltalán ki ez az ember.

 

Azóta persze sok év eltelt, én pedig megértettem: bár tényleg nem teljesen értem, honnan tudja ezt az életminőséget biztosítani magának Schmuck Andor, igazából az, ahogy ez az ember tudja mondani az embernek, hogy „soha el nem múló szeretettel szeretném mondani, hogy...”, már engem is arra sarkall, hogy odaadjam neki a fizetésem egy részét. Azért, hogy leült énekelni az azóta meghalt Aradszky Lászlóval, meg pláne.

 

A Gresham Palotában tartott ceremóniáig, majd egy belvárosi étteremben összehozott ebédig azt hittem, már soha nem kerülök közelebb a Schmuck-univerzumhoz, de a borsófőzelék elfogyasztása után arra jutottam, hogy a továbbiakban már nem is érdekel, áll-e valaki az V. kerületi polgármesteri indulása mögött, vagy ilyen apróságok.

 

Mert hát rettentő szórakoztató figura, pláne, ha egy esküvőn kinyitja maga mellé a 2000-es évek Story magazinját is: egyszerre láthattam Fásy „Fásymulató” Ádámot, Korda Györgyöt, Nyári Károlyt és Fodor „Magdianyus” Zsókát is,

 

aminek nyilván keretet adott az is, hogy ott volt a magazin hőskorának főszerkesztője, a mostanában már jóval kevésbé vidám témákban felbukkanó Ómolnár Miklós is. Valószínűleg utoljára úgy 2003 körül gondolhattam ennyire illusztris figuráknak ezeket, mint ezen a délutánon.

 

Az elmúlt 2000-es évek hangulatát az is fokozta kicsit, hogy az az Iványi Gábor adta össze 49 éves Schmuck Andort, és a nála 26 évvel fiatalabb Hanák Esztert, aki korábban az épp hívővé változott Orbán Viktort és feleségét is, ráadásul a gyerekeiket is ő keresztelte. És ha valaki azt hinné, hogy ennyi az egész múltidézés, óriásit téved.

 

Megjelent a Schmuck Andor utáni legnagyobb politikusceleb is, Pettkó András! Ha valaki nem ismerné, akkor szegényebb az élete: Schmuckhoz hasonlóan neki is sikerült már akkor mémmé változnia, amikor még nem is igazán léteztek mémek.

 

Ehhez mindössze egy nagy bimmbamm kellett az MDF egykori országgyűlési képviselőjétől, amit óriási lelkesedéssel idéztettünk meg vele újra a videónkon.

 

Azon a videón, amit alább meg is nézhetsz, hogy te is megbizonyosodj róla: 2010 óta tulajdonképpen egyedül Schmuck Andor javult, aki sokkal vagányabban néz ki, mint például 2010-ben, amikor is épp főpolgármesteri székért indult Budapesten ezzel a felejthetetlen kampánydallal.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb óriási tüntetésen követelték Prágában az összeférhetetlenséggel vádolt miniszterelnök lemondását.

Az Azonnali megkérdezte a leköszönő elnök Nagy Károlytól, mit szól az eredményhez, és nem csalódott-e miatta.

Minden rettegés ellenére elképesztően jó stadion lett Magyarország új nemzeti stadionja, úgyhogy most már tényleg itt lenne az ideje focizni is. Riport a Puskás-avatóról!

De vajon médiahekk az egész, vagy tényleg visszatér a Savoyai-ház Olaszországba?

Mindezt azután, hogy kedden sikerült megbuktatni az előző, EU-barát kormányt.

Most hétvégén ünnepli a protestmozgalom az egyéves születésnapját. A mostani hétvégére nagy tüntetésekkel készülnek, a társadalom többsége is mellettük áll.

Lesz-e egyáltalán idő egy győri előválasztásra, és van-e ehhez elég jelölt? A DK-n kívüli ellenzék civilekben gondolkozik.

A hét kérdése

„Támogasson téged a Momentum!” – hangozhatna a mondat azoktól, akiken megpróbáltak segíteni Fekete-Győrék az elmúlt napokban.

Azért ide elnéznénk

Jobbnál jobb európai filmeket vetítenek november 13-15. között, ráadásul még jegyet is lehet nyerni!

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Eljött a te időd! Ugyanis a szocialista párt szervezésében megnézhető Az ifjú Karl Marx című film november 14-én.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

Ezt is szerettétek

Miért nézik le egymást az értelmiségiek és a melósok? Három pályakezdő: egy büszke gázszerelő, egy egyetemista és egy self made man mondja el.

Romániának is valamiről illene szólnia. Most arról szól, hogy nagy, és még nagyobb akar lenni. Így nehéz lesz bármiféle autonómia, mert az nem mennyiségi, hanem inkább minőségi cél. Véleménycikk!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás