Az utak rosszak, a politikusok meg csak ígérgetnek! Ki hogy szavaz Egerben?

2019.09.27. 07:26

Mi a rossz és mi a jó Egerben? Tetszenek a helyieknek a fejlesztések? Mit tesz értük a városvezetés, mit ígér az ellenzék? Hisznek-e bármelyiküknek is? Megkérdeztük az utca emberét a hevesi megyeszékhelyen! Videó.

Egészen érdekes az önkormányzati választási kampány Egerben, ugyanis az egész országban a hevesi megyeszékhelyen állt össze legelőször a teljes ellenzéki összefogás: itt a jobbikos Mirkóczki Ádám mögé sorakozott fel az összes ellenzéki párt, és létrehoztak egy választási ernyőszervezetet Egységben a Városért Egyesület néven, ennek a színeiben indulnak az egyes ellenzéki jelöltek. Mirkóczki fideszes ellenfele viszont a várost már tizenhárom éve irányító Habis László, akinek szintén komoly sansza van az újraválasztásra, hiszen első, 2006-os győzelme óta még nem talált legyőzőre.

Könnyen lehet ugyanakkor, hogy ez idén megváltozik: a tavalyi országgyűlési választáson még Mirkóczki nem összellenzéki, hanem jobbikos színekben indult Heves megye 1. számú választókörzetében, és

bár a Fidesz felé húzó környékbeli falvak miatt elbukta a körzetet, ha csak Egert vesszük figyelembe, ott több szavazatot kapott a fideszes jelöltnél.

Most, hogy már a teljes ellenzék beállt mögé, mi is ellátogattunk Egerbe, készítettünk egy nagyinterjút Mirkóczkival, és megkérdeztük az utca emberét arról, hogy elégedettek-e a városvezetéssel, vagy inkább a változásnak örülnének.

Van, akinek minden fejlesztés tetszik, de a legtöbben az utak állapotával elégedetlenek, egyesek szerint pedig az új közterekre lefektetett szürke térkő mellett nincs elég zöldterület. Mások úgy nyilatkoztak, a városvezetés nem konzultál eleget a városlakókkal, míg a fiatalok arra panaszkodnak, hogy az éjszakai élet korán meghal, és sok az alaptalan panasz a szórakozóhelyek zajosságára.

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója
Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek