A TV2 összekeverte a zuglói szocialistát a liberális politológussal

Szerző: Pintér Bence
2019.09.27. 09:30

A TV2 már korábban is belefutott hasonló esetbe, akkor kétmillió forintot kellett fizetniük.

A TV2 összekeverte a zuglói szocialistát a liberális politológussal

A TV2 is beszámolt Karácsony Gergely tegnap nyilvánosságra kerül hangfelvételéről, amelyben főleg a szocialista párt tagjairól mondott kellemetlen dolgokat. Szóba került például a zuglói szocialista Tóth Csaba, akiről a felvételen Karácsony azt mondja, hogy megfenyegette a családját, bár a hangfelvétel után megjelenő nyilatkozataiban aztán tagadta, hogy ezt konkrétan Tóthra mondta.

A TV2 is szerette volna bemutatni ezt a szálat, de apró hiba csúszott a riportba,

az általuk közölt képen ugyanis nem a zuglói politikus Tóth Csaba, hanem a liberális politológus Tóth Csaba látható,

aki mostanában Cseh Katalin momentumos EP-képviselő kabinetfőnökeként tevékenykedik.

Megkérdeztük Tóth Csabát (a politológust, nem a politikust), hogy mit szól ehhez. Az egyébként a sci-fi politológiájával foglalkozó politológus a Facebook-posztjához irányított minket, ahol a következőt írta: „a Tények felfedezte, hogy vélhetően alakváltás, humanoid robotkonstrukció és horcrux-varázslatok segítségével titkos személyazonosságomban én fenyegettem meg Karácsony Gergelyt. A jövőben annyi engedményt teszek a korszellemnek, hogy lófej helyett karfiolt helyezek el célszemélyek ágyában.”

A TV2 nem először fut bele ilyesmibe, korábban egy HVG-s újságíró helyett mutogattak egy teljesen másik embert egy lejárató anyagban, végül kétmillió forintos sérelemdíjat kellett fizetniük ezért. Megkérdeztük őket is, hogy fognak-e bocsánatot kérni, ha jelentkeznek, megírjuk.

FOTÓ: TV2.hu

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek