Horváth Csaba Karácsony hangfelvételéről: nem szerencsés ilyenekkel szórakoztatni a választókat

Szerző: Hutter Marianna
2019.09.26. 15:45

A szocialista Horváth Csaba szerint nincs oka megsértődni amiatt, amiket Karácsony Gergely összellenzéki főpolgármester-jelölt mondott róla egy kiszivárgott hangfelvételen.

Horváth Csaba Karácsony hangfelvételéről: nem szerencsés ilyenekkel szórakoztatni a választókat

Egyáltalán nem sértődtem meg Karácsony Gergelyre, nincs okom rá – így kommentálta a szocialista Horváth Csaba, a zuglói közös ellenzéki polgármesterjelölt azt a hangfelvételt, amely szerda este napvilágot látott, és amelyen az ellenzéki főpolgármester-jelölt – aki jelenleg még a tizennegyedik kerület vezetője – róla is beszél, kevésbé hízelgő kontextusban.

Mint a 444 megírta, Karácsony a hangfelvételen azt mondja a polgármesterjelöltről:

„A Horváth Csaba egyébként egy kurva nehéz falat, mert a Horváth Csaba sajnos egy szikla ebben a konstrukcióban, jobban mint a Tüttő Kata, vagy bárki. Az egész az, hogy őt kiszereljük ebből a dologból, és rábeszéljük az előválasztásra, ez volt a vigaszág.”

Arról is beszélt, „a helyi szocikon való kontrollt csak egy MSZP-s politikus tudja jelenleg megcsinálni”. Szerinte Horváth alternatívája az lett volna, hogy „egy egyébként sokkal jobb renoméjú, mondjuk, kirúgott iskolaigazgatót” állítanak jelöltnek, „akit a szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent”. Hozzátette: „a Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja, mi az, amiért börtönbe lehet menni.”

A hangfelvételen arról is szó van: Karácsony szerint ha ő visszamegy Zuglóba, „elássák”, és arra is utal, Tóth Csaba, a zuglói MSZP vezetője több alkalommal is megfenyegette a családját.

„Tóth Csaba jó politikustárs”

Horváth Csaba elmondta: ő nem a hangfelvételt hallgatta meg, hanem a 444 erről szóló cikkét olvasta, és az olvasottak számára „teljesen elfogadhatóak” voltak. Hozzátette:

„nyilván nem szerencsés ilyennel szórakoztatni a választókat két héttel a választás előtt, de ez más kérdés”.

Hogy egyetért-e azzal, hogy a zuglói szocialistákat csak egy másik szocialista tudja kontrollálni, arra azt mondta: ő nem fogja kommentálni Karácsony szavait, hiszen ő már maga is tisztázta, mire gondol. Hogy ő tart-e Tóth Csabától, arra úgy válaszolt: csöppet sem, jó a viszonyuk.  Arra pedig, hogy szerinte képes-e fenyegetőzni, azt mondta: nem.

„Egy erős karakterű, erős jellemű embernek ismertem meg, egy jó politikustárs, akiről nem hiszem, hogy nemtelen eszközökhöz nyúlna.”

Vagyis Horváth jó együttműködésre számít mind Tóth Csabával, mind pedig a képviselőjelöltekkel.

Mint macskát szarni

Karácsony azt mondta, semmi olyat nem tartalmaz a hangfelvétel, amiről korábban ne beszélt volna a nyilvánosság előtt is. Azzal kapcsolatban, hogy megfenyegették a családját, azt mondta: őt Tóth Csaba nem fenyegette meg, ezt gazdasági körök tették meg,

amire ő válaszul „kirakta őket, mint macskát szarni”.

Tóth Csaba egyébként maga is azt nyilatkozta az Indexnek, hogy sosem fenyegette meg Karácsonyt.

FOTÓ: Karácsony Gergely / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek