Puzsér: Habony és a Fidelitas színvonalán mocskol Karácsony

Szerző: Hutter Marianna
2019.09.25. 12:45

Puzsér szerint Karácsony pont úgy nem tudja eldönteni róla, hogy Fidesz báb-e, mint ahogy „megrendelte a maffiától a parkoltatást”, majd tartózkodott a saját előterjesztésétől.

Puzsér: Habony és a Fidelitas színvonalán mocskol Karácsony

„Budapest ellenzéki választói aligha érdemelnek olyan főpolgármestert, aki Habony Árpád és a Fidelitas erkölcsi és értelmi színvonalán mocskol” – így értékelte Puzsér Róbert szerda délelőtti sajtótájékoztatóján azokat a kampányplakátokat, amelyeket az ellenzék főpolgármester-jelöltjének, Karácsony Gergelynek az emberei kedden helyeztek el az utcákon. Ezeken az a felirat látható a „Budapest nem bábszínház” szlogen mellett, hogy a Karácsonyon kívüli főpolgármester-jelöltek mindannyian Orbán Viktor játékszerei, vagyis Tarlós István főpolgármester, Puzsér Róbert publicista, Berki Krisztián celeb, illetve Thürmer Gyula Munkáspárt-elnök is bábok.

Thürmer felbukkanása a plakátokon abból a szempontból különös, hogy neki végül nem sikerült összegyűjteni az induláshoz szükséges ötezer aláírást, így végül nem szerepel a szavazó lapon. Hogy miért van rajta mégis, arra érdemi választ nem kapott az Azonnali Karácsonyéktól. Az ellenzéki jelölt plakátjai egyébként a Fidelitas plakátjaira rímelnek, amelyek viszont azzal a szlogennel próbálják lejáratni Tarlós ellenfeleit: „Budapest nem cirkusz”.

Karácsony Gergely Azonnalinak adott, szerdán megjelent nagyinterjújában úgy fogalmazott Puzsérról: „Puzsér Róbert őszinte szándékait nem vonom kétségbe, ő alternatívát próbál kínálni. Viszont őt a Fidesz jól fel tudja használni arra, hogy ezt a választást meghekkelje. Ez nem Puzsérról, hanem a Fideszről szól.”

Puzsér az Azonnali kérdésére, hogy mennyire ért egyet Karácsony felvetésével, miszerint őt a Fidesz használja, úgy reagált: nem ért vele egyet, viszont szerinte beszédes, hogy Karácsony Gergely azt nyilatkozza róla, hogy ő nem a Fidesz bábja, majd ezek után megjelennek a plakátjai, amin Orbán Viktor zsinegén lóg. 

„Akkor most mi az igazság? Ez nem ugyanolyan, mint amikor Karácsony Gergely megrendeli a maffiától a parkoltatást, majd tartózkodik a saját előterjesztésétől?” – tette fel a kérdést Puzsér.

„Mondd valamit, majd mondja az ellenkezőjét, és az ellentmondást eloszlatja a konszenzuális fényével meg a fémkeretes szemüvegével”.

Hogy akkor nincs-e abban igazság, hogy őt felhasználják a kormánypártok a saját céljaira, Puzsér úgy reagált: a kormánypártok felhasználták Magyarországot, Budapestet a saját céljaikra, így működnek, attól azok még nem teljesen lettek fideszesek.

„Láttam, hogy a Fidesz azzal kampányol, hogy én azt mondtam Karácsony Gergelyre, hogy hazudik, és ezt onnan lehet tudni, hogy mozog a szája. De én ezt a kijelentésemet ettől még fenntartom.

Vagy most kételkednem kéne a saját igazamban azért, mert az már a Fidesz-propaganda tárgya?”

Hozzátette: szerinte az egy nagyon rossz ellenzékiségi referencia, hogy ki gyűlöli jobban a Fideszt és Orbán Viktort, és ki tud Bangónénál hangosabban patkányozni, „a licit nemtelen”. Például az MSZP és a DK azt állítja, itt diktatúra van. Puzsér szerint nincs diktatúra, különben ők most nem kampányolhatnának Karácsony mellett. „Itt nem diktatúra van, hanem feudalizmus, és szerintem az én kritikám a valid, nem az övék”.

Puzsér szerint egyébként Karácsony „süllyedjen bármilyen mélyre, legfeljebb magát leplezi le, a hazugságai sorban ráégnek”. „De a Momentumnak, az LMP-nek és a Jobbiknak ez vajon belefér?” – tette fel a kérdést. Puzsér korábban azt szerette volna elérni, hogy az említett ellenzéki pártok őt támogassák. Az LMP ls a Jobbik egy darabig őt is támogatta, ám kiálltak mögüle, mikor Puzsér deklarálta, nem vesz rész az ellenzéki előválasztáson.

Az Azonnali Puzsér Róberttel készült hétfői nagyinterjúja itt olvasható, a Karácsony Gergellyel készült szerdai interjúnk pedig itt.

FOTÓK: Hutter Marianna / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek