+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2019. szeptember 20. péntek, 14:54
Szeptember 20-ára írták ki viccből az ufókutató körökben legendás 51-es körzet megrohamozását az USA-ban, amiből már mindenki kihátrált, de pár cég azért keresne egy kis pénzt az ufóhívőkön.

Még nyáron terjedt el a világsajtóban egy Facebook esemény, amiben meghirdették a sok ufóhívő számára kiemelten fontos helyszín, a híres 51-es körzet lerohanását szeptember 20-ára. Az esemény akkori leírásában az szerepelt, hogy ha minél többen mennek el, akkor az amerikai légierő katonái képtelenek lesznek megállítani őket, hogy bejussanak a bázisra, és kiderül, igazak-e az összeesküvés-elméletek:

 

tényleg őriznek-e Földön kívüli élőlényeket, vagy ufók által származó eszközöket a bázison,

 

hiszen nagyon sok földönkívüliekkel kapcsolatos összeesküvés-elmélet fő helyszíne a Las Vegastól 130 kilométerre északnyugatra fekvő katonai bázis: sokak szerint a roswelli ufóincidensben megtalált repülő csészealjat és annak pilótáit jelenleg is a körzetben őrzik, de az összeesküvés-elméleteken kívül a sci-fi világát is sokszor megihlette a szigorúan titkos bázis: a Twin Peaks-től az X-aktákon át a Függetlenség napjáig láthattuk filmekben és sorozatokban. 

 

Az eseményre rövid idő alatt többmillióan regisztráltak: a mai nap 2,1 millió résztvevőn és másfél millió érdeklődőn áll a számláló, ezért még az amerikai légierőnek is ki kellett adnia nyáron egy közleményt, hogy a „lerohanás” nagyon nem jó ötlet. 

 

Volt, akit ez nem tántorított el: szeptember 12-én két holland turistát fogtak el a körzet egy olyan részén, ahova engedély nélkül tilos a belépés (igaz, ők nem a roham miatt jöttek), de már a tegnapi nap folyamán közel ötszázan megjelentek az 51-es körzettől 43 kilométerre északra fekvő kistelepülésen, a mindössze 100 fős Rachelben, ahol egy elektronikus zenei fesztivált szerveznek a „végső ostrom” helyett.

 

Hogy mi lesz pénteken, azt pontosan senki sem tudhatja: a viccnek indult eseményt sokan komolyan vették, ezért a szervezője is inkább egy ufófesztivált szervez Las Vegasban, sőt, még közleményt is adtak ki, hogy ne próbáljon meg senki se bejutni a titkos amerikai repülőtérre, persze lehet, hogy lesz, aki megpróbálja.

 

Tehát a „lerohanásból”, úgy tűnik, végül nem lesz semmi, a reklámszakma azért minden lehetséges bőrt lehúzott a történetről.

 

Vegyél ufós pulcsit!

 

Az ufóhívők mellett az amerikai cégek sem maradhattak ki a buliból, ők is nagy elánnal készültek az eseményre: több cég is marketingcélokra használta az eseményt. Új, ufós termékeket hirdettek meg, illetve az amerikai sörgyártó cég, a Bud Light még egy zenei fesztivált is szervezett Las Vegasba szeptember 19-ére.

 

Még nyáron a marketingtippekkel foglalkozó Impact Learning Center sorolt fel pár amerikai céget, akik felhasználva az akkori figyelmet, a közösségi médián ufós témákkal ruházták fel saját termékeiket: a Lego például egy „titkos felvételt” közölt a körzetből Twitteren, amit Lego-figurákkal készítettek, míg az Oreo a holdraszállás ötvenedik évfordulójára készített édességét reklámozta úgy, hogy ez az egyetlen békeajánlat, amit az ufók elfogadtak.

 

A HÍRES 100 DOLLÁROS PULCSI

 

De volt pár cég, akik ennél is továbbmentek: a Bud Light a fesztivál mellett új ufós dobozú sört is piacra dobott, a webshopban pedig ufós ruhákat is árultak, köztük 100 dollárért egy kabátot, ami azóta el is fogyott. A ruházati bizniszbe mások is beszálltak: a hivatalos las vegas-i bulit szervezők 25 és 40 dollár között árultak pólókat és hátizsákokat, amelyek között van, amit már el is kapkodtak az ufórajongók.

 

Az ufóhívők ezenkívül a gyorséttermi lánctól, az Arby’s-től is vásárolhatnak ufótematikájú ételeket, hiszen az étterem egy különleges menüt készített a résztvevőknek: a Galaxis-turmix melett egy különleges szendvicset is megvásárolhatnak, amit egy a bázishoz közel eső városban, Hikoban fognak árulni hétvégén, miután egy büfékocsival bejártak pár államot.

 

De a marketingesek nem csak az ufóhívőkre gondoltak: aki ha nem is hisz abban, hogy van élet a bolygónkon kívül, viszont az emberi hülyeségben igen, azok akár fogadásokat is köthetnek, mennyien próbálják a törölt esemény ellenére megrohamozni a bázist, hány embert vesznek őrizetbe, vagy arra, hogy az elnök, Donald Trump fog-e twitterre írni valamit az eseményről.

 

A HIVATALOS ESEMÉNY WEBSHOPJA.

 

Az biztos, hogy nem most tudjuk meg, hogy az igazság valóban odaát van-e, de sokan azért pár dollárral megkönnyítették a tárcájukat – a marketingesek legnagyobb örömére.

 

FOTÓ: Bud Light (Twitter

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Boszniában született német író, Saša Stanišić frankfurti beszédében bírálta Handkét.

Ez úgy sikerült Csorbai Ferencnek, hogy ellenfele, a fideszes Szekó József a kampány közben meghalt. Csorbai pártja, az MSZP egyhetes nyilatkozattal válaszolt a morális kérdésre.

Borkai Zsolt a szexbotránya óta másodszor szólalt meg. Kérdésekre nem válaszolt.

Kilenc méter mély kútba esett egy kecske a fővárosban, tűzoltók kellettek a megmentéséhez. Videós cukiságkontent a politikába belefáradt olvasóknak!

Zelenszkij elnöksége óta az orosz és az ukrán közvélemény is pozitívabban tekint a másik országra, amellyel de facto egyébként háborúban áll.

És azt, hogy egy csomó nagyvárosban tarolt az ellenzék? Pedig ott van, csak keresni kell.

Azzal, hogy két női jelöltet is megbuktatott az Európai Parlament, felborult az új bizottságban a nemi egyensúly. Szerinted ki legyen a magyar női jelölt? Szavazz!

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás