+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2019. szeptember 20. péntek, 14:54
Szeptember 20-ára írták ki viccből az ufókutató körökben legendás 51-es körzet megrohamozását az USA-ban, amiből már mindenki kihátrált, de pár cég azért keresne egy kis pénzt az ufóhívőkön.

Még nyáron terjedt el a világsajtóban egy Facebook esemény, amiben meghirdették a sok ufóhívő számára kiemelten fontos helyszín, a híres 51-es körzet lerohanását szeptember 20-ára. Az esemény akkori leírásában az szerepelt, hogy ha minél többen mennek el, akkor az amerikai légierő katonái képtelenek lesznek megállítani őket, hogy bejussanak a bázisra, és kiderül, igazak-e az összeesküvés-elméletek:

 

tényleg őriznek-e Földön kívüli élőlényeket, vagy ufók által származó eszközöket a bázison,

 

hiszen nagyon sok földönkívüliekkel kapcsolatos összeesküvés-elmélet fő helyszíne a Las Vegastól 130 kilométerre északnyugatra fekvő katonai bázis: sokak szerint a roswelli ufóincidensben megtalált repülő csészealjat és annak pilótáit jelenleg is a körzetben őrzik, de az összeesküvés-elméleteken kívül a sci-fi világát is sokszor megihlette a szigorúan titkos bázis: a Twin Peaks-től az X-aktákon át a Függetlenség napjáig láthattuk filmekben és sorozatokban. 

 

Az eseményre rövid idő alatt többmillióan regisztráltak: a mai nap 2,1 millió résztvevőn és másfél millió érdeklődőn áll a számláló, ezért még az amerikai légierőnek is ki kellett adnia nyáron egy közleményt, hogy a „lerohanás” nagyon nem jó ötlet. 

 

Volt, akit ez nem tántorított el: szeptember 12-én két holland turistát fogtak el a körzet egy olyan részén, ahova engedély nélkül tilos a belépés (igaz, ők nem a roham miatt jöttek), de már a tegnapi nap folyamán közel ötszázan megjelentek az 51-es körzettől 43 kilométerre északra fekvő kistelepülésen, a mindössze 100 fős Rachelben, ahol egy elektronikus zenei fesztivált szerveznek a „végső ostrom” helyett.

 

Hogy mi lesz pénteken, azt pontosan senki sem tudhatja: a viccnek indult eseményt sokan komolyan vették, ezért a szervezője is inkább egy ufófesztivált szervez Las Vegasban, sőt, még közleményt is adtak ki, hogy ne próbáljon meg senki se bejutni a titkos amerikai repülőtérre, persze lehet, hogy lesz, aki megpróbálja.

 

Tehát a „lerohanásból”, úgy tűnik, végül nem lesz semmi, a reklámszakma azért minden lehetséges bőrt lehúzott a történetről.

 

Vegyél ufós pulcsit!

 

Az ufóhívők mellett az amerikai cégek sem maradhattak ki a buliból, ők is nagy elánnal készültek az eseményre: több cég is marketingcélokra használta az eseményt. Új, ufós termékeket hirdettek meg, illetve az amerikai sörgyártó cég, a Bud Light még egy zenei fesztivált is szervezett Las Vegasba szeptember 19-ére.

 

Még nyáron a marketingtippekkel foglalkozó Impact Learning Center sorolt fel pár amerikai céget, akik felhasználva az akkori figyelmet, a közösségi médián ufós témákkal ruházták fel saját termékeiket: a Lego például egy „titkos felvételt” közölt a körzetből Twitteren, amit Lego-figurákkal készítettek, míg az Oreo a holdraszállás ötvenedik évfordulójára készített édességét reklámozta úgy, hogy ez az egyetlen békeajánlat, amit az ufók elfogadtak.

 

A HÍRES 100 DOLLÁROS PULCSI

 

De volt pár cég, akik ennél is továbbmentek: a Bud Light a fesztivál mellett új ufós dobozú sört is piacra dobott, a webshopban pedig ufós ruhákat is árultak, köztük 100 dollárért egy kabátot, ami azóta el is fogyott. A ruházati bizniszbe mások is beszálltak: a hivatalos las vegas-i bulit szervezők 25 és 40 dollár között árultak pólókat és hátizsákokat, amelyek között van, amit már el is kapkodtak az ufórajongók.

 

Az ufóhívők ezenkívül a gyorséttermi lánctól, az Arby’s-től is vásárolhatnak ufótematikájú ételeket, hiszen az étterem egy különleges menüt készített a résztvevőknek: a Galaxis-turmix melett egy különleges szendvicset is megvásárolhatnak, amit egy a bázishoz közel eső városban, Hikoban fognak árulni hétvégén, miután egy büfékocsival bejártak pár államot.

 

De a marketingesek nem csak az ufóhívőkre gondoltak: aki ha nem is hisz abban, hogy van élet a bolygónkon kívül, viszont az emberi hülyeségben igen, azok akár fogadásokat is köthetnek, mennyien próbálják a törölt esemény ellenére megrohamozni a bázist, hány embert vesznek őrizetbe, vagy arra, hogy az elnök, Donald Trump fog-e twitterre írni valamit az eseményről.

 

A HIVATALOS ESEMÉNY WEBSHOPJA.

 

Az biztos, hogy nem most tudjuk meg, hogy az igazság valóban odaát van-e, de sokan azért pár dollárral megkönnyítették a tárcájukat – a marketingesek legnagyobb örömére.

 

FOTÓ: Bud Light (Twitter

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Trianon következménye a vízfejűség és az együttélés kultúrájának elvesztése is, azt pedig el kell felejteni, hogy „mindent vissza”. Videó.

Eddig a nyilvánosság előtt nem ismert momentumosok jelentkeztek Fekete-Győr András helyére, de még nagyobb a verseny az elnökségi helyekért.

Hamarosan nyithatnak a fürdők, múzeumok, színházak, és ha minden jól megy, két hét múlva már személyesen is kérdezhetnek az újságírók kormányinfón. A részletek!

Ezt azután mondta nekünk, hogy erdélyi magyar extremizmusról és az erőszak veszélyéről értekezett hosszasan.

Ungváry Krisztián segédletétől kezdve az Ismerős arcokén át a legkülönfélébb módon várhatunk megemlékezést. Mutatjuk, mit!

A filmcsatornák hétvégi délutánjainak egyik legstabilabb szereplője szinte semmit nem vesztett minőségéből.

A svéd fővirológus bírálta országa járványügyi kezelését, noha maga találta ki a különutat. Most elismerte: túl sokakat vesztettek el.

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás