Ellopták az út szélén integető halált az oroszok

Szerző: Fekő Ádám
2019.09.18. 08:46

Izgalmas történet Észak-Oroszország mindennapjaiból, ahol egy Kaszást ábrázoló szoborból robbant ki a balhé.

Ellopták az út szélén integető halált az oroszok

Eddig nem sokat lehetett tudni az Oroszország észak-nyugati részén található Arhangleszk városáról, de egy ideje lázban tartja az internetet egy oda elhelyezett közlekedési tábla: a 350 ezer lakosú város vezetése kitalálta, hogy az állandó gyorshajtások ellen nem egy sima sebességkorlátoást jelző táblával veszi fel a harcot, hanem egy sokkal látványosabbal, ami a Kaszást ábrázolja, a kezében egy 60-as táblával – írja a BBC.

Bár a Kaszás szobra azonnal körbement az interneten, meglepően kevesen szerették: pár pozitív kritika befutott a városházára arról, hogy végre valami kreativitást látnak, de a környék többsége ízléstelennek tartotta. Egy levél szeirnt például a baleseteknek rendszeresen helyet adó úton talán nem kéne a halállal viccelődni, a városháza pedig költhette volna a szobor helyett közlekedési lámpákra is a pénzt. 

Ettől függetlenül ragaszkodnak hozzá, hiszen a Komszolszkojszkaja Pravda egyik városházi forrása szerint így végre tényleg mindenki ránéz a táblára még akkor is, ha valaki szerint Arhangleszk ettől a horror városa lett.

A Kaszáson folytatott vita viszont nem vált fordulatot kapott: a térfigyelők felvételei alapján valaki egy őszi éjszaka folyamán egyszerűen felpakolta a teherautójára a gyűlölt jelzőtáblát, és elvitte azt, hogy aztán pár nappal később egy kerítés mellett találják meg kidobva. A városháza ezt úgy tűnik, jelnek vette, és már most beígérték, hogy amint megjavítják a kaszáját, visszakerül a forgalomba, de a továbbiakban nem állandó helye lesz, hanem turnézni fog a városban a kiemelten balesetveszélyes részeken. 

FOTÓ: Arhangelszki városháza

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek