+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. szeptember 18. szerda, 08:46
Izgalmas történet Észak-Oroszország mindennapjaiból, ahol egy Kaszást ábrázoló szoborból robbant ki a balhé.

Eddig nem sokat lehetett tudni az Oroszország észak-nyugati részén található Arhangleszk városáról, de egy ideje lázban tartja az internetet egy oda elhelyezett közlekedési tábla: a 350 ezer lakosú város vezetése kitalálta, hogy az állandó gyorshajtások ellen nem egy sima sebességkorlátoást jelző táblával veszi fel a harcot, hanem egy sokkal látványosabbal, ami a Kaszást ábrázolja, a kezében egy 60-as táblával – írja a BBC.

 

Bár a Kaszás szobra azonnal körbement az interneten, meglepően kevesen szerették: pár pozitív kritika befutott a városházára arról, hogy végre valami kreativitást látnak, de a környék többsége ízléstelennek tartotta. Egy levél szeirnt például a baleseteknek rendszeresen helyet adó úton talán nem kéne a halállal viccelődni, a városháza pedig költhette volna a szobor helyett közlekedési lámpákra is a pénzt. 

 

Ettől függetlenül ragaszkodnak hozzá, hiszen a Komszolszkojszkaja Pravda egyik városházi forrása szerint így végre tényleg mindenki ránéz a táblára még akkor is, ha valaki szerint Arhangleszk ettől a horror városa lett.

 

A Kaszáson folytatott vita viszont nem vált fordulatot kapott: a térfigyelők felvételei alapján valaki egy őszi éjszaka folyamán egyszerűen felpakolta a teherautójára a gyűlölt jelzőtáblát, és elvitte azt, hogy aztán pár nappal később egy kerítés mellett találják meg kidobva. A városháza ezt úgy tűnik, jelnek vette, és már most beígérték, hogy amint megjavítják a kaszáját, visszakerül a forgalomba, de a továbbiakban nem állandó helye lesz, hanem turnézni fog a városban a kiemelten balesetveszélyes részeken. 

 

FOTÓ: Arhangelszki városháza

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Úgy volt, hogy májusra tolják a tisztújítást a Jobbikban, de az elnökség most mégis inkább január 25-én megtartaná azt. Jakab Péter újraindul, de módosít a feltételein.

A Győri Audi ETO legendás kézilabdázója szerint a fideszes Dézsi Csaba András a garancia arra, hogy bővüljenek a lehetőségek a győri sportban.

Karácsonyi körkérdést indít az Azonnali: mit ajándékozna Gyurcsány Ferencnek és Orbán Viktornak Bugár Béla, a szlovákiai Híd párt elnöke?

Megtolta kicsit a fideszes jelölt kampányát a kormánypárti média Győrben, ingyen szórták a lapot az összes postaládába.

Igazi reneszánsz ember a Fidesz polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András, de éppen a városi ügyekre maradt kevés ideje az elmúlt években.

Azt követelik, hogy az elnök ne kössön kompromisszumokat az ukrán rendezés ügyében, Ukrajna föderalizációja például fel se merüljön.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, a politikai intézményrendszer? Dec. 10.

Van-e esélyük a törököknek az EU-tagságra, vagy végleg keleten ragadnak? Vitaest december 10-én.

December 11-én az NKE-n lehet honvédelemről trécselni a kormány bevándorlásellenes kabinetjének vezetőjével.

Kifejezetten érdekesnek tűnő konferencia a budapesti Goethe Intézetben december 12-én.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás