+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. szeptember 18. szerda, 08:46
Izgalmas történet Észak-Oroszország mindennapjaiból, ahol egy Kaszást ábrázoló szoborból robbant ki a balhé.

Eddig nem sokat lehetett tudni az Oroszország észak-nyugati részén található Arhangleszk városáról, de egy ideje lázban tartja az internetet egy oda elhelyezett közlekedési tábla: a 350 ezer lakosú város vezetése kitalálta, hogy az állandó gyorshajtások ellen nem egy sima sebességkorlátoást jelző táblával veszi fel a harcot, hanem egy sokkal látványosabbal, ami a Kaszást ábrázolja, a kezében egy 60-as táblával – írja a BBC.

 

Bár a Kaszás szobra azonnal körbement az interneten, meglepően kevesen szerették: pár pozitív kritika befutott a városházára arról, hogy végre valami kreativitást látnak, de a környék többsége ízléstelennek tartotta. Egy levél szeirnt például a baleseteknek rendszeresen helyet adó úton talán nem kéne a halállal viccelődni, a városháza pedig költhette volna a szobor helyett közlekedési lámpákra is a pénzt. 

 

Ettől függetlenül ragaszkodnak hozzá, hiszen a Komszolszkojszkaja Pravda egyik városházi forrása szerint így végre tényleg mindenki ránéz a táblára még akkor is, ha valaki szerint Arhangleszk ettől a horror városa lett.

 

A Kaszáson folytatott vita viszont nem vált fordulatot kapott: a térfigyelők felvételei alapján valaki egy őszi éjszaka folyamán egyszerűen felpakolta a teherautójára a gyűlölt jelzőtáblát, és elvitte azt, hogy aztán pár nappal később egy kerítés mellett találják meg kidobva. A városháza ezt úgy tűnik, jelnek vette, és már most beígérték, hogy amint megjavítják a kaszáját, visszakerül a forgalomba, de a továbbiakban nem állandó helye lesz, hanem turnézni fog a városban a kiemelten balesetveszélyes részeken. 

 

FOTÓ: Arhangelszki városháza

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egy kutatás szerint csaknem másfél millió olasz kaphatta el a vírust: ez a teljes népesség 2,5 százaléka. Jó harmaduk viszont tünetmentesen vészelte át a megbetegedést.

Visszadobta a Közbeszerzési Hatóság a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési kiírást, a Fidesz szerint Karácsony Gergelyék szerencsétlenkednek, Karácsony Gergely szerint viszont a hatóság kér tőlük olyat, ami szűkíti a versenyt.

Normális, többségi kormánya az országnak már 593 napja nincsen. És nem úgy látszik, hogy ez a közeljövőben változna.

Antonio Guterres ENSZ-főtitkár szerint a koronavírus-járvány minden idők legnagyobb fennakadását idézte elő az oktatásban, és ha a kormányok nem cselekszenek megfelelően, hosszú évtizedekig érezhetőek lesznek ennek hatásai.

A kormányzat legfelsőbb szintjeivel szeretne hivatalos egyeztető fórumot Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András, mivel úgy véli, jelenleg nem elég hatékony kommunikáció a kormánnyal.

Több mint 160 művész írt alá egy nyilatkozatot, amiben elítélik a bántalmazásokat és abúzusokat, amik a Magyar Táncművészeti Főiskolán történtek.

Így minden jogi akadály elhárult az elől, hogy a PiS-támogatta Andrej Duda legyen a második újrázó elnök Lengyelországban.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás